АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порівняльні характеристики моделей пристроїв

Читайте также:
  1. Автоматизированное рабочее место (АРМ) таможенного инспектора. Назначение, основные характеристики АРМ. Назначение подсистемы «банк - клиент» в АИСТ-РТ-21.
  2. Базовые стратегии конкуренции: характеристики, отличительные черты
  3. В 4. Вибрация, физические характеристики, нормирование и действие на организм человека. Виды средства защиты от вибрации.
  4. Вибір моделей макроекономічної політики в Україні.
  5. Виды научно-исследовательских работ, их характеристики.
  6. Виды нелинейных регрессионных моделей, расчет их параметров
  7. Виды эконометрических моделей
  8. Виды эконометрических моделей
  9. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  10. Влияние национально-исторических факторов на развитие менеджмента. Разнообразие моделей менеджмента: американский, японский, европейский и др.
  11. Внешняя среда организации, ее значение и основные характеристики.Особенности внешней среды туристских организации.
  12. Внешняя среда организации, ее значение и основные характеристики.Особенности внешней среды туристских организации.

ПРИЛАД ДЛЯ АВТОМАТИЧНОГО ЗРОШУВАННЯ

 

Зміст

Вступ. 3

Розділ I. Теоретичне обґрунтування. 4

1.1. Порівняльні характеристики моделей пристроїв. 4

1.2 Використанні датчики. 5

1.3. Розробка схеми приладу автоматичного зрошування. 5

1.4. Розробка електричної схеми приладу. 6

1.5. Принцип роботи приладу. 7

1.6. Розробка схеми живлення контролера. 9

1.7. Розробка друкованої плати приладу. 10

1.8. Алгоритм роботи програми для контролера. 11

Розділ ІІ. Практична частина. 12

2.1. Виготовлення друкованих плат. 12

2.3. Практичні результати роботи приладу. 14

Висновки. 18

Список використаної літератури. 19

Додатки

 

 

Вступ

Завданням моєї роботи є розробити і виготовити малогабаритний прилад для автоматичного зрошення. Ідея виникла після спостережень за рослинами на дачі моєї бабусі. Коли ми приїздили на дачу на вихідні я бачив пониклі сажанці помідорів, перцю та інших рослин від недостачі* вологи. Відомо, що звичайні способи поливу потребують постійного візуального контролю, щоб не допустити переливу води. Способів і систем для поливу існує багато, але вони всі складні, металоємні та енергозатратні. У більшості таких систем відсутній зворотній зв'язок.

Першим етапом моєї роботи було створення малопотужного але мобільного приладу, який би забезпечував автоматичне зрошення землі. Такий пристрій дозволяв в автоматичному режимі зрошувати, наприклад, домашні квіти.

Другим етапом моєї роботи було створення значно модифікованого пристрою для зрошення землі не тільки домашних рослин, а й рослин в теплицях з врахуванням температурного та світлового режимів.

 

 

Розділ I. Теоретичне обґрунтування

Порівняльні характеристики моделей пристроїв

З літературних джерел та Інтернету я знайшов багато способів зрошування, а саме:

1. крапельний полив;

2. полив через відповідний проміжок часу;

3. сифонний полив і* інші;

Всі ці способи не враховують те* що може випасти дощ й полив не потрібний. В таких випадках відбувається перезволоження і зайві витрати води. Тобто у процесі зрощування потрібно контролювати вологість ґрунту.

Мені було відомо з фізики та хімії, що зволожена вода являється хорошим електричним провідником. А коли земля суха то опір більший.

Системи автоматичного зрошення земельних ділянок дуже популярні зараз. За кордоном на більшості полів застосовуються такі системи, а саме системи крапельного зрошення. Такий метод зрощення був застосований і в моєму приладі, за допомогою нього можна економити воду та прискорити ріст рослин. Я порівняв свій пристрій з Gardena 1266 (Німеччина). Мій пристрій має дуже низькі енергозатрати, тим самим з цього параметру він має переваги над своїми аналогами. Мій пристрій живиться напругою в 5В від USB або 9В через АКБ «Крона», а Gardena 1266 живиться напругою 14 В при силі струму 1 А. До того ж він має вбудований блок живлення, що не дає змогу живити його від акумулятора. Мій прилад споживає напругу від 6 до12В при силі струму 200 мА і його можна живити від звичайної 9В-ї батарейки, або акумулятора. Німецький прилад здійснює зрошування спеціальним насосом, який міститься у баку з водою і періодично включається та виключається за командами таймера; мій прилад здійснює зрошування тільки тоді, коли земля стає сухою, та використовує електромотор, який споживає мало електроенергії та заощаджує кошти. Модель мого приладу функціональна, так як її можна використовувати як в домашніх так і в тепличних умовах. Він має систему світлових індикаторів.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)