АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення водовбирання

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  3. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  4. Виберіть правильне визначення
  5. Виберіть правильне визначення терміну
  6. Визначення активного і пасивного тисків на споруду (підпірну стінку).
  7. Визначення активного тиску ґрунту засипки нижче рівня ґрунтових вод
  8. Визначення вартості машин і обладнання
  9. Визначення взаємодії
  10. Визначення витрати рідини в трубопроводі при заданих необхідному напорі і його діаметрі
  11. Визначення витратних параметрів
  12. Визначення власного капіталу і його складових.

10.10.1 Для проведення випробування використовують:

- шафу сушильну, що забезпечує температуру нагрівання не нижче 60 °С;

- секундомір або таймер згідно з чинним нормативним документом;

- ваги з похибкою зважування не більше 0,01 г.

10.10.2 Проведення випробування

Водовбирання гіпсового в'яжучого визначають на трьох половинках зразків, виготовлених згідно з 10.6.3 з гіпсового тіста стандартної консистенції та не раніше ніж через 24 год після виготовлення висушених до постійної маси за температури від 40 °С до 45 °С.

Зразки зважують, укладають у посудину горизонтально на підкладки діаметром від 2 мм до 5 мм та наливають воду, що має температуру (20 ±5) °С, до половини висоти зразків. Через 2 год посудину доповнюють водою так, щоб вода була вище над поверхнею зразків від 1 см до 2 см, і витримують ще 2 год. Потім зразки виймають із води, обтирають м'якою тканиною і зважують.

Водовбирання гіпсового в'яжучого у відсотках визначають за формулою:

де – початкова маса зразка, висушеного до постійної маси, г;

– маса зразка після насичення водою, г.

Величину водовбирання визначають як середнє арифметичне результатів випробувань трьох зразків.

10.11 Якість пакування і маркування перевіряють зовнішнім оглядом кожного з десяти споживчих паковань або трьох м'яких контейнерів чи транспортних пакетів, відібраних для контролю.

10.12 Масу паковання визначають зважуванням кожного із п'яти відібраних для контролю споживчих паковань або трьох м'яких контейнерів на вагах згідно з ГОСТ 29329, ГОСТ 24104, віднімаючи від маси брутто паковання з гіпсовим в'яжучим середню масу паковання. Результат кожного зважування повинен бути не менше нормованих значень.

10.13 Для контролю фізико-технічних параметрів гіпсового в'яжучого допускається використовувати інші стандартизовані методики з використанням повірених випробувальних приладів за умови отримання достовірних результатів, які можуть бути порівняні з показниками, наведеними у цьому стандарті.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)