АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Частота відвідування гімназистами стоматолога

Читайте также:
  1. Випадок 3: додавання взаємно перпендикулярних коливань з однаковими частотами
  2. Группа статистических критериев, которые не включают в расчёт параметры вероятностного распределения и основаны на оперировании частотами или рангами.
  3. Заданная частота пульса
  4. Таб. 2. Частота висвітлення молодіжної тематики у ЗМІ Львівщини
  5. Тип, ритм, частота и глубина дыхательных движений в норме и их изменения в патологии.
  6. Типы и частота катастроф
  7. Частота и продолжительность встреч психоте-рапевтической группы. Общая продолжительность психотерапии.

Нами було опитано 300 респондентів. З них стоматолога не відвідують всього 5 %. Серед інших 95% при потребі стоматолога відвідують 50% і 45% регулярно. Отож, можна зробити висновок, що гімназисти піклуються про стан своїх зубів та ротової порожнини.(додаток Г)

Із 300 опитаних гімназистів стоматолога за рік і більше відвідує 26%, півроку тому 20%, а на протязі останніх 6 місяців 54%. Отож, можна зробити висновок, що 74% опитаних піклуються про стан своїх зубів і ротової порожнини(додаток Г).

ВИСНОВКИ

Хоча у світі немає предмета,

який був би слабшим і ніжнішим за воду,

але вона може зруйнувати найтвердіший предмет

Лаоцзи

1. Нами було встановлено, що в Івано-Франківську найбільша кількість людей вживають водопровідну(30%), найменше – бутильовану(12%).

2. Аналіз показників доводить, що стан хімічного складу води є задовільним.

3. Проаналізувавши результати анкетування, ми дійшли до висновку, що в Івано-Франківську лише 10% дітей ніколи не стикалися з такою проблемою, як карієс.

4. На основі порівняння ми дійшли до висновку, що найкращою для вживання є джерельна та кринична води, оскільки в них міститься найбільша кількість потрібних макроелементів. Отож, ми визначили, що найменший відсоток карієсу є в мікрорайонах Пасічна та Чорновола.

5. За проведеними аналізами та опитуваннями ми дійшли до висновку, що дійсно існує взаємозв’язок між хімічним складом води та захворюванням на карієс.

6. У всіх водах Івано-Франківська та передмістя існує нагальна проблема нестачі фтору у воді, що спричиняє безліч хвороб.

7. Проаналізувавши дані, ми дійшли до висновку що найкращою для вживання є кринична та джерельна води.

8. Необхідно відновити штучне фторування питної води у найбільш великих централізованих водопроводах області для профілактики карієсу зубів.

9. Провести моніторинг стану зубів у жителів Івано-Франківська і виявити, чи існує взаємозв'язок між хімічним складом води та відсотком поширення та інтенсивності карієсу.

10. Зобов’язати Санітарно – Епідеміологічну Станцію та Управління охорони навколишнього середовища Івано – Франківської області своєчасно інформувати населення про виникнення загрозливих ситуацій стосовно якості питної води.

11. Підвищити рівень обізнаності громадськості з питань профілактики захворювань, пов’язаних з вмістом тих чи інших сполук у воді.

12. Обмінюватися досвідом вдалих практичних рішень, що вже існують як в Україні, так і закордоном щодо методів очищення питної води.

 

Список використаних літературних джерел:

 

1. Анакевич О., Бойко М., Гайдук Л., Дмитроченко О. Водопостачання в Івано – Франківській області/ О. Анакевич, М. Бойко, Л. Гайдук, О. Дмитроченко. – Яремче: Мама – 86, 2003. – С.20 – 25

2. Батмангхелидж Ф. Вода для здоров’я/ Ф. Батмангхелидж. – Мінськ: Попурри, 2006 – С.31 – 32

3. Бисвас А.К. Человек и вода/ А.К. Бисвас. – Ленинград: Гидрометеоиздат,1975. – С.219 – 222

4. Білявський Г. Основи екології: Підручник для студентів вищих навчальних закладів/ Г. Білявський, Р. Фурдуй, І. Костіков. - К.: Либідь, 2004. – 406 с.

5. Галюк М.Д,, Дмитроченко О.С., Здоровий Ю.О., Кіріяк О.П., Клапчук В.М., Красношатов В.М., Непорадна Л.Д., Паньків В.І., Приходько М.М., Приходько М.М.(мол.), Реус С.М., Руднєва Н.М., Яворський В.П. Водні ресурси Івано-Франківської області: Інформаційний посібник/ М.Д. Галюк, О.С. Дмитроченко, Ю.О. Здоровий. – Яремче: Мама – 86, 2001. – С. 9 – 10.

6. Войнар А.О. Биологическая роль микроэлементов в организме животных и человека/ А.О. Войнар. – М.: Изд. «Советская наука», 1989. – 135 с.

7. Данилевський М.Ф., Борисенко А.В., Політун А.М.Терапевтична стоматологія: Підручник. – У 4 томах / М.Ф. Данилевський, А.В. Борисенко, А.М. Політун. – К.: Здоров`я, 2004. – Т. 2. – С. 400;

8. Даценко І.І. Гігієна і екологія людини. Навчальний посібник/

І.І. Даценко. – Львів, Афіша, 2000. – 248 с.

9. Даценко І.І., Габович Р.Д. Профілактична медицина. Загальна гігієна

з основами екології: Навчальний посібник/ І.І. Даценко, Р.Д. Габович.

– К.: Здоров'я, 1999. – С. 694

10. Заверуха Н. Основи екології: Навчальний посібник для вищих навчальних закладів./ Н. Заверуха, В. Серебряков, Ю. Скиба. - К.: Каравела, 2006. - 365 с.

11. Загальна гігієна: Посібник до практичних занять./ За ред. 1.1. Дацен­ко. Львів: Світ, 2001. – С. 471

12. Зубков А.А., Коціцкій Г.І. Внутрішня секреція. Фізіологія людини/

А.А. Зубков, Г.І. Коціцкий. – М.: Медицина, 1972. – С. 296.

13.Матвєєва Н.А.Гигиена і экология человека: Учебник/ Н.А. Матвєєва. – М.: Высшая школа, 2005. – С. 15

14.Никитин Д.П., Новиков Ю.В. Окружающая середа и человек/ Д.П. Никитин, Ю.В. Новиков. – М.: Высшая школа, 1986. – С. 50–57.

15.Пахомов Г.Н., Дедеян С.А. Как сохранить зубы здоровими и красивими/ Г.Н. Пахомов, С.А. Дедеян.– М.: Медицина, 1987. – 23 с.

16.Пушенко А.І., Харчук І.М. Пожалійте свій рот/А.І. Пушенко, І.М. Харчук. – К.: Знання, 1991. – С. 9 – 11.

17.Румянцева Г.И.Гигиена: Учебник./ Г.И. Румянцева. – М.:ГЭОТАР-МЕД, 2001 – С. 18

18.Русанов В.П.Крапля чиста/ В.П. Русанов. – К: Знання, 1983. – С. 7

19.Хоменко Л..О., Шматко В.І., Остапко О.І. Стоматологічна профілактика у дітей: Навч. посібник / Л.О. Хоменко, В.І. Шматко,

О.І. Остапко – К.: ІСДО, 1993. – С.192

Інтернет – ресурси:

1. Алюміній і кадмій в стоматології. Вплив алюмінію і кадмію на …

[Електронний ресурс]. – Режим доступу: i-medic.com.ua› Стоматологія

2. Значення води для людини| Самопочуття | Світ …-Миргородська [Електронний ресурс]. – Режим доступу:

www.mirgorodska.com/.../Znachennia-vodi

 

 

Додаток А

ТАБЛИЦЯ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)