АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика перевірки операцій з оплати праці та пов’язаних з нею розрахунків

Читайте также:
  1. A. Працівники бригад постійної готовності другої черги
  2. A. Працівники бригад постійної готовності першої черги
  3. A. У лікувально-профілактичних установах медичними працівниками – лікарями вузької спеціалізації.
  4. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  5. а) Міжнародний поділ праці.
  6. Абсолютная тупость сердца: понятие, методика определения. Границы абсолютной тупости сердца в норме. Изменения границ абсолютной тупости сердца в патологии.
  7. Активная подвижность нижнего легочного края , методика проведения, нормативы. Диагностическое значение изменений активной подвижности нижнего легочного края.
  8. Аналіз праці та її оплати.
  9. Аналіз структури операцій з цінними паперами
  10. Атестація робочих місць за умовами праці
  11. Безпечні прийоми праці
  12. Больной 29 лет был доставлен в клинику с разрывом симфиза с диастазом между лонными костями 4 см. Какая методика лечения показана больному?

Облік основної і додаткової оплати праці ведеться у відповідному обліковому регістрі(журналі- ордері) на пасивному рахункі 66 «Розрахунки з оплати праці», на якому узагальнюється інформація цих розрахунків.

Необхідно перевірити достовірність з оплати праці, порівнявши дані звітності з оплати праці з даними бухгалтерських регістрів, особовими картками працівників і первинними документами.

Утримання з оплати праці перевіряються згідно вимог чинного законодавства України, а саме:

- єдиний соціальний внесок;

- податок з фізичних осіб;

- інші внески та індивідуальні утримання та підстави на них (виконавчі документи, кредитні угоди тощо).

 

 

 

При перевірці вивчають, чи не нараховувалась заробітна плата особам, які не обліковуються у відділі кадрів, які нещодавно звільнилися, чи не нараховується сума заробітної плати працівникам, які знаходяться в даний момент у відпустці або на лікарняному. Зясовують, чи немає випадків включення у різні РПВ одних і тих самих осіб, чи немає фактів подвійного нарахування оплати праці, чи не нараховується заробітна плата за продукцію,яка взагалі не випускалася.

При перевірці платіжних відомостей або РПВ звертають увагу на суму «Всього виплачено», зазначену як прописом так і цифрами, а також перераховують суму фактично виданої заробітної плати із підтверджуючими підписами працівників спів ставляючи її із тією, що зазначена як «Всього виплачено».

Ефективним методом виявлення порушень у нарахування заробітної плати є перевірка первинних документів на випуск готової продукції, нарядів допоміжних цехів, адже саме в них мають місце необґрунтоване дописування показників для нарахування заробку за не випущену продукцію.

Однією із важливих ділянок ревізії є вибіркове зіставлення сум нарахованої заробітної плати, що зазначена в первинних документах з даними підрахунків накопичувальної відомості (наприклад, записи про кількість відпрацьованого часу у табелі співставляється із записами цього ж відпрацьованого часу у РПВ). Така процедура дає можливість виявити. Чи немає факту включення у РПВ осіб, які фактично не працюють на даному підприємстві.

Трапляються випадки розкрадання грошей шляхом привласнення депонованих сум (підробляють підписи отримувача). Для підтвердження такого факту ревізор має право викликати одного із депонентів для розпізнання свого підпису.

Причинами відхилення між даними аналітичного і синтетичного обліку рах.66 можуть бути перекручення даних внаслідок зловживань; неповне утримання авансів; повторне списання одних і тих сум в Д-т рах.66; зменшення дебіторської заборгованості або збільшення кредиторської заборгованості під час перенесення сальдо з однієї відомості в іншу і т.д.

Узагальнення порушень, виявлених під час ревізії здійснюється відповідною методикою в залежності від форм виявлених порушень. Для групування можуть застосовуватися:

- Розрахунки

- Групувальні відомості

- Таблиці

- Вилучені оригінали документів

- Довідки і письмові пояснення відповідних посадових осіб

- Довідки зустрічних звірок та відповіді на листи – запити.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)