АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз графіків функції споживання та заощаджень

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  8. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  9. Аналіз асортиментної продукції
  10. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  11. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  12. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну

Функція споживання: на графіку бісектриса прямого кута означає, що весь дохід споживається і зовсім не заощаджується, тобто с’ = 1. Крива, що відображає ф-ю споживання (С=С0+с’Yd), перетинає бісектрису О в точці N. нахил ф- ї споживання визначається граничною схильністю до споживання, яка спричиняє зміни у споживанні, відмінні від змін обсягу доходу. Вона має висхідний нахил праворуч.

 
 

Точка N, що утворюється при перетині функції спо­живання з лінією під кутом 45°, фіксує той розмір ви­користовуваного доходу, за якого домогосподарства по­кривають свої витрати за рахунок свого доходу, не по­зичаючи і не використовуючи своїх попередніх заоща­джень. Точку N називають точкою нульових заощаджень.

Праворуч від точки N зображена ситуація, за якої дохід перевищує споживання. Це означає, що частина доходу заощаджується, утворюючи чисті додатні зао­щадження. Отже, ми бачимо, що доходи або витрачаються (споживаються), або заощаджуються. Тому функція споживання передбачає функцію заощаджень.

Графічно функціональну залежність обсягу заоща­джень від обсягу доходу. Для цього по осі абсцис відкладено використовуваний дохід, а по осі ординат — заощадження й споживання.

Для побудови функції заощаджень необхідно спо­чатку побудувати функцію споживання та бісектрису О, яка відображає рівність Yd та С. Від точки О від­класти вниз по осі ординат відрізок, рівний Co, який матиме від'ємний знак, оскільки він нижче нуля. Із точ­ки N, яка є точкою нульового заощадження, опустити перпендикуляр на вісь ординат і точку перетину NY з прямою, яка проходить через точку О паралельно осі абсцис (Yd), тобто точку N1 з'єднати з точкою C0.

 
 

 

Як видно із графіка, від'ємні заощадження лежать нижче нульової горизонтальної лінії, тобто нижче точ­ки Ni, а додатні заощадження — праворуч від точки Ni, де функція заощаджень перебуває вище нульової горизонтальної лінії.

Оскільки і споживання, і заощадження мають одне джерело — дохід за вилученням податків (Yd), то роз­поділ цього доходу — процес суперечливий: зростан­ня споживання в поточному періоді автоматично змен­шує заощадження, і навпаки. Але з часом цей зв'язок зазнає певних змін, модифікується.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)