АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 1. Загальна характеристика фермерського господарства

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  5. Апарати для розділення неоднорідних мас
  6. Бактерии, их характеристика
  7. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  8. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  9. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  10. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  11. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  12. В-7 Общая характеристика первобытного общества?

ЗМІСТ

ВСТУП……………………………………………………………………………..3

Розділ1. Загальна характеристика фермерського господарства «Троянда-Агро»……………………………………………………………………………….5

Розділ 2. Комплексний аналіз фінансового стану ФГ «Троянда-Агро»………7

2.1 Загальна характеристика фінансово-господарської діяльності підприємства………………………………………………………………………7

2.2 Оцінка ліквідності та платоспроможності підприємства…………………13

2.3 Аналіз фінансової стійкості підприємства…………………………………17

2.4 Аналіз ділової активності та рентабельності підприємства………………21

Розділ 3. Охорона праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях………………29

Висновок………………………………………………………………………….41

Список використаної літератури………………………………………………..43

Додатки…………………………………………………………………………...44


 

Вступ

Магістерська переддипломна практика є заключним етапом процесу підготовки магістрів, за допомогою якої студенти отримують необхідні навички та знання щодо організації облікового процесу на підприємстві, що дозволяє їм оволодіти особливостями виробничого середовища. Вона становить важливу та обов’язкову ланку в підготовці висококваліфікованих спеціалістів до майбутньої діяльності за фахом. Переддипломна практика спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, та набуття, вдосконалення і розширення практичних навичок і умінь в роботі за обраною спеціальністю.

Метою практики є оволодіння студентами сучасними методами й формами організації бухгалтерського, податкового обліку, аудиту та бухгалтерської звітності на підприємствах та організаціях різних форм власності; формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень у реальних умовах; збирання необхідного матеріалу для написання магістерської дипломної роботи.

У результаті проходження магістерської практики студенти повинні

знати:

· законодавчі та інструктивні документи з вивчених дисциплін;

· сучасні методи, форми організації бухгалтерського, податкового обліку, аудиту та методологію складання бухгалтерської звітності;

уміти:

· організувати роботу бухгалтерських, фінансових структур та підрозділів підприємств, організацій;

· налагодити обліковий процес на підприємстві та його організаційне, інформаційне та технічне забезпечення;

· володіти необхідними навичками здійснення контролю фінансово-господарської діяльності господарюючих суб’єктів;

· складати бухгалтерську звітність.

Для виконання поставлених цілей студент повинен:

1. Засвоїти організацію і постановку економічної роботи на підприємстві або в фінансових організаціях, установах.

2. Вивчити роботу конкретного відділу (сектору), на конкретній посаді згідно посадової інструкції.

3. Ознайомитись із нормативною базою фінансово-економічної діяльності підприємства або функціями, що виконують фінансово-економічні органи.

4. Вивчити основні напрямки організаційної роботи щодо управління фінансовими ресурсами на підприємстві.

5. Засвоїти систему створення і руху фінансових ресурсів державних і недержавних підприємств, органів влади і управління.

6. Заповнити фінансові документи, що відповідають його посадовим обов’язкам, проаналізувати фінансовий стан і виявити резерви підвищення результатів діяльності.

7. Дослідити систему планування роботи на підприємстві та оплату праці.

8. Дослідити систему охорони праці та навколишнього середовища на підприємстві.


 

Розділ 1. Загальна характеристика фермерського господарства

«Троянда-Агро»

Для проходження виробничої (переддипломної) практики було обрано підприємство агропромислового комплексу України – фермерське господарство «Троянда-Агро», що знаходиться за адресою: с.Джулинка, Бершадський район, Вінницька область, вул. Грушевського, 57.

Свою історію фермерське господарство «Троянда-Агро» веде з 1990 року – з часів прийняття Земельного кодексу України від 18 грудня 1990 року, Закону України «Про селянське(фермерське) господарство» від 20.12.1991 року, Постанови Верховної Ради Української РСР «Про земельну реформу» від 18.12.1990 року.

На той час створення фермерського господарства було унікальною можливістю започаткування нової форми господарювання на землі, використання власних знань та досвіду для запровадження ефективних методів вирощування сільськогосподарських культур.

Для ведення фермерського господарства виділялися земельні ділянки із земель запасу, які формувалися за рахунок вилучення із земель колгоспів, радгоспів та інших сільськогосподарських підприємств і організацій диференційовано не менше 12-15 відсотків сільськогосподарських угідь. Свою діяльність ФГ «Троянда-Агро» розпочинало з обробітку 20 гектарів землі та одного власного трактора.

Починаючи з 2000 року, фермерське господарство «Троянда-Агро» поступово збільшувало свої землеволодіння саме за рахунок оренди земельних ділянок, що виділялися в натурі власникам земельних часток (паїв). Наразі господарством укладено договори оренди землі більш ніж з півтисячею селян. Площа ріллі, що обробляється господарством, складає близько 650 гектарів.

З метою забезпечення високої якості вирощеного зерна, урожайності та збереження родючості ґрунтів господарство застосовує сучасні комплексні мінеральні добрива, використовує насіння та засоби захисту рослин кращих вітчизняних на зарубіжних виробників. Досвід та кваліфікація спеціалістів господарства дозволяють з року в рік отримувати високий та якісний урожай навіть у несприятливі роки.

Матеріальна база також постійно розширюється. Господарство має сучасні складські приміщення, потужні газові зерносушарки, гаражі для техніки. Машинно-тракторний парк укомплектований повним набором сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та зарубіжного виробництва, вантажним та легковим автотранспортом. Технічне обслуговування техніки здійснюється у власній обладнаній майстерні.

Найактуальнішими проблемами, що впливають на розвиток та діяльність ФГ «Троянда-Агро», є:

1) значна закредитованiсть пiдприємства, в тому числі значнi борги перед постачальниками сировини;

2) несприятливі погодні умови;

3) слабка державна фінансово-кредитна підтримка фермерства;

4) високі ціни на предмети матеріального та технічного забезпечення.

Фермерське господарство «Троянда-Агро» займається вирощуванням зернових культур (вид економічної діяльності 01.11 згідно з КВЕД). Всього ФГ «Троянда-Агро» має можливості по вирощуванню 8 найменувань зернових культур, переважна більшість яких використовується як товари народного споживання.

 


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)