АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Державна контрольно-ревізійна служба: структура, статус і взаємодія з іншими контролюючими органами

Читайте также:
  1. IV. Оториноларингологический статус
  2. А.П. Цыганков. Современные политические режимы: структура, типология, динамика. (учебное пособие) Москва. Интерпракс, 1995.
  3. Административная юрисдикция таможенных органов при производстве по делам о нарушении таможенных правил (НТП). Правовой статус субъектов и участников производства по делам о НТП.
  4. Административно-правовой статус граждан. Основные права и обязанности граждан в сфере государственного управления.
  5. Административно-правовой статус иностранных граждан и лиц без гражданства.
  6. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  7. Адміністративно-правовий статус суб’єкта звернення.
  8. Анкета – структура, основные критерии построения анкеты
  9. Антиінфляційна державна політика
  10. Армия как институт государства. Правовой статус военнослужащих.
  11. Банковская система: структура, функции Центрального банка и операции коммерческих банков.
  12. Безробіття: суть, структура, вимірювання та соціально – економічні наслідки.

Діяльність Державної контрольно-ревізійної служби регламентується Законом України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні».

Головне завдання Державної контрольно-ревізійної служби (ДКРС) – це здійснення державного контролю за витрачанням матеріальних цінностей, їх збереженням, станом і достовірністю бухгалтерського обліку та звітності в міністерствах, фондах, установах і на підприємствах, які отримують бюджетні кошти, розроблення пропозицій щодо усунення виявлених вад і порушень та запобігання їм надалі.

Рисунок 3.1 – Структура ДКРС

 

Підрозділи ДКРС проводять ревізії та перевірки за дорученнями Прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, податкової інспекції у випадках, передбачених законодавством, і координують свою роботу з місцевими органами виконавчої влади.

 

Таблиця 3.1 – Основні функції органів ДКРС

№ з/п Зміст функції
   
  Організація роботи контрольно-ревізійних підрозділів із проведення ревізій і перевірок, узагальнення наслідків документальних ревізій та перевірок і у випадках, передбачених законодавством, повідомлення про них органам законодавчої та виконавчої влади.
  Проведення ревізій та перевірок фінансової діяльності, стану збереження коштів і матеріальних цінностей, достовірності обліку та звітності.
  Проведення перевірок правильності витрачання державних коштів на утримання місцевих органів державної виконавчої влади, установ та організацій, що діють за кордоном і фінансуються за рахунок державного бюджету.

Продовження таблиці 3.1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)