АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перспективи розвитку ринку

Читайте также:
  1. V етап розвитку міграції робочої сили розпочався з 1980 років і триває понині. Збільшення масштабів еміграції з країн з перехідною економікою характерно для такого етапу.
  2. Аналіз сучасного села як фактора соціального розвитку
  3. Асиметрія стану і розвитку сучасної світової економіки
  4. Важливе значення для розвитку літератури Волині мав
  5. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  6. Види бухгалтерського обліку та способи їх розвитку.
  7. Визначення місця даного готелю на ринку туристичних послуг. Охарактеризувати контингент мешканців та середній рівень завантаженості протягом року і порівняно з минулим
  8. Визначення показників ефективності інвестицій у проекти розвитку підприємства в наступному році
  9. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  10. Виникнення та етапи розвитку демократії
  11. Відмінність порушень емоційно-вольової сфери від інших вад психофізичного розвитку
  12. Вісім стадій розвитку по Еріксону

На сучасному етапі найбільш перспективними ринками зброї, на думку зарубіжних експертів, є такі країни як Індія, Саудівська Аравія та Південна Корея.

Витрати на оборону в Індії щорічно збільшуються в середньому на 10,9%, починаючи з 1997 року. За прогнозами фахівців, ця тенденція збережеться у наступні кілька років.

Ситуація з безпеки в Південно-Східній Азії достатньо нестійка, особливо в частині, що стосується відносин Індії та Пакистану. Індія прагне до регіонального лідерства, що викликає певний спротив з боку Китаю, який також претендує на роль лідера в регіоні.

Політика уряду Індії спрямована на всебічний розвиток власного військово-промислового комплексу. Однак для більш повного задоволення потреб національних збройних сил в сучасній військовій техніці доводиться вдаватися до закупівлі озброєнь в індустріально розвинених країнах. Але сам процес придбання зарубіжної техніки також вимагає більш ретельного відпрацювання і вдосконалення.

Традиційно у питаннях придбання нової військової техніки, сучасних технологій Індія покладається на Росію.

Саудівська Аравія є найбільшим споживачем військової техніки на Близькому Сході. Оборонний бюджет країни в 2008 році становив 33 млрд. дол.

Поставки нафти складають основну статтю доходів країни. У 2008 році вона становила 83% від загальної виручки. Зміни оборонного бюджету країни знаходяться в прямій залежності від доходів, одержуваних від продажу нафти. Саудівська Аравія вступила в період швидкого нарощування бюджету з 2003 року зі стрімким зростанням цін на нафту й змогла збільшити бюджет з 19 до 29 млрд. дол. в 2006 році. Витрати на оборону в країні складають близько 34% від загального бюджету, що зумовлено як зовнішніми, так і внутрішніми факторами, пов'язаними з традиційної ісламської войовничістю і великий диспропорцією у розподілі багатств всередині країни.

Основними постачальниками зброї до Саудівської Аравії, як ми вже зазначили, є США і Великобританія.

У 2006 році парламент Південної Кореї прийняв 15-річний план, відомий як «Оборонна реформа – 2020». Південна Корея має достатньо розвинену власну оборонну промисловість, але вона орієнтована на виробництво озброєнь за ліцензіями і знаходиться у великій залежності від іноземних технологій.

Сеул має намір у ході реалізації 15-річного плану збільшити витрати на оборону до 40 млрд. дол. і близько 44% направити на модернізацію і заміну озброєнь. При цьому при придбанні військової техніки передбачається орієнтир на високотехнологічні системи, більш підготовлений персонал і одночасно на 180 тис. скоротити чисельність НД.

Основними загрозами для країни, визначальними необхідність підвищення оборонних витрат і вдосконалення національної армії є Північна Корея і Китай.

Згідно з прийнятим планом, збільшення оборонних витрат в Республіці Корея в період 2011-2015 рр.складе7,8%, а в 2016-2020 роках – лише 1%.

Обсяг легальної торгівлі легкою і стрілецькою зброєю в світі за шість років зріс майже до трьох мільярдів доларів, при цьому експерти вважають, що реальний розмір ринку перевищує чотири мільярди.

Про це свідчать дані ООН на основі митної інформації від 53 країн, опубліковані в доповіді Інституту міжнародних відносин і розвитку "Огляд стрілецької зброї", повідомляє в четвер прес-служба організації.

У доповіді говориться, що головним винуватцем збільшення ринку індивідуальних видів зброї продовжують залишатися Сполучені Штати. "США продовжують стимулювати світову торгівлю зброєю, залишаючись найбільшим імпортером пістолетів і револьверів, мисливських рушниць і малокаліберних боєприпасів. Зростаючий попит на стрілецьку зброю в Сполучених Штатах привів до зростання світового імпорту на 48% (на 653 мільйони доларів) з 2000 по 2006 роки... Експерти вважають, що реальний обсяг торгівлі легкою і стрілецькою зброєю, запчастинами для нього, аксесуарами та боєприпасами, швидше за все, перевищує суму в чотири мільярди доларів, – відзначає прес-служба ООН.

При цьому США залишаються лідером, як по імпорту, так і по експорту.


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)