АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Другий розділ (обсяг 20-30 сторінок)

Читайте также:
  1. A. Два, перший – у вогнищі ураження бригадами постійної готовності першої черги, другий – за межами вогнища ураження спеціалізованими бригадами постійної готовності другої черги.
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. Апарати для розділення неоднорідних мас
  5. Висновки (обсяг 3 сторінки).
  6. Висновки до другого розділу
  7. Висновки до розділу 1
  8. Висновки до розділу ІІІ
  9. Висновок до розділу
  10. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  11. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.3. Голова Студентського парламенту структурного підрозділу Університету.

Розділ розрахунково-аналітичної частини є основним розділом дипломної роботи. (ДР) Він має бути максимально насичений фактичною інформацією (таблиці, графіки, діаграми, схеми), що відображають відповідні результати діяльності підприємства, об’єднання за останні 3 роки та критично оцінюється фінансова діяльність підприємства щодо предмету дослідження та проводиться глибокийаналіз зібраних практичних матеріалів (під час проходження практики), що характеризують об'єкт дослідження в розрізі теми дипломної роботи спеціаліста.

Форми первинної інформації обов'язково наводяться у додатках. Інформаційним забезпеченням такого дослідження можуть бути матеріали з пояснювальної записки до річного звіту підприємства, форма №1 “Баланс”, форма № 2 “Звіт про фінансові результати”, форма № 3 “Звіт про рух грошових коштів”, дані форми № 22 "Зведена таблиця основних показників, які комплексно характеризують господарську діяльність підприємства (об'єднання)" і т.і.

У другому розділі дипломної роботи спеціаліст повиннен показати уміння самостійно аналізувати практичний матеріал по фінансово-кредитних технологіях, зібраний у період переддипломної практики, узагальнювати його, формулювати висновки і пропозиції. Матеріали цього розділу є логічним продовженням першого (теоретичного) і відбивають взаємозв'язок практики і теорії. Рекомендована структура цього розділу 3-4 підрозділи.

У розділі необхідно відобразити фінансово-економічну характеристику підприємства, загальні умови та результати діяльності підприємства, за необхідності навести структуру підприємства та його управління, виробничо-фінансові зв’язки, номенклатуру і призначення продукції, розкрити перспективи розвитку об’єкта дослідження.

Підприємство повинне бути охарактеризоване з наступних позицій залежно від обраної теми дипломної роботи:

- тенденції розвитку галузі в якій функціонує підприємство та загальні відомості (назва підприємства, рік його створення та основні етапи розвитку, вид господарської діяльності, правове положення, характер власності, приналежність підприємства за капіталом, номенклатура продукції, напрямок спеціалізації, організаційна структура підприємства і т.і.);

- взаємозв'язки підприємства з зовнішніми контрагентами і ринковою структурою (за необхідності): назви підприємств-постачальників і підприємств-споживачів, форми зв'язків з ними, зв'язки з банками, оцінка стабільності зв'язків, а також стану конкуренції;

- фінансово-економічні результати діяльності підприємства за період, що досліджується, у вигляді таблиці відповідних показників, які подаються у абсолютному і відносному (темпи росту) виразах;

- перспективи подальшого розвитку з визначенням недоліків в функціонуванні підприємства за період, який аналізується.

Далі на підставі поданих в першому розділі методик аналізу/управління необхідно виконати глибоке дослідження у розрізі теми дипломної роботи. Для цього рекомендується виконати розгорнутий факторний аналіз і провести розрахунок розміру резервів поліпшення досліджуваного напрямку діяльності підприємства.

У подальшому потрібно відобразити взаємозв'язок між виявленими резервами поліпшення окремого напрямку діяльності підприємства та його фінансовим станом і конкурентним статусом.

Для цього слід дати оцінку існуючого фінансового стану підприємства і визначити вплив на нього наявних резервів, всебічно проаналізувати фінансові показники, які характеризують стан проблеми, що розглядається:

• прослідити основні показники діяльності в динаміці 3-х років (для їх ілюстрації використати таблиці, графіки, діаграми);

• зробити поглиблений аналіз проблеми на основі детального аналізу фінансових показників за останні 3 роки, для чого використати методи горизонтального, вертикального, структурного аналізу та аналізу з використанням фінансових коефіцієнтів.

Рекомендується не обмежуватися порівнянням і аналізом показників, а застосувати у дослідженні методи кореляційно-регресійного аналізу, групувань, балансового методу, застосовувати комп'ютерні програми.

Результати аналізу використовуються для виявлення недоліків і позитивних сторін у фінансово-господарській діяльності підприємства та складання висновків і рекомендацій, що направлені на вдосконалення цієї діяльності.

Базовий аналітичний матеріал, проміжні розрахунки та отримані кількісні результати мають бути подані у другому розділі, або повинні бути винесені в додатки в таблицях, рисунках, а також у формі графіків, діаграм і схем.

Інформаційним забезпеченням аналізу виступають, окрім основних форм чинної звітності, довідки, дані синтетичного обліку, позаоблікові дані, результати обробки матеріалів на ЕОМ.

Розділ завершується оцінкою стану і визначенням шляхів вирішення проблемної задачі.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)