АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

з макроекономіки

Читайте также:
  1. З макроекономіки
  2. З макроекономіки
  3. З макроекономіки
  4. З макроекономіки
  5. З макроекономіки
  6. З макроекономіки
  7. З макроекономіки
  8. З макроекономіки
  9. З макроекономіки
  10. Зростання ефективності економіки як головне завдання макроекономіки.
  11. Логічна модель макроекономіки

Варіант 28

Завдання. Ознаками яких процесів є перерозподіл через державний бюджет понад 80% національного доходу в Україні порівняно з 40—55% у розвину­тих країнах світу?

Задача 1. Економіка країни характеризується такими даними (млрд. грн.):

C = 200+0,8 (Y – T)

I = 50+0,1 Y

G = 100

XN = 8

T = 250

Визначте рівноважний ВВП.

Задача 2. Депозити комерційних банків складають 3000 млн. дол. Величина обов'язкових резервів – 600 млн. дол. Якщо центральний банк знизить норму резервування на 5 процентних пунктів, то на яку величину може змінитися пропозиція грошей за умови, що банківська система використовує кредитні можливості повністю? Як змінитися величина банківського мультиплікатора?

 

 

 

Завдання

для самостійної роботи студентів

З макроекономіки

Варіант 29

 

Завдання. Поясніть, чому центральний банк не в змозі стабілізувати процентні ставки і грошову масу в економіці одночасно? Яким чином форма кривої попиту на гроші впливає на ефективність грошово-кредитної політики?

Задача 1. На кінець року споживчі витрати й інвестиції у ВВП країни співвідносяться як 4:1, державні закупки становлять 10 млрд. євро, чистий експорт − 2 млрд.євро. Обсяг ВВП на початок року становив 50 млрд. євро. Темпи зростання ВВП дорівнюють 4%. Визначте обсяг інвестицій на кінець року.

Задача 2. Уряд країни збільшив закупки та чисті податки на 10 млн. євро, за умов, коли гранична схильність до заощадження дорівнює 0,25 та середня податкова ставка 0,2. Визначте, чому дорівнює мультиплікатор балансованого бюджету?

 

 

Завдання

для самостійної роботи студентів

З макроекономіки

Варіант 30

 

Завдання. Державний бюджет об’єднує державні закупки товарів та послуг і трансфертні платежі в загальну категорію державних видатків. Чому при виборі інструментів фіскальної політики необхідно розрізняти державні закупки і трансферти?

Задача 1. Споживчі видатки задані функцією , а інвестиційні видатки , державні видатки −100 млрд. дол., податки − 200 млрд. дол. Грошова маса, що обертається 500 млрд. дол. Попит на гроші , . Визначте рівноважні ВВП та процентну ставку. Що відбудеться із рівнем цін та процентною ставкою, якщо державні видатки зростуть до 120 млрд. дол. Розглянути класичну ділянку.

Задача 2. Економіка країни перебуває у рівноважному стані. З метою виконання державного будівництва уряд планує збільшити державні витрати на 5 млрд. євро. На скільки одночасно треба збільшити податки, щоб не допустити порушення рівноважного стану національної економіки за умови, що гранична схильність до споживання дорівнює 0,70?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)