АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Протипоказанням до накладання компреса є порушення цілісності шкіри та її гнійні захворювання

Читайте также:
  1. A З порушенням синтезу пре-бета-ліпопротеїнів
  2. II. Розгляд справ про адміністративні правопорушення
  3. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  4. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  5. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  6. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  7. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  8. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  9. Аналіз встановлення та порушення макрорівноваги у можелі «Кейнсіанський хрест»
  10. Анемія внаслідок порушення кровотворення.
  11. Багатозначність слова і проблема порушення норм слововживання
  12. Види санкцій за порушення антимонопольно-конкурентного Законодавства України

 

Компрес складається з трьох шарів. Перший шар утворюють із шматка тканини, згорнутого кілька разів, який зволожують у спиртовому розчині; другий шар складає вощаний папір, яким накривають перший шар. Третій шар утворює вата, якою накривають попередні два шари. Усі три шари фіксують до гортані кількома турами бинта навколо шиї настільки щільно, щоб утримати компрес на місці, але разом з тим не туго, щоб не стиснути судини (див. "Накладання зігрівального компреса на підщелепну ділянку чи шию"). Компрес накладають на 6-8 год.

Не пошкодь!

Накладати зігріваючий компрес на шию при III - IV стадіях стенозу гортані протипоказано, оскільки це спричинить посилення стенозу.

 

 

ТРАХЕОТОМІЯ

Необхідні засоби (рис. 3.9):

1. Скальпель.

2. Два тупих гачки.

3. Два гострих тризубчастих гачки.

4. Розширювач трахеї (Труссо або носове дзеркало Кілліана).

5. Гострий однозубчастий гачок.

6. Зонд Кохера.

7. 2 - 5 затискачів для зупинки кровотечі.

8. 2 – 3 анатомічні та хірургічні пінцети

9. Голкотримач і 2 – 3 ріжучі голки різних розмірів.

10. 5 – 10-грамовий шприц з голкою для анестезії.

11. Анестезуючий розчин.

12. Набір трахеотомічних турбок.

13. Стерильний перев’язувальний та шовний матеріал.

 

.

У кожній лікарні в ЛОР і хірургічних відділеннях набір інструментів для трахеотомії завжди повинен бути напоготові в стерильному стані.

Показаннями д о трахеотомії є III стадія стенозу гортані.

Положення хворого на операційному столі горизонтальне, на спині з підкладеним під плечі валиком. Коли стан пацієнта важкий і він не може дихати в горизонтальному положенні, трахеотомію роблять у напівсидячому положенні хворого. Операцію виконують переважно під місцевою анестезією 0,25-0,5% розчином новокаїну з адреналіном (1 крапля на 10 мл розчину новокаїну).

У практичній діяльності виконують три типи трахеотомії: не.рхню, середню і нижню. Верхня трахеотомія полягає в тому, що трахею розтинають під перснеподібним хрящем над перешийком щитовидної залози. Середня - кільця трахеї розтинають на рівні перешийка щитовидної залози (після попереднього його розчину та перев'язки). Нижня - кільця трахеї розтинають нижче під перешийка щитовидної залози. У трахеотомічний отвір вводять спеціальну трахеотомічну трубку, яку довгою тасьмою фіксують до шиї.

Існує два основних види розкриття трахеї: вертикальний, коли розсікають два кільця трахеї (як правило, 2 і 3) у вертикальному напрямку; та горизонтальний, коли горизонтально розтинають сполучнотканинні перетинки між кільцями трахеї (як правило, між 1-2 або 2-3).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)