АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

V. П’ять конкурентних сил М. Портера. 1. Аналіз появи товарів-замінників

Читайте также:
  1. V. П’ять конкурентних сил М. Портера
  2. Анализ конкурентоспособности организации на основе концепции 5 сил Портера
  3. Метод конкурентних переваг.
  4. Модель пяти сил конкуренции М.Портера: описание модели, цель и ее основные компоненты, процесс применения метода.
  5. Поняття анти конкурентних дій органів влади, місцевого самоврядування
  6. Репортерам также необходимо помнить: тот факт, что вы нечто выяснили, еще не обязательно делает это “нечто” новостью.
  7. Стратегія конкурентних переваг
  8. Сутність і класифікація конкурентних переваг організації
  9. Теория Л. Портера — Э. Лоулера

1. Аналіз появи товарів-замінників.

Існує загроза зміни вподобань споживачів на користь товарів замінників з якими доводиться конкурувати ЗАТ «Чумак» на ринку України. Ціни на продукцію компанії в більшості вищі за конкурентів, але через стабільно високу якість продукції та диференціації продукції вдається втримувати та розширювати свій вплив на ринку.

Товари замінники становитимуть загрозу за умови перевершення якості нашої продукції та нижчої цінової пропозиції відносно наших товарів.

На ринку соків «Чумак» конкурує з такими ТМ як: «Sandora», «Rich», Дар, Наш Сік та ін. На ринку макаронів конкурує з виробниками рисових макаронів. Так як цінова політика рисових макаронів вища, то «Чумак» має більший попит на цей товар. На ринку олії має конкурентів оливкової олії, такі як: ТМ Verdolio, DMS Global. Щодо конкурентів оливкової олії та макаронів, якщо їх цінова політика зменшиться, то треба буде розширювати свій вплив на ринку за допомогою нових цін, заохочень до споживачів.

 

2. Аналіз появи нових гравців

На ринку кетчупів, олії, майонезу та ін., існує багато компаній, які вже заповнили багато ніш, тому для виходу на ринок новому гравцю доведеться диференціювати свою лінійку товарів що має збільшити вартість виходу та утримання на ринку і зменшує шанси на появи нового гравця. На ринку кетчупів Чумак займає приблизно 20%. Так як він є одним з лідерів то загроза появи нових гравців зменшується.

Також треба відмітити, що наша компанія має достатньо високі бар’єри блокування:

1. масштаб виробництва – Чумак має 4 заводи та фабрики для виробництва кетчупів, майонезі, соусів, олії. Тобто має свою потужну базу.

2. відомий бренд;

3. поширена мережа роздрібу – експорт в Росію, Канаду, США, Казахстан, Грузію, Ізраїль, Іспанію, країни Балтії;

Отже, можна зробити висновок, що вірогідність появи нових гравців на ринку – низька.

 

4. Аналіз постачальників

 

«Чумак» має близько 60 % внутрішнього виробництва, але все ж таки на 40 % вони співпрацюють з постачальниками.

Компанія ЗАТ «Чумак» співпрацює як з українськими постачальниками так і з зарубіжними. Українські постачальники це в основному херсонські постачальники. Компанія прораховує всі свої кроки, тому має основних постачальників та тих, які зможуть виручити у форс мажорних обставинах.

Щодо зарубіжних постачальників, то ми працюємо з такими країнами: Італія, Швеція, Германія, США. Але перевагу мають все ж таки вітчизняні постачальники – основні сировинні матеріали компанія придбає саме в них.

 

5. Аналіз споживачів

 

Чумак займає приблизно 20% на ринку кетчупів – на ринку основного свого виробництва. Цінова політика на продукти не дуже низька порівняно з основними конкурентами Торчин, Верес, але все ж таки компанія тримає високий попит завдяки таким якостям:

- якість товарів. Компанія власноруч вирощує помідори в екологічно чистій зоні України – на Херсонщині, та має високої якості перероблювальні технології;

- відомий бренд. Так як компанія має можливість та попит експортування товарів за кордон;

- якість сервісу продажу;

Також компанія має розгалужену систему дистрибуції що дозволяє своєчасно та в у повному обсязі забезпечити споживачів продукцією.

6. Аналіз рівня конкурентної боротьби

Основними конкурентами «Чумак» виступають «Верес» - по консервації та кетчупам, «Торчин» - по майонезом та кетчупам, «Олейна» - по соняшниковій олії. Також є іноземні конкуренти, такі як: Heinz та Bunge Limited. Окрім цінової конкуренції вона проявляється в інноваціях та маркетингу.

Продукція «Чумак» відрізняється від конкурентів тим, що: якість продукції, що досягається використанням свіжої, екологічно чистої сировини, натуральними інгредієнтами, новими технологіями переробки продукції без використання хімічних речовин, сучасним дизайном.

Для збільшення об’ємів продажу компанія знаходить нові ринки збуту продукції – розширює експорт в країни далекого й близького кордону.


VI. Pest-аналіз

P Політика   E Економіка  
             
S Соціум   T Технології  
             

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)