АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок заповнення і кодування картки обліку дорожньо-транспортної пригоди

Читайте также:
  1. D. Дефіцит кількості мобільних госпіталів, що могло б наблизити медичну допомогу до місця пригоди.
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія

Картка заповнюється працівником підрозділи ДАІ,оформляющим матеріали з приводу ДТП. Заповнення позицій виробляється безпосередньо текстом (де передбачено) іпроставлением оцінок у відповідного значення показника.

>Заполненная Картка (у двох примірниках) підписується головним державним автомобільним інспектором міста, чи району (району у місті) чи командиром стройового підрозділи дорожньо-патрульної служби ДАІ. Перший примірник Картки вчасно не понад 3-х діб направляють у ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єкта Російської Федерації, а дублікат Картки зберігається в підрозділі ДАІ протягом два роки.

Картка складається з 7 розділів, містять 66 позицій. Кожна позиція графічно виділено на окрему область. У ньому відведено місце для написання безпосередньо текстових значень (регіон, дорогу й ін.) чи наведено переліки цифрових значень показників. За відсутності даних переліків необхідно можливість користуватися відповіднимикодификатори. Під кожної позицією картки розташованіграфоклетки, у яких заносяться відповідні цифрові значення показників.

Кодування картки (>проставление кодів з відповіднихкодификаторов для текстових позицій картки, перенесення з переліків цифрових значень на відповідніграфоклетки) здійснюється співробітником підрозділи ДАІ, які відповідають за облік ДТП.

Довжина показників Картки є фіксованою. При значенні кодів меншою довжини, аніжграфоклеток в картці, порожніграфоклетки заповнюються провідними нулями, якщо це визначено додатково. Наприклад, звітний номер картки дорівнює 15 при довжині реквізиту 5графоклеток. Значення показника одно 00015. Приклад заповнення картки обліку ДТП приведено у додатку А

Заповнення і кодування картки обліку ДТП ввозяться відповідність до нижче зазначеними вимогами.

Розділ 1 – Загальні відомості

Позиції 1, 2, 3, 5 заповнюються під управлінням (відділі) ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єкта Російської Федерації, здійснюючому передачу інформації на федеральний рівень.

1. Код регіону. Значення показника береться зкодификатора суб'єктів Російської Федерації інших держав (додаток Б).

2.Отчетний номер картки.НумерацияКарточек виробляється послідовно рік у цілому в суб'єкту Російської Федерації.

3. Контрольна сума.Проставляется сума цифр коду регіону та шифр номери Картки. Наприклад, код регіону 1101, номер картки 00345. Контрольна сума дорівнює 15 (1+1+0+1+0+0+3+4+5+=15).

4.Учетний номер картки.Нумерация карток виробляється послідовно рік у цілому в підрозділу ДАІгоррайоргана внутрішніх справ, підрозділу дорожньо-патрульної служби ДАІ.

5. Вигляд операції. Вказується номер виду операції.

6. Дата. Вказується цифрами дата ДТП - число, місяць і рік (дві знака). Наприклад, дата ДТП - 25 січня 1997 року проставляється як 250197.

Якщо дата скоєння ДТП невідома, ті значення числа, місяці та року - рівні відповідно числу, місяцю й виявлення ДТП.

7. Час.Проставляется цифрами час (місцеве) скоєння ДТП. Перші дві знака відповідають годинах, другі - хвилинах.Нумерация годин виробляється від 00 до 23, хвилин - від 00 до 59. Якщо час скоєння ДТП невідомо, ті значення показника одно 0000. При скоєнні ДТП в 00 годину. 00 хв. проставляється 0001.

Розділ 2 – Місце скоєння ДТП

У розділі позиції 1 - 4 заповнюються нулями для ДТП, вчинених у у містах і населених пунктів (якщо ДТП не скоєно у тих ділянках доріг у найбільших містах і населених пунктів).

Для ДТП, скоєних поза міст чи й інших населених пунктів, в позиціях 6 - 9 проставляються нулі.

1. Дорога. Якщо ДТП сталася дорозі, включаючи ділянки, які проходять території населених пунктів, вказується назва (титул) шляхи і її цифрове значення зкодификатора федеральних доріг.

Для територіальних автошляхів управліннями (відділами) ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єктів Російської Федерації розробляються власнікодификатори (класифікатори).

2. Відстань. Відомості про місці ДТП заповнюються з точністю до кілометра і метри для федеральних магістральних та інші федеральних доріг. Для інших доріг заповнюється з точністю до кілометра.

3. Значення дороги.Проставляется цифрою, відповідної значенням дороги, визначеною за довідкової таблиці.

Якщо подія можна говорити про не так на дорогою поза назви населеного пункту (кар'єр тощо.), і навіть дільниці споруджуваної дороги (не ухваленій у експлуатацію) проставляється значення "5" - інших місць.

4. Категорія дороги.Проставляется цифрою паспорти автомобільної дороги (БНІП 2.05.02-85).

5. Район. Вказується назва і цифрове значення з класифікатора кодів міст і навіть районів, розробленого управлінням (відділом) ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єкта Російської Федерації.

6. Населений пункт. Вказується назва і цифрове значення зкодификатора кодів міст і навіть районів, розроблюваного управлінням (відділом) ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єкта Російської Федерації.

7. Статус назви населеного пункту. Вказується цифрове значення відповідного статусу назви населеного пункту, обумовлений по довідкової таблиці, незалежно від місця ДТП в населеному пункті (дорога, через населений пункт, вулиця, під'їзд до магазину, двору тощо.).

8. Вулиця. Вказується відповідне значення зкодификатора вулиць, розробленого управлінням (відділом) ДАІ МВС, ГУВС, УВС суб'єкта Російської Федерації.

9. Категорія вулиці. Вказується відповідне значення.

Розділ 3 – Вигляд і схема ДТП

1. Вигляд ДТП. Вказується номер відповідного виду ДТП. Віднесення подій до якогось виду виробляється у відповідність до переліком видів ДТП та його визначенням. Там, коли подія мало кілька фаз (послідовно складався з двох і більше видів), вграфоклетке вказується значення про людське око ДТП початковій фази.

2. Схема ДТП.Проставляется цифровий код відповідної схеми ДТП (додаток У).

Якщопредшествие мало дві фази (зіткнення з наступнимопрокидиванием), то вказується цифрове значення початковій схеми ДТП.

Якщо схема події не встановлено (транспортні засоби зникли з місця скоєння) проставляється "99".

3. Кількість транспортних засобів, брали участь у ДТП проставляється цифрами: 01, 02, тощо. Вказується загальна кількість брали участь у подію транспортних засобів, включаючи й ті, дані про яких внесені до додаткові Картки.

4. Кількість учасників ДТП.Проставляется цифрами: 01, 02 тощо. Вказується сумарна кількість водіїв всіх транспортних засобів, брали участь у подію, та провідником усіх потерпілих у ДТП, зокрема й ті, дані про яких внесені до додаткові Картки. Їх кількість повинна відповідати числу учасників ДТП, у яких заповнені відомості розділ 6.

Дорожні умови

1. Елементи плану і профілю дороги.Указиваются цифрові значення елементів плану і подовжнього профілю дороги. У першійграфоклетке проставляється елемент плану, на другий - профілю. Наприклад, кінець спуску з правим поворотом дороги у плані позначається як "25".

2. Споруди і інженерні устрою дороги. За наявності дома ДТП споруд й інженерних пристроїв проставляється їх відповідне цифрове значення. Якщо місце ДТП характеризується двома елементами одночасно, то першоїграфоклетке проставляється цифровий індекс першого елемента, на другий - другого. За наявності лише одну елемента на другийграфоклетке проставляється "0". Якщо місце ДТП не характеризується жоден із перелічених елементів, то двохграфоклетках проставляється "00".

3.Ширина проїзній частині. Вказується ширина проїзній частині (округлена до найближчого цілого значення метрах). Якщо ширина не перевищує 10 метрів то вказується відповідно 04, 05 тощо.

4.Ширина узбіччя. Вказується фактична ширина узбіччя в дециметрах. Наприклад, ширина узбіччя 1,78 м запишеться як 18.

5.Ширина тротуару. Вказується фактична ширина (в дециметрах) тротуару вільна для проходу пішоходів. Наприклад, 1,9 м запишеться як 19. За відсутності тротуару - проставляється "00".

6.Ширина розділової смуги. Вказується фактична ширина розділової смуги в дециметрах. За відсутності розділової смуги проставляється "00". Якщо ширина розділової смуги становить 10 і більше метрів то вказується 99".

7. Вигляд покриття.Проставляется значення відповідного виду покриття дороги дома ДТП.

8. Стан проїзній частині. Вказується цифрове значення стану проїзній частині дороги. Якщо стан проїзній частині в останній момент скоєння ДТП невідомо, то проставляється "0".

9. Висвітлення.Проставляется відповідне значення. Якщо висвітлення момент скоєння ДТП невідомо, то проставляється "0".

10. Стан погоди. Вказується відповідне значення. Якщо стан погоди в останній момент скоєння ДТП невідомо, то проставляється "0".

11. Дорожні умови, супутні здійсненню ДТП. Допускається одночасне заповнення від однієї близько трьох видів дорожніх умов (по двіграфоклетки кожне). Якщо заповнюються значення на одне чи два види дорожніх умов, у іншихграфоклетках проставляються відповідно "0000" чи "00". Якщо місце ДТП не характеризується жоден із наведених видів дорожніх умов, то переважають у всіхграфоклетках проставляються нулі.

Розділ 5 – Відомості про транспортних засобах, брали участь у ДТП

У цей розділ вносяться інформацію про всіх брали участь у ДТП транспортних засобах (включаючигужевие візка і велосипеди) незалежно від наявності порушення правил дорожнього руху в водіїв.

Для мопедів, велосипедів, гужових візків та інших транспортних засобів, не які стосуються механічним транспортних засобів, і навіть для рухомого складу залізниць дозволяється не заповнювати позиції 4 - 22 даного розділу.

Для транспортних засобів, зниклих з місця ДТП, допускається не заповнювати позиції 3 - 22 даного розділу.

1. Номер транспортний засіб. Цифри проставляється порядковий номер транспортний засіб: 01, 02, 03 тощо. Під час упорядкування додаткових карток (тоді як ДТП брало участь понад 4 транспортних засобів) необхідно зберегти єдиний порядок нумерації транспортних засобів (починаючи з 05 тощо.).

2. МС сховалося з місця ДТП.Проставляется відповідне значення.

3. Тип транспортний засіб. Заповнюється відповідно докодификатору типів транспортних засобів (додаток

 

 

№14

Основними обов'язками органів місцевого самоврядування у частині управління функціонуванням і розвитком вулиць і доріг міст та інших населених пунктів є:

1) забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов руху транспортних засобів і пішоходів вулицями і дорогами міст та інших населених пунктів;

2) організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг міст та інших населених пунктів за встановленими для них будівельними нормами, державними стандартами та нормами;

{ Пункт 2 статті 19 із змінами, внесеними згідно з Законом N 1704-VI від 05.11.2009 }

3) видача дозволів на прокладання нових та ремонт існуючих мереж у межах "червоних ліній" вулиць і доріг міст та інших населених пунктів;

4) завчасне оповіщення учасників руху і мешканців міст та інших населених пунктів про строки та порядок тимчасового обмеження або припинення руху транспортних засобів;

5) здійснення статистичного обліку та паспортизації вулиць і доріг міст та інших населених пунктів;

6) забезпечення дотримання норм природоохоронного законодавства у процесі будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг міст та інших населених пунктів;

7) видача в установленому порядку дозволів на тимчасове припинення руху.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)