АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік скорочень, що використовуються в протоколі

Читайте также:
  1. Зразковий перелік лабораторних робіт
  2. ІV. ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ ДЛЯ ПІДСУМКОВОГО КОНТРОЛЮ
  3. Інноваційні навчальні технології, що використовуються на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях
  4. ІХ.ПЕРЕЛІК ЗВІТНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ
  5. Комбінації клавіш, що використовуються в діалогових вікнах.
  6. Міжнародні правила ІНКОТЕРМС, що використовуються в сфері зовнішньоекономічної діяльності
  7. Орієнтовний перелік питань, що охоплюють зміст робочої програми дисципліни
  8. ПГ-7В, ПГ-7ВЛ, ПГ-7ВР. Призначення, бойові властивості, порядоквикористання, загальна будова, на чому заснована вражаюча дія, які вибуховіречовини використовуються.
  9. Перелік видів аудиторських послуг та їх відображення в українському законодавстві
  10. Перелік вихідних суджень для побудови шкалограми
  11. Перелік дисциплін, знання яких необхідно студенту для вивчення курсу
  12. ПЕРЕЛІК ЗАПИТАНЬ ДО ІСПИТУ (ЗАЛІКУ)

Вступ

Використання клінічного протоколу в діяльності лікаря дозволить стандартизувати та уніфікувати діагностику, встановлення показань та протипоказань до виконання операції кесаревого розтину, надання анестезіологічної допомоги, техніки проведення оперативного втручання, ведення післяопераційного періоду та профілактики ускладнень, застосувати методики ведення з доведеною ефективністю, що знижують захворюваність і смертність пацієнта. Це дасть можливість вагітним, роділлям та породіллям, яким проводитиметься кесарів розтин, отримувати обґрунтовані діагностику, показання, оперативне втручання, післяопераційний нагляд, а лікарям застосовувати сучасні методики, засновані на науково-доказових засадах.

Шкала градації доказів і сили рекомендацій, застосованих в протоколі

Рівні достовірності первинних даних RCOG
Градація сили настанов
А Дані отримані з систематичного огляду, матаналізу рандомізованих контрольованих досліджень або одного рандомізованого контрольованого дослідження.
В Дані отримані з якісних контрольованих досліджень без проведення рандомізації, квазі-експериментальні дослідження або когортні дослідження.
С Добре організовані не експериментальні описові дослідження, такі як: порівняльні, корелятивні, дослідження випадок-контроль та серії випадків.
D Звіти експертних комітетів або точка зору та/або клінічний досвід експертів.

 

КЕСАРІВ РОЗТИН

Загальні положення

Протягом останніх десятиріч частота кесаревого розтину (КР) зростала в розвинутих країнах та країнах, що розвиваються. Дослідження, проведене ВООЗ, показало (2005р.), що збільшення частоти КР асоціюється із підвищенням частоти призначення антибіотиків в післяпологовому періоді, збільшенням частоти важкої материнської захворюваності та смертності. Збільшення частоти КР вище, ніж 15 %, не рекомендовано ВООЗ, тому що не впливає на зниження показників перинатальної захворюванності та смертності серед дітей, які народились шляхом КР у порівнянні з таким серед немовлят, що народились природним шляхом.

Враховуючи частоту оперативного розродження, будь-яка спроба зменшити асоційовані з КР ризики буде мати суттєві переваги з точки зору як економічних витрат, так і покращення здоров’я жінок.

Перелік скорочень, що використовуються в протоколі

КР – кесарів розтин

ПС-перинатальна смертність

ПКР – плановий кесарів розтин

РДС – респираторний дистрес синдром

КТГ – кардіотокографія

БДВ – без додаткових вказівок

ВРІТ – відділення реанімації та інтенсивної терапії

ВІТ - відділення інтенсивної терапії

ІМТ – індекс маси тіла (масса/зріст2)

ВД – вагінальне дослідження

ВООЗ –Всесвітня організація охорони здоров’я

ВП – вагінальні пологи

ЗОЗ – заклад охорони здоров’я

ЛПМД – локальний протокол медичної допомоги

УКПМД – уніфікований клінічний протокол медичної допомоги

КН – клінічні настанови

СМД – стандарт медичної допомоги

ТЕЛА – тромбоемболія легеневої артерії

ГСЗ – гнійно-септичні захворювання

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)