АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передумови розвитку зеленого туризму на території Голопристанського р – ну Херсонської області

Читайте также:
  1. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  2. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  3. Аналіз туристичної діяльності в Херсонській області
  4. Археологічні пам’ятки території.
  5. Асиметрія стану і розвитку сучасної світової економіки
  6. Блок 8-4. ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ДО ПОЧАТКУ XX СТ.
  7. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  8. Взаємопов'язаність і передумови вирішення глобальних проблем
  9. Види бухгалтерського обліку та способи їх розвитку.
  10. Визволення території СРСР. Перенесення воєнних дій у країни південно-східної і центральної Європи
  11. Визначення показників ефективності інвестицій у проекти розвитку підприємства в наступному році
  12. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.

Територія Голопристанського району має значні природні, кліматичні та рекреаційні ресурси для розвитку сільського зеленого туризму, що зумовлено географічним положенням нашої місцевості. Майже 40 % території району це зони відпочинку, водні ландшафти, придніпровські зелені зони з екологічно чистими ріками, повітрям, де збережені національні традиції, фольклор, архітектурні пам'ятки.

Сільський зелений туризм, який став засобом проведення вільного часу в сільській місцевості, набирає дедалі більшої популярності. Сільський зелений туризм в районі виступає як самостійний вид туризму, одна з моделей сімейного господарювання.

Одним із завдань відділу культури і туризму районної державної адміністрації є створення позитивного туристичного іміджу Голопристанщини як найбільш привабливого, екологічно чистого осередку туризму.

Відділом культури і туризму районної державної адміністрації здійснено обстеження сільських рад району та проведено дослідження щодо розвитку сільського зеленого туризму на перспективних територіях. Всі сільські ради району є придатними для розвитку сільського туризму, бо кожен населений пункт має унікальну історико-культурну спадщину. Крім, Великокардашинської, Садівської, Новофедорівської, Старозбур'ївської сільських рад, перспективними територіями є Геройська, Рибальчеська, Бехтерська, Малокопанівська, Новозбур'ївська, Чулаківська сільські ради.

На виконання заходів районної програми розвитку курортно-рекреаційної галузі та туризму на 2011-2015 роки, схваленої розпорядженням голови районної державної адміністрації від 17 березня 2011 року № 175 "Про проект районної програми розвитку курортно-рекреаційної галузі та туризму на 2011-2015 роки" та затвердженої рішенням дев'ятої сесії районної ради VI скликання від 26 травня 2011 року № 125 "Про районну програму розвитку курортно-рекреаційної галузі та туризму на 2011-2015 роки" відділом культури і туризму проводиться робота серед залучення господарів садиб до участі в туристичних виставках, виготовлення рекламної продукції про туристичні можливості району, виявлення бажаючих займатися сільським туризмом на території району, оновлення інформації про садиби зеленого туризму району на сайті Голопристанської районної державної адміністрації.

Відділом культури і туризму райдержадміністрації проведено певну роботу щодо створення сайту відділу (gopri-kultura.ks.ua), на якому здійснюється популяризація туристичної галузі району та безпосередньо сільського зеленого туризму.

Налагоджена тісна співпраця з діючими садибами сільського туризму.

На сьогоднішній день активну роботу в галузі сільського зеленого туризму проводять Голопристанська міська рада, Великокардашинська, Старозбур'ївська, Садівська сільські ради.

Відділом культури і туризму створено електронну базу садиб зеленого туризму. В районі функціонують садиби "Чайка" (Голопристанська міська рада), Марійкина садиба (Садівська сільська рада), історико-розважальний комплекс "Зелені хутори Таврії" (Великокардшинська сільська рада), спортивно-готельно-розважальний комплекс "Збур'ївський кут" (Старозбур'ївська сільська рада). Розпочали свою роботу в галузі сільського зеленого туризму садиба "Любашин хуторок" та комплекс сімейного відпочинку "Кардашинські гайки" (Великокардшинська сільська рада).

Голопристанською міською радою, садибою "Чайка" постійно ведеться співпраця з органами місцевого самоврядування Польщі, Російської Федерації, Румунії, Придністров'я, Білорусії. Підписано угоди про співпрацю в галузі туризму. Проводиться обмін досвідом, здійснюють поїздки. Відповідно до пункту 7 заходів програми в березні поточного року в м.Києві на виставці "Україна – подорожі та туризм" презентовано туристичні можливості Голопристанщини на високому рівні. Найяскравішою була виставка саме від Голопристанського району, який представляли історико-розважальний комплекс "Зелені хутори Таврії"на чолі з Долинком О.В.

19-21 квітня 2012 року в Херсонській області відбувся Міжнародний туристичний форум, на якому історико-розважальним комплексом "Зелені хутори Таврії" представлено сільський зелений туризм Голопристанського району. В рамках Міжнародного туристичного форуму проведено рекламно-інформаційний тур "Зелені лабіринти Херсонщини" по Голопристанщині. Туристи змогли подивитися особливості розвитку садиб району "Чайка", Марійкина садиба, "Зелені хутори Таврії". Господар садиби зеленого туризму "Чайка" пропонує відпочинок людини у середовищі, що відновлює дух притаманний природі Таврії, екскурсії орієнтовані на підтримку та розвиток місцевих традицій, ремесел та мистецтв, прогулянки на човні плавнями та протоками Дніпра, рибалку, полювання, куштування український національних страв.

Марійкина садиба надає послуги з проживання, харчування, екскурсії до Чорноморського біосферного заповідника, давньогрецького Ягорлицького поселення, скіфських курганів, колишнього маєтку Фальц-Фейнів, поїздки вихідного дня, корпоративний відпочинок, індивідуальні тури, збір грибів, майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок та інших сувенірів тощо.

Історико-розважальний комплекс "Зелені хутори Таврії" пропонує надзвичайний світ стародавньої України, кожен хутір привітає своєю гостинністю і особливими враженнями. З цим ви детальніше ознайомитеся під час проведення екскурсії. База відпочинку "Збур'ївський кут" пропонує для відпочинку комфортні номери різної категорії від стандартного до люксу. Досвідчені єгері допоможуть вам насолодитися рибалкою та полюванням. Провідники-інструктори проведуть вас живописними водними маршрутами дніпровської дельти та заповідними сухопутними маршрутами Кінбурна. Садиба "Любашин хуторок" пропонує відпочинок та гармонію з природою, скуштувати різні сорти полуниці, спостереження за бобрами та ін. Комплекс сімейного відпочинку "Кардашинські гайки" розпочав надавати туристичні послуги з травня 2012 року. Навколо розкинулися незаймані південні степи з пролісками, порослі дикими травами. ставки та гайки заселені безліччю птахів, качок, перепілок. На території можна побачити лисицю, страусів, фазанів та ін. І ще в ставках до уваги риболовів-любителів можна порибалити на коропа, білого амура, товстолоба. Для проживання гостей пропонуються комфортні номери. "Кардашинські гайки" є справжнім відкриттям року на Голопристанщині.

Відділом культури і туризму райдержадміністрації розроблено методичні рекомендації для сільських голів та проведено навчання про підготовку садиб до прийому гостей.

Для інформування про об’єкти сільського туризму на території району Голопристанським райавтодором встановлено дорожні знаки. Такі знаки розміщені в м.Гола Пристань – садиба "Чайка", на дорозі Гола Пристань – Херсон (база відпочинку "Збур'ївський кут"), в центрі м.Херсон та м.Цюрупинськ встановлено біг-борд про комплекс сімейного відпочинку "Кардашинські гайки".

В місцевих засобах масової інформації – газети "Голопристанський вісник", "Рідна Пристань", тематичному додатку "Степова ліра", "Новий день", телепередачах ДТРК "Скіфія", "ВТВ", "ТВ+" пропагується актуальність заняття розвитком сільського зеленого туризму в умовах дефіциту робочих місць на ринку праці.

Перспективними завданнями для відділу культури і туризму є створення кластерів по розвитку сільського зеленого туризму, популяризація сільського зеленого туризму шляхом участі в туристичних виставках, підтримка діючих садиб району.

Проте існує ряд проблем, які гальмують розвиток сільського зеленого туризму в районі. По-перше, це відсутність відповідних структурних підрозділів державного управління туризмом і курортами; по-друге, недостатнє фінансування галузі. Вирішення вищезазначених проблем дасть змогу краще розвивати, популяризувати сільський зелений туризм на Голопристанщині.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)