АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передумови розвитку зеленого туризму в селі Зміївка

Читайте также:
  1. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  2. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  3. Асиметрія стану і розвитку сучасної світової економіки
  4. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  5. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  6. Види бухгалтерського обліку та способи їх розвитку.
  7. Визначення показників ефективності інвестицій у проекти розвитку підприємства в наступному році
  8. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  9. Виникнення та етапи розвитку демократії
  10. Відмінність порушень емоційно-вольової сфери від інших вад психофізичного розвитку
  11. Вісім стадій розвитку по Еріксону
  12. Внутрішні та зовнішні проблеми розвитку

Сільський зелений туризм — новий вид туризму, що швидко поширюється в Україні та світі. Його суть полягає у відпочинку в приватних господарствах у сільській місцевості, яка приваблює своєю недоторканою природою, пам'ятками історії та природи. Сільський зелений туризм позитивно впливає на фізичне та моральне здоров'я людини, оскільки він включає у себе чинники, що надають оздоровчий, пізнавальний та естетичні ефекти. Він чудовий також тим, що тут немає тієї величезної кількості туристів, яку можна побачити на популярних курортах світу. Такого роду відпочинок особливо потрібний для жителів великих міст.

Село Зміївка Бериславського району є одним із сприятливих районів для розвитку сільського зеленого туризму. Влітку 2010 року в цьому селі на гуртківцях ОЦТКТУМ, учасниках експедиції «Від “Маленької Європи” до Кам’янської Січі» була опробована пішохідна експедиція по Херсонській області, а саме від с.Змііївки до Республіканця, проходячи с.Червоний Маяк; експедиція пройшла вдало. Зміївка дуже вразила всіх своїм історико-культурним надбанням, а саме “широкою палітрою” духовного світу, своєю незвичайною, захоплюючою історією, культурою та красою природи.

Зміївка – незвичайне село. Його ще називають «маленькою Європою» на півдні України. Це село єдине в області, де можна стільки почути та побачити за одиницю часу. Тут бувають перші особи іноземних держав та дослідники народних звичаїв. Адже саме на цій території вже півстоліття мирно співіснують представники більш ніж десяти народів та національностей. І особливістю є бойки, які вважаються найзагадковішим українським плем’ям, і до сих пір дотримуються своїх традицій та культури. Знаменною подією останніх років в історії села став візит у 2008 році Шведської королівської родини – короля Карла XVI Густава і королеви Сільвії, щоб послухати старошведську мову та їхня зустріч з етнічними шведами.

А місцеві майстри вертепу зажили такої слави, що минулого року колектив було запрошено на спеціальний фестиваль, який проходив на Івано-Франківщині.

У Зміївці традиційно проводять фестивалі народної музики, пісні і танцю «Бойківська ватра», а на Різдво – святкові «Вертепи».

Надзвичайним та винятковим в нинішньому культурно-духовному житті села Зміївка, серед інших сіл України є те, що у ньому провадять свою душпастирську працю чотири церкви: Німецько-Лютеранська, Шведсько-Лютеранська, Українська Православна Церква Київського Патріархату і Українська Греко-Католицька Церква, які були засновані поселенцями.

Зміївка багата на історичні пам’ятники та місця. Про сиву давнину нагадують дві церкви: Німецько-Лютеранська, Шведсько-Лютеранська XVIII століття, будинки та льохи, побудовані німецькими та шведськими колоністами, будується Українська Греко-Католицька Церква у стилі українського бароко.

Посеред села височить Ювілейний хресний знак, присвячений 2000-річчю Різдва Христового.

На території церкви Різдва Пресвятої Богородиці знаходиться пам’ятний знак з наго ди відзначення 50-річчя примусового переселення західноукраїнського населення з сіл Лодина, Береги Долішні, Нанова (нині Польща) до села Зміївки.

На території шведської кірхи знаходиться пам’ятний знак репресованим шведам і німцям, які переслідувалися радянською владою у 1937-38 роках, а також пам’ятний знак з нагоди річниці заснування та заселення села Зміївка шведськими колоністами з острова Даго.

Багата історико-культурна спадщина села Зміївки сприяє виникненню у селі потужного осередку сільського зеленого туризму Херсонщини.

Невеликі сільські садиби серед живописної природи села Зміївки і Дніпровських плавнів Херсона прекрасно личать як для активного молодіжного відпочинку, так і для спокійного відпочинку у сімейному колі.

Під час туристичних походів, екскурсій в Зміївці відпочиваючі матимуть змогу пізнавати природу, культуру та історію краю, займатися активним відпочинком, відпочити від метушні великих міст, забути про свої щоденні клопоти і насолоджуватися природою в екологічно чистих краях.

Тут кожен сам вирішує для себе, чим займатися: загоряти на сонечку або голубитися в гамаку, кататися на байдарках по вузьких протоках Дніпра або збирати гриби, трави, ягоди в лісових угіддях. В залежності від того, що більше подобається людям – кінні прогулянки або захоплюючі екскурсії, а може просто посидіти з вудкою на березі річки.

На сьогоднішній день у Зміївці вже планується розвиток зеленого туризму, і є в наявності декілька будинків, які залюбки приймуть всіх завітавших до них гостей, відпочиваючих. Але все ж таки існують деякі проблеми, які пов’язані з проблемами держави, саме через це деякі місцеві жителі вагаються, щодо прийняття туристів. Але ми сподіваємося, що всі проблеми в селі незабаром будуть вирішені і жителі будуть раді новим гостям.

Ми пропонуємо вам свій власне розроблений план відпочинку в селі Зміївка:

На зимовий період(наприклад, на Різдво):

1-ий день – Загальна екскурсія селом, знайомство з мешканцями.

2-ий день – Екскурсія до Німецько-Лютеранської та Шведсько-Лютеранської церквів.

3-ій день – Поїздка до м. Берислава з відвідуванням Святовведенської дерев’яної церкви часів козаччини XVIII ст.

4-ий день – Екскурсія до с. Червоний маяк та відвідування Святогригорівського (Бізюкова) монастиря(в якому також іноді дозволяють подорожуючим залишатися на ніч).

5-ий день – Екскурсія до с. Республіканець, відвідування залишків Кам’янської Січі та могили кошового отамана Кості Гордієнка.

6-ий день – Ранкова рибалка на березі Дніпра та відпочинок.

7-ий день – Святкування Різдва Христового та перегляд різдвяного вертепу.

8-ий день – Відпочинок, екскурсії за бажанням.

На літній період:

1-ий день – Загальна екскурсія селом, знайомство з мешканцями.

2-ий день – Ранкова рибалка та відпочинок на березі Дніпра.

3-ій день – Поїздка до м. Берислава з відвідуванням Святовведенської дерев’яної церкви часів козаччини XVIII ст.

4-ий день – Вело- або пішохідна екскурсія до с. Червоний маяк та відвідування Святогригорівського (Бізюкова) монастиря(в якому також іноді дозволяють подорожуючим залишатися на ніч).

5-ий день – Екскурсія до Німецько-Лютеранської та Шведсько-Лютеранської церквів.

6-ий день – Вело- або пішохідна екскурсія до с. Республіканець, відвідування залишків Кам’янської Січі та могили кошового отамана Кості Гордієнка.

7-ий день – Екскурсія до Української Православної церкви Київського Патріархату та Греко-католицької церкви.

8-ий день – Катання на байдарках по Дніпру.

9-ий день – Відпочинок, екскурсії за бажанням.

Але це не остаточний план відпочинку, все залежить від бажання подорожуючих, від їх матеріальних можливостей та від погодних умов.

Cільський зелений туризм – це прекрасна можливість повернутися до природи, до землі, до свого коріння, суті і стати самим собою. Цю можливість дарує нам наша багата країна!

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)