АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Грошово-кредитне регулювання економіки. Грошово-кредитна, або монетарна, полі­тика є одним із головних інструментів державного регулю­вання економіки

Читайте также:
  1. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  2. Антропогенез і регулювання стосунків
  3. Банкрутство як правовий механізм регулювання підприємницької діяльності
  4. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  5. Велика Британія: політика державного регулювання
  6. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  7. Вопрос Правове регулювання ціни та ціноутворення.
  8. Вплив держави на економічну рівновагу. Модель економічної рівноваги за методом “витрати-випуск” для змішаної закритої економіки.
  9. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність. Особливості правового регулювання в окремих галузях господарювання.
  10. ГОСПОДАРСЬКІ ЗОБОВ’ЯЗАННЯ. ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКО-ДОГОВІРНИХ ВІДНОСИН
  11. Господарські правовідносини, як предмет регулювання господарського права, їх ознаки та види.
  12. Грошово-кредитне регулювання ек-ки: методи впливу на грошову Пр, політика “дорогих” та “дешевих” грошей.

Грошово-кредитна, або монетарна, полі­тика є одним із головних інструментів державного регулю­вання економіки.

Мета грошово-кредитної політики — досягнення на національному ринку рівноваги, що характеризується пов­ною зайнятістю та відсутністю інфляції.

“Пастка ліквідності” виникає тоді, коли відсоткова ставка, досягнувши мінімально-критичного рівня, надалі вже перестає знижуватись і зміна грошової пропозиції вже не має жодного впливу на неї.
36. Модель одночасної рівноваги товарного і грошового ринку (IS - LM).

1. , оскільки І не реагує на зменшення відсоткової ставки, не відбувається і збільшення доходу Y, тобто . Одночасно висока гранична норма заощадження гальмує процес мультиплікації. означає, що при низькій відсотковій ставці із додаткової кількості грошей, всі вони переходять до спекулятивної каси.

2. означає, що додаткова кількість грошей за умови постійної відсоткової ставки повністю переводиться до операційної каси. Оскільки внаслідок збільшення грошової маси зменшиться відсоткова ставка, інвестиції тим сильніше будуть реагувати на зменшення відсоткової ставки, чим більше величина , тобто . Це передбачає, що гранична схильність до заощадження є низькою, оскільки процес мультиплікації доходу гальмується значно менше при низькій нормі заощадження. Збільшення грошової маси за умови значного зменшення відсоткової ставки призводить до того, що всі додаткові гроші перетікають до операційної каси .

 

.

.

.


Платіжний баланс та його ргулювання.

Усі результати зовнішньоекономічної діяльності країни знаходять своє узагальнююче відобра­ження в спеціальному статистичному документі, який називається платіжним балансом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)