АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівноважна модель відкритої економіки IS-LM-BP

Читайте также:
  1. C) екі факторлы модель
  2. GAP модель: (модель разрывов)
  3. Podstata modelu IS-LM-BP
  4. Podstata modelu IS-LM-BP
  5. Автокорреляция в остатках. Модель Дарбина – Уотсона
  6. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  7. Аддитивная модель временного ряда
  8. Академіна модель освіти
  9. Американская модель
  10. Американская модель управления.
  11. Анализ деловой активности предприятия. Факторная модель Дюпон.
  12. Аналіз моделі IS-LMдля відкритої економіки при фіксованому обмінному курсі.

Модель Манделла-Флемінга описує одночасну рівновагу товарного, грошового і зовнішнього ринків у малій відкритій економіці. ; n – коефіцієнт еластичності чистого експорту щодо валютного курсу. ; ;

Нахил кривої IS у відкритій економіці залежить від граничної схильності до імпорту і курсу національної валюти, оскільки зміна курсу національної валюти у відкритій економіці призводить до зміни величини чистого експорту й зрушення кривої IS.

i IS LM   BP     Y Рис. 9.7. Модель IS - LM- BP

; Крива ВР описує взаємозалежність між доходом Y і відсотковою ставкою за умов зовнішньої рівноваги.

Платіжний баланс включає рахунок поточних операцій СА і рахунок руху капіталу КА та рахунок зміни офіційних резервних активів ΔR. Сума СА та КА становить баланс офіційних розрахунків ВР.

    Рис. 9.8. Модель Манделла-Флемінга в координатах q, Y.

Модель Манделла-Флемінга може бути зображена також у координатах q та Y (рис. 9.8.).

 

 


41. Чистий експорт як компонент сукупних видатків. Гранична…

Чистий експорт – різниця між експортом і імпортом товарів і послуг. Чистий експорт є додатною величиною, коли експорт перевищує імпорт, і має від’ємне значення, коли імпорт більший за експорт. Додатній чистий експорт збільшує, а від’ємний зменшує сукупні видатки на купівлю національного продукту країни. Тому додатній чистий експорт стимулює збільшення реального ВВП, тоді як від’ємний спричиняє його зменшення.

Загальний вплив зовн.торгівлі на сукупні видатки в країні залежить від чистого експорту. Додатний чистий експорт збільшує сукупні видатки порівняно з їхньою величиною у закритій економіці, в якій немає експортно-імпортних операцій. Від’ємний чистий експорт знижує сукупні видатки порівняно з рівнем видатків у закритій економіці. Мультиплікатор чистого експорту є мультиплікатором видатків і дорівнює простому мультиплікаторові.

Імпорт, як і інші вилучення зменшує сукупні видатки на купівлю вітчизняних товарів і послуг. Для врахування впливу імпорту на мультиплікатор видатків введемо поняття граничної схильності до імпорту МРМ, яке показує, на скільки збільшиться імпорт зі збільшенням використовуваного доходу на одну одиницю.

Чим вищі гранична схильність до заощадження, граничний податковий коефіцієнт та гранична схильність до імпорту, то менший розмір мультиплікатора. Отже, мультиплікатор відкритої економіки менший за мультиплікатор закритої економіки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)