АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Відносинах. Господарські суди, їх функції та

Читайте также:
  1. E. побутові, промислові, сільськогосподарські, спортивні
  2. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  3. Адміністративно-господарські санкції
  4. АДМІНІСТРАТИВНО-ГОСПОДАРСЬКІ САНКЦІЇ
  5. Адміністративно-господарські санкції
  6. Адміністративно-господарські санкції.
  7. Аналіз графіків функції споживання та заощаджень.
  8. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  9. АПК , його функції та структура
  10. БАНКИ, ЇХ ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ. НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВІ УСТАНОВИ.
  11. В період діяльності якої школи вперше було визначено функції мене-ту?
  12. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)

МВС України

Харківській національний університет внутрішніх справ

 

Кафедра охорони інтелектуальної власності цивільного права та

процесу

 

Методичні вказівки та завдання

До семінарських і практичних занять

З дисципліни

 

«ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»

Для денної форми навчання

Харків 2011


МВС України

Харківській національний університет внутрішніх справ

 

 

Методичні вказівки та завдання до семінарських і практичних

Занять

з дисципліни «Господарський процес»

(повне найменування дисципліни)

Напрямок підготовки правознавство

(шифр і найменування)

Спеціальності усі спеціальності

(шифр і найменування)

Спеціалізація усі спеціалізації

(найменування)

Форма навчання денна форма навчання

(денна, заочна)

 

Харків 2011


Рекомендовано до друку

Методичною Радою

Університету внутрішніх справ,

 

Голова Мeтодичної Ради

 

 

 

Методичні вказівки та завдання до семінарських занять з дисципліни "Господарський процес" / Укладачі: к.ю.н., доцент В.А. Кройтор; к.ю.н. Сапейко Л.В.; к.ю.н. Селиванов М.В., к.ю.н. Ясинок М.М., Котенко С.О., Степаненко Т.В., Бортнік О.Г., Фролов М.М., Яценко С. Л. - Харків: Університет внутріш­ніх справ, 2001. - с.

 

 

Рецензент: к.ю.н., доцент, доцент кафедри цивільного процесу Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Мамницький В.Ю.

 

 


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Навчальна дисципліна "господарський процес" включає в себе теми, присвячені вивченню окремих аспектів судового розгляду справ, пов'я­заних із розглядом господарських спорів.

Мета видання - надати допомогу студентам у самостійній роботі над вивченням тем курсу шляхом відзначення найбільш істотних для розуміння тем положень господарського-процесуального законодавства, а також отримання практичних навичок у розв'язанні завдань, що вино­сяться на практичні заняття.

Підготовку до занять слід розпочинати відповідно до рекомендацій, що надані до кожної теми курсу й орієнтують на засвоєння мінімально достатнього для розуміння теми обсягу інформації. Після опрацювання положень відповідного розділу навчального посібника та лекційного ма­теріалу, слід ознайомитися з нормативними актами й рекомендованою літературою.

Під час вирішення завдань необхідно ретельно вивчити їх зміст і чіт­ко визначити: які спірні правовідносини потребують з'ясування, якою правовою нормою вони регулюються, який порядок застосування відпо­відної норми. Завдання вважається вирішеним, коли за результатами його розв'язання студентом сформульовано основні положення мотивувальної та резолютивної частин рішення, ухвали, постанови тощо.

Процесуальні документи: претензії, відповіді на претензії, позовні заяви, відзиви на позовні заяви, ухвали, рішення і т. ін., - укладаються згідно з вимогами процесуального законодавства.

 

 


Тема 1. Судова влада і правосуддя в господарських

відносинах. Господарські суди, їх функції та

завдання (семінарське заняття)

 

Під час вивчення положень цієї теми основну увагу потрібно звернути на місце господарського суду в системі органів судової влади, на особливості визначення сфери їх компетенції порівняно із судами загальної юрисдикції.

Для більш глибокого розуміння сучасного етапу реформування органів судової влади необхідно ознайомитися з історією органів господарської юрисдикції, простежити динаміку зміни відношення суспільства до завдань господарського судочинства. У цьому контексті показовими є зміни правового статусу особи, на яку безпосередньо покладено завдання вирішення цієї категорії спорів - від арбітра Державного арбітражу до арбітра господарського суду, а далі - до судді господарського суду.

Перед вивченням правил застосування законодавства під час вирі­шення спорів необхідно звернути увагу на систему пріоритетів у масиві законодавства, що регулює господарський обіг і порядок взаємодії нор­мативних актів різної юридичної сили - Конституції України, міжнарод­них угод, до яких приєдналася Україна, законів України, підзаконних нормативних актів органів виконавчої влади.

 

Контрольні питання теми.

1. Історія становлення господарських судів в Україні.

2. Завдання господарського суду. Система господарських судів України.

3. Склад і повноваження Вищого господарського суду України.

4. Склад і повноваження апеляційних господарських судів.

5. Склад і повноваження місцевих господарських судів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)