АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІV. Поточний, рубіжний, підсумковий контроль знань

Читайте также:
  1. II. Контроль за санитарным состоянием холодильников
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. V. ЗАКРІПЛЕННЯ ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК
  4. V. УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
  5. V. Формування нових знань.
  6. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. VIІІ. Комплект контрольних завдань / Екзаменаційні білети.
  8. Аналіз знань дітей про рослини
  9. Аналітичний контроль виробництва
  10. Аналітичний контроль виробництва
  11. Блок 8-3. КАРТИ — ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНИХ ЗНАНЬ.
  12. В 1. Контроль качества сварных соединений: классификация сварочных дефектов и методов их контроля, физические методы неразрушающего контроля.

Контроль успішності студентів з врахуванням поточного, рубіжного і підсумкового оцінювання проводиться відповідно до навчально-методичної карти (п. V.), де зазначено види і терміни контролю.

Система рейтингових балів для різних видів контролю та порядок їх переходу до національної (4-х бальної) та європейської (ЕСТS) шкали подані в таблицях п.п. 5.1., 5.2. Для обліку і реєстрації показників успішності використовується рейтингова відомість успішності студентів (п. 5.3.)

Поточний контроль знань студента включає в себе оцінювання рівня його теоретичної та практичної підготовки, творчих успіхів, глибини знань за кожний модуль:

а) на практичних заняттях (виконання аудиторних, домашніх, творчих завдань, рівня теоретичної підготовки, оригінальності при розв’язанні завдань);

б) виконанні тестових завдань (індивідуальних завдань для кожного студента; вони можуть бути аудиторними, домашніми, містити творчі завдання для кожного студента; або містити певні розрахунки за алгоритмами розібраними на лекційних на практичних заняттях. Виконання тестових завдань дає можливість викладачу виявити глибину засвоєння студентом окремих важливих тем, розділів, тобто оцінити рівень його знань);

в) написання опорних конспектів та рефератів з окремих тем.

Рубіжний контроль знань студента включає в себе оцінювання рівня його умінь, навиків, теоретичної та практичної підготовки, творчих успіхів, глибини знань за сукупність модулів, що мають спільну основу (або це підведення рейтингу рівня знань за певний академічний термін навчання, наприклад, за два місяці). Рубіжний контроль знань оцінюють шляхом проведення підсумкових контрольних робіт, колоквіумів, кафедральних та ректорських контрольних робіт. Рубіжний контроль знань оформляється відомістю і дає можливість кафедрі та деканату (інституту) складати прогноз успішності студента, вносити корективи в графік індивідуальної підготовки студента.

Заходи з модульного контролю проводяться по завершенню вивчення навчального матеріалу даного модуля.

Підсумковий контроль проводиться за результатами поточного контролю, заліку або екзамену. При згоді студента, до відомості обліку успішності може бути проставлена екзаменаційна оцінка на підставі поточного рейтингової оцінки. При проведенні підсумкового контролю рейтиноговий бал, що відповідає в національній шкалі оцінкам „задовільно”, „добре”, можна підвищувати шляхом складання заліку або екзамену, але не більше, ніж на 20%.

Примірний розрахунок рейтингових балів за видами поточного (модульного) контролю


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)