АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Подання готової дипломної роботи спеціаліста на підпис завідувачу кафедри

Читайте также:
  1. III. Хід роботи
  2. III. Хід роботи
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  5. Аналіз обліку готової продукції та її реалізації
  6. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  7. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  8. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  9. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  10. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  11. Варіанти контрольної роботи
  12. Вибір напрямку і теми роботи

Перевірена дипломна робота спеціаліста з відгуком керівника та рецензента подається завідувачу кафедри на затвердження не пізніше, ніж за 10 днів до початку захисту. На підставі відгуку наукового керівника і ознайомлення з дипломною роботою, завідувач кафедри вирішує питання щододопуску її до захисту шляхом підписання титульного аркуша роботи. В разі потреби питання щодо рекомендації дипломної роботи до захисту можуть вирішуватися на засіданні кафедри.

4.2. Захист дипломної роботи спеціаліста. Захист дипломної роботи спеціаліста - це найважливіший і найвідповідальніший етап підготовки випускної роботи.

Перед захистом дипломна робота з відгуком і рецензією видається студенту на руки для підготовки до захисту.

Для цього необхідно скласти тези доповіді і підготувати ілюстративний матеріал (5-6 аркушів формату А1)у вигляді таблиць, розрахунків, графіків тощо. Ілюстративний матеріал повинен бути перевірений та підписаний керівником, студентом та завірений підписом завідувача кафедри.

Захист дипломної роботи спеціаліста проводиться на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Безпосередньо перед захистом відповідальний секретар державної екзаменаційної комісії передає дипломну роботу спеціаліста та необхідні документи (відгук, рецензія) голові ДЕК, після цього секретарем кафедри зачитуються відгук та рецензія і головуючий надає слово дипломнику для доповіді.

Уся процедура захисту дипломної роботи спеціаліста повинна тривати не більш 30 хвилин. Для викладу її змісту студент готує доповідь, розраховану на 8-10 хвилин, протягом яких він повинен коротко обґрунтувати актуальність теми, розкрити мету роботи та методику дослідження. Потім необхідно викласти основні положення роботи, використовуючи ілюстративний матеріал.

Основну частину доповіді повинні складати конструктивні розробки, конкретні пропозиції автора. Більш повне обґрунтування надається тим пропозиціям, які наводяться для покращення стану фінансово-господарської діяльності об'єкту дослідження.

У процесі доповіді можуть використовуватися заздалегідь написані тези (бажано їх не читати, а викладати вільно) та ілюстративні матеріали (таблиці, схеми, графіки). Текст і цифровий матеріал на них повинні бути досить великими, щоб їх можна було легко читати присутнім на захисті з відстані 4-5 метрів. Кожен вид ілюстративного матеріалу має свій порядковий номер.

Після доповіді студенту ставляться запитання згідно змісту дипломної роботи.

Студент повинен відповісти на критичні зауваження, якщо вони є, згодитися з ними або висловити обґрунтовані заперечення. Відповіді на питання та критичні зауваження членів екзаменаційної комісії повинні бути короткими і по суті, науково обґрунтовані.

У роботі комісії бажана участь наукового керівника. Наприкінці захисту дипломної роботи керівник, при необхідності, може дати довідки.

Під час захисту ведеться протокол засідання ДЕК. Окремо відзначається думка членів ДЕК про рекомендації щодо пропозицій автора.

По закінченні публічного захисту члени ДЕК на закритому засіданні обговорюють результати захисту і більшістю голосів виносять рішення про оцінку роботи. В разі незгоди членів ДЕК думка голови ДЕК є вирішальною. Рішення комісії щодо захисту дипломних робіт оголошується її головою в той же день на засіданні.

Дипломні роботи, які виконані на "відмінно", мають визначену практичну цінність або містять оригінальні рішення ДЕК може рекомендувати до впровадження чи публікації. Студентам, що мали не менше 75% відмінних оцінок під час навчання і захистили дипломну роботу на "відмінно" видають диплом з відзнакою.

Випускники, які отримали під час захисту незадовільні оцінки, отримують, академічну довідку про навчання в інституті про що відзначається у протоколі засідання комісії. До повторного захисту дипломна робота може бути прийнята через рік.

Студент, який не виконав дипломну роботу в зазначений термін, відраховується з університету за неуспішність. Студент, який не з'явився на захист причини або який отримав на захисті незадовільну оцінку, має право повторного захисту протягом трьох років після закінчення вузу.

Дипломна робота після захисту, в той же день, передається на зберігання до архіву університету.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)