АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИБІР ТЕМИ, ОБ'ЄКТА ДОСЛІДЖЕННЯ І ПРАКТИЧНОГО МАТЕРІАЛУ

Міністерство аграрної політики

ТА ПРОДОВОЛЬСТВА України

Житомирський національний агроекологічний університет

 

ЗАВДАННЯ ДЛЯ РОЗРАХУНКОВО-ГРАФІЧНОЇ

РОБОТИ

з навчальної дисципліни

 

МАКРОЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ

 

для підготовки фахівців ОКР «бакалавр»

галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

напряму підготовки 6.030509 «Облік і аудит»

 

 

Житомир

2013
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

Розрахунково-графічна робота – самостійна, творча робота студента, яка виконується в короткий термін з метою повного і глибокого засвоєння дисципліни. Студент повинен показати своє вміння самостійно широко використовувати наукові методи дослідження конкретних економічних явищ і процесів в різних галузях економіки.

Незалежно від взятої теми роботи, студент повинен використовувати якомога більше економічних методів дослідження, які він вивчив раніше, так, наприклад, методи середніх величин, графічних зображень, динаміки і структури, індексний, елімінування, кореляційно-регресійний тощо. Різноманітність застосовуваних методів, їх вміле поєднання враховуються при визначенні бальної оцінки розрахунково-графічної роботи.

При виборі теми розрахунково - графічної роботи студенту, перш за все, слід звернути увагу на важливість визначення об'єкта дослідження, а також на ті процеси, що відбуваються нині у промисловому виробництві і в цілому в економіці країни. Обрану тему для досліджень необхідно узгодити з викладачем.

Важливим моментом при написанні роботи є збір, обробка та аналіз статистичних даних. На додаток до цього необхідно вивчити літературні джерела вітчизняних і зарубіжних авторів з обраної теми, а також правові та законодавчі документи.

Завершуючи дослідження, необхідно написати узагальнюючі висновки і пропозиції, які можуть бути рекомендовані в практику роботи конкретного досліджуваного об'єкта.

У кожній темі необхідно зробити прогнозні розрахунки з досліджуваної проблеми.

Надалі цей матеріал може бути використаний і при написанні випускної кваліфікаційної роботи.

 

ВИБІР ТЕМИ, ОБ'ЄКТА ДОСЛІДЖЕННЯ І ПРАКТИЧНОГО МАТЕРІАЛУ

Вибір конкретної теми розрахунково-графічної роботи студентами проводиться добровільно. Робота над обраною темою починається з підбору літератури. Перелік основної навчальної і інструктивної літератури до розрахунково-графічних робіт вказується у методичних розробках щодо їх виконання. Додаткову літературу, видану в останні роки, статті в періодичних виданнях студенти підбирають самостійно.

Розрахунково-графічна робота виконується на фактичному матеріалі конкретної галузі країни.

Студент копіює необхідні документи в тому вигляді, в якому вони складаються у статистичному збірнику. Зібраний статистичний матеріал повинен бути повним, достовірним і служити ілюстрацією при описі об'єкта дослідження. При цьому повинна бути забезпечена відповідна ретроспектива, що дозволить з достатнім ступенем надійності трактувати отримані результати економіко-статистичного аналізу.

Для орієнтації в питаннях обраної теми в даній методичній розробці наводяться приблизні плани розрахунково-графічних робіт. Керуючись цими планами, студент збирає інформацію, знайомиться з необхідною літературою. Остаточний варіант плану студент розробляє самостійно, погоджуючи з науковим керівником, при цьому викладач лише орієнтує студента в потрібному напрямку. Правильно складений план - основа для досягнення мети, поставленої в розрахунково - графічної роботи.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)