АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перший розділ (обсяг 15 - 20 сторінок)

Читайте также:
  1. A. Два, перший – у вогнищі ураження бригадами постійної готовності першої черги, другий – за межами вогнища ураження спеціалізованими бригадами постійної готовності другої черги.
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. Апарати для розділення неоднорідних мас
  5. ВЕДИ - перший пам'ятник думки стародавніх індійців
  6. Висновки (обсяг 3 сторінки).
  7. Висновки до другого розділу
  8. Висновки до розділу 1
  9. Висновки до розділу ІІІ
  10. Висновок до розділу
  11. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.

Перший розділ – це теоретично-оглядна частина складається з декількох підрозділів (не більше чотирьох) і повинен містити критично-бібліографічний огляд сучасних концепцій та підходів стосовно об’єкту дослідження. З авторських позицій розкриваються економічна суть, теоретичні підвалини структурно-функціональних аспектів управління, методів аналізу, прийняття та реалізації управлінських рішень на основі новітніших інформаційних технологій, вітчизняного і закордонного досвіду. В якості літературних джерел можна використовувати базові підручники, монографії, наукові статті, періодичні видання, законодавчі й нормативні акти, організаційні документи, що регулюють діяльність базового підприємства (установи), деякою мірою – інформацію сайтів, розміщених в Інтернеті.

Питання теорії викладаються для обґрунтування подальшого розгляду проблем, досліджуваних у даній роботі.

Необхідно вказати важливість предмету дослідження в економіці держави та в діяльності підприємства в сучасних економічних умовах.

Потрібно обов'язково розглянути предмет дослідження якекономічну (фінансову) категорію в тих темах, де це доцільно.

Потрібно визначити місце предмету дослідження (категорії) в господарському комплексі України, відобразити сучасний стан з обов'язковим використанням статистичного матеріалу та публікацій в періодичних виданнях, при можливості цифровий матеріал потрібно навести у вигляді таблиць, графіків, рисунків.

Всебічний розгляд предмету дослідження необхідно проводити, спираючись на сучасну макроекономічну та мікроекономічну теорію.

При викладенні суперечливих питань щодо предмету дослідження необхідно приводити думку різних авторів, критично розглядати точку зору кожного з них. Критика повинна носити об'єктивний характер. Якщо існують різні підходи до вирішення проблеми, необхідно зробити порівняння різних думок, зробити власні узагальнення.

Головною і обов'язковою складовою розділу є обгрунтування і вибір методів вирішення поставлених завдань на основі накопиченого фактичного матеріалу в ході досягнення поставленої мети. Крім того слід надати характеристику основних джерел отримання інформації (наукової, виробничої, нормативної тощо), розкрити методичні основи дослідження.

Необхідно розглянутичинні нормативні та законодавчі акти щодо теми дослідження. В тих темах, де це доцільно, необхідно зробити аналіз нормативної та законодавчої бази з виділенням в окремий пункт. Свою думку з цього приводу потрібно обов'язково обґрунтувати.

Необхідно викласти методологічний інструментарій, який буде використовуватися у наступних частинах роботи, розглянутиметодичні засади щодо управлінняпредметом дослідження. Для цього необхідно зробити аналіз існуючих методик, з'ясувати їх переваги та недоліки, обґрунтувати доцільність методики, яка буде використана для проведення аналізу в магістерській роботі.

Розгляд існуючих методів управління потрібно проводити з урахуванням можливостей адаптації досвіду економічно розвинених країн до умов функціонування підприємств в Україні.

Критичний огляд методик аналізу управління досліджуваних проблем повинен завершуватися обґрунтованим вибором найпридатнішої для обраного напряму дослідження методики або наведенням шляхів удосконалення методологічних підходів у певному напрямку економічного дослідження.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)