АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологічний процес

Читайте также:
  1. AGP: ГРАФИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССОРЫ И КАРТЫ
  2. I. Торможение процесса модернизации в Японии
  3. Static_cast – безопасное преобразование, не содержит за собой инструкций процессора.
  4. V. Текстовий процесор Word . Інтерфейс редактора Word 2007.
  5. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А) Процесс, деятельность как основной способ существования психического
  8. Автоматизация процессов управления банком и банковские информационные технологии
  9. Административно-процессуальные нормы в системе норм права.
  10. Активаторы процесса коррозии и ускорение разрушения металлов
  11. Активизация процессов мышления в учебной деятельности
  12. Активне соціально-психологічне навчання у процесі формування професійної компетентності фахівця.

 

Мішки з продуктом укладаються в штабелі в спеціально відведених місцях складу, на дерев’яні грати.

Кожна партія корпусів, що надходить на завод, облицювань і продукту підлягає вхідному контролю.

Вхідний контроль. У кожну партію повинне входити 1005 шт. корпусів і облицювань (1000шт.-обсяг партії, 5шт.- для іспиту).

Корпуса й облицювання повинні бути упаковані у дерев’яні шухляди обмінного типу, що забезпечують цілісність деталей при збереженні і транспортуванні. Корпуса повинні бути виготовлені зі сталі 45, облицювання виготовляються з порошкової композиції. При цьому заміряють загальну висоту і діаметр корпусів і облицювань. Продукти, що надійшли, відправляються в ЦЗЛ на аналізи.

Підготовка продукту до пресування. Продукт у мішках завозять у майстерню і складають у спеціально відведеному місці. Корпуса й облицювання завозять у шухлядах і складають у відведених для них місцях.

На розкупорювання продуктів допускається партії, що пройшли вхідний контроль, при наявності висновку ВТК про допуск у виробництво і позитивний результат аналізу ЦЗЛ. Розкупорювання роблять вручну. Мішки розшивають за допомогою ножа з кольорового метала чи гачка.

Перед пресуванням продукти темперують у приміщенні майстерні до температури +16оС.

Просіювання продукту проводиться на ручних сітах. Просіяні продукти передають на операцію узяття наважок у транспортувальних ємностях. Наваження продукту для пресування зважується на технічних вагах у спеціально оттарірованій баночці і висипається через лійку у транспортувальні баночки.

Корпуса перед пресуванням знежирюють уайт-спиритом. На дно паза корпуса приклеюється смужка паперової кальки, клеєм БФ-4.

Пресування кумулятивних зарядів. Пресування ведеться на гідравлічних пресах напівавтоматичного типу чи з ручним керуванням, встановлених у залізобетонних кабінах.

Перед початком роботи прес приймається спеціальною комісією. Після цього встановлюють робочий (манометричний) тиск пресування для конкретно пресуємого виробу. Перевіряють правильність підбора обмежника. Також перед початком роботи і після кожного запресовування підготовляється ПІ, шляхом протирання уайт – спиритом.

Пресування деталей здійснюється засипанням у матрицю ПІ №1 за допомогою лійки наважки продукту ГФ, установлюється пуансон. На пуансон надягається втулка і у кабіні за допомогою преса здійснюється пресування.

Виштовхування деталі виробляється шляхом зняття втулки з пуансона, відділяється піддон і встановлюють на підставку для виштовхування. Виштовхування виробляється одночасно з пресуванням деталі.

Розпресовка деталі виробляється в ПІ №2. На піддон встановлюють корпус, а потім матрицю. Через лійку за допомогою мірника засипають (0.6 + 0.025) г чистого гексогену, установлюють попередньо відпресовану деталь, а потім пуансон і роблять розпресовку.

Після розпресовки деталі, в корпус вклеюється облицювання за допомогою лаку ПВБ-15 і вручну, за допомогою піддона, притискається до розпресованої шашки. Після вклеювання облицювання зазор між облицюванням і корпусом заповнюється компаундом без просвітів за допомогою дерев’яної лопаточки.

Упакування готових виробів і вивіз з майстерні. На зовнішню поверхню кожного кумулятивного заряду приклеюється нижня сторона етикетки клеєм БФ-4 по лінії відриву.

Кумулятивні заряди упаковують у шухляди, що забезпечують їхню цілісність при збереженні. Заряди упаковуються в шухляди щільними рядами. Кожен ряд покладених зарядів покривають парафіновим папером чи картоном, вільний простір між зарядами стінками і кришкою шухляди варто заповнити паперовою макулатурою. У шухляду вкладають пакувальний аркуш з підписом пакувальника і контролера ВТК. Кожна шухляда пломбується пломбою ВТК.

Готові кумулятивні заряди, укомплектовані в партії, вивозять на склад готової продукції.

Іспит кумулятивних зарядів. Іспит зарядів на глибину і діаметр пробиття отвору проводиться на іспитовій площадці і в присутності ВТК. Також іспити проводяться строго попартійно. Відібрані від партії 5 зарядів по одному чи групою відстрілюють по мішенях, які представляють собою пакет сталевих пластин із сталі марки 3. Сумарна товщина пластин повинна бути не менше 150 мм, товщина кожної – 8 мм, ширина не менш 70мм.

Заряди встановлюються на плиту на відстані 50-55 мм від поверхні мішені, відстань між осями сусідніх зарядів повинна бути не менш 100 мм.

До хвостовика кожного заряду прикріплюється шнур, що детонує, ДШ-6 чи ДШТ-200, за допомогою ізоляційної стрічки. Інший кінець шнура вставляють у перехідний елемент, у який вставляється шашка ЕП-1 (додатковий детонатор). Після всіх перевірок уставляють ЕД у перехідний елемент, закріпивши його від переміщень ізоляційною стрічкою, заряди закривають листом паперу. Підрив зарядів виробляється за допомогою приладу ПІБ-100М.

Заряди, що відмовили, знищують у ямі глибиною не менш 1м чи підривом за допомогою патрона з запобіжного амоніта марки Г-5.

Повноту реагування визначають по відсутності залишків продукту на місці іспиту і по звуковому ефекту.

Заряди по глибині і діаметру пробиття повинні відповідати:

· середня глибина каналу в мішені зі сталі не менше 110мм;

· по пакету пластин товщиною 12мм допускається 100мм;

· середнє значення діаметра вхідного отвору в мішені не менш 14мм;

При одержанні даних результатів партія вважається придатною. Якщо отримані результати незадовільні, тоді іспит повторюють в двократному обсязі. При одержанні позитивного результату партію приймають, а у випадку негативного - партію бракують.

 

ОБЛАДНАННЯ

 

Прес ДО – 028 призначається для одночасного пресування декількох виробів, сумарне зусилля пресування 196кН при праці компенсатора. Без компенсатора прес використовується зусиллям 617кН. Прес одноциліндровий з нижнім тиском, чотирьохколонний. Основа преса – стінка 1 (рис) стає баном для мастила. Нижня траверса 3 зі вставним робочим циліндром стає корпусом, для масляного компенсатора 9, який обладнаний вантажем 10. знизу траверси кріпляться фланець 6 разом з ПІ. Стіл 4 кріпиться до штока поршня циліндра й має направлення по колонам

Технічні характеристики наведені в таблиці 4.1

 

Таблиця 4.1- Технічна характеристика пресу ДО – 028

Технічна характеристика Значення
Номінальне зусилля, кН  
Діаметр плунжера, м 0.16
Максимальний ход рухомої траверси, м 0.4
Розмір столу рухомої траверси, м 0.4х0.38
Робочий тиск мастила, мПа Високий Низький  
Швидкість рухомої траверси, Холостого хода Робочого хода Зворотного хода   0.056 0.0041 0.24
Потужність електродвигуна, кВт  
Габаритні розміри, м 1.15х1.1х2.2

 

Прес ДАО–136 призначається для пресування виробів з порошкообразних матеріалів, обладнаний спеціальним приладом для одночасного пресування шести виробів. Прес – чотирьохколонний з нижнім тиском. Головний циліндр 1 виконаний спеціально з нижньою нерухомою траверсою 2. Верхня траверса 5 – рухома, має електромеханічний привід 6 для вертикального переміщення по колонам 4 преса. До плунжера головного приводу жорстко кріпиться рухома проміжна траверса 3, що також має направлення по колонам. Рухомий візок з пресінструментом 7 встановлюється на робочому столі для засипки матеріалу, що пресується, після чого закочується під прес. Верхня траверса обладнана гідравлічним компенсатором, для забезпечення однакової щільності в пресуємих виробах при груповому пресуванні. Керування пресом дистанційне.

Технічна характеристика пресу ДАО – 136 наведена в таблиці 4.2

 

Таблиця 4.2 – Технічна характеристика пресу ДАО – 136

Технічна характеристика Значення
Номінальне зусилля, Н 392
Швидкість пресування, До Р=5мПа Остаточного пресування   10.5 2.6
Найбільший хід траверси, м Рухомої Верхньої   1.2 1.8
Хід рухомого візка, 1.05
Відстань між колонами в світлі, м Спереду назад Справа наліво   0.8 0.8
Маса, кг  
Максимальний робочий тиск рідини, мПа  
Встановлена потужність електродвигуна, кВт  
Габаритні розміри, м 0.96х0.96х6.58

 

Напівавтоматична пресова установка 1ДО334 з номінальним зусиллям 25МН (250т) призначена для пресування порошкоподібних ВМ. У кабіні виконуються операції пресування і виштовхування ВМ, а поза кабіною – розбирання, чищення і зборка ПІ зі зняттям спресованих виробів і засипанням нової порції ВМ. Основними вузлами установки є гідроагрегат 3 для питання олією головного циліндра 2, візок 6, 7 для подачі і видачі ПІ на позицію зняття виробу і засипання нової порції, робочій стіл 9, шибер 8 для закриття транспортного прорізу.

Технічна характеристика пресу 1ДО – 334 наведена в таблиці 4.3

Таблиця 4.3 Технічна характеристика пресу 1ДАО – 334

Технічна характеристика Значення
   
Номінальне зусилля, т (МН) 250 (25)
Робочий тиск, (МПа) 320 (32)
Хід повзуна, мм  
Діаметр плунжера, мм  
Відкрита висота преса, мм  
Висота над рівнем підлоги, мм  
Двигун ВАО-34-6
Споживана потужність, Вт  
Настановна потужність, кВТ 4.5
Ємність для мастила, л  
Число оборотів,  
Насос поршневий (4-х плунжерний здвоєний Продуктивність, Тиск,   Г-492  
Насос шестеренний Продуктивність, Тиск,    
Мастило індустріальне (ДСТ 20799-85)

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)