АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Статистичні дані стосовно дитячих будинків-інтернат

Читайте также:
  1. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  2. Діагностика дитячих та молодіжних об’єднань
  3. Категорії дитячих будинків-інтернатів
  4. Поняття дитячих будинків-інтернатів та їх категорії. Загальна характеристика Виноградівського дитячого будинку-інтернат
  5. Про дитину, яка постраждала від жорстокого поводження або стосовно якої існує загроза його вчинення
  6. Статистичні дані
  7. Статистичні методи управління сертифікацією
  8. Статистичні таблиці
  9. Статистичні функції
  10. стосовно їх вирішення
  11. стосовно початкової ланки освіти

· На утримання дитини в інтернаті держава витрачає три тисячі гривень на рік.

· Приблизно 34 тис. дітей знаходяться в інтернатах і дитячих будинках України.

· Нині в Україні налічується понад 100 тис. таких дітей, з яких майже 29 тис. утримується, виховується та навчається в інтернатних закладах. У цих закладах вихованці, через їхню велику кількість, не отримують сімейного затишку, материнської та батьківської ласки, справжнього добробуту, а головне - соціальної адаптації з раннього дитинства.

· В Україні станом на 2011 р. функціонує 1062 інтернатних закладів різних типів для дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування дошкільного і шкільного віку. Ці заклади мають статус так званих "сирітських". До їх числа належать 406 загальноосвітніх шкіл-інтернатів, 176 дитячих будинків, 48 будинків дитини, 376 дитячих будинків сімейного типу та 56 дитячих будинків-інтернатів.

· Щорічно в інтернатних закладах завершують близько 1,5 тис. дітей. Однак прослідковується стійка тенденція до того, що більшість вихованців інтернатних закладів є соціально та психологічно неадаптованими, мають відхилення у поведінці, підвищену агресивність, а створена система виховної роботи не спроможна сформувати у дітей життєво необхідні навички для самостійного життя. Майже 20 % випускників не можуть влаштуватися на роботу або продовжити навчання та здобути певну професію, для 41 % відсутня перспектива вирішення житлових проблем, майже 20 % колишніх вихованців притягується до кримінальної відповідальності. [5]

Благодійні фонди, що турбуються проблемами дитячих будинків-інтернатів

· Благодійний фонд «Приятелі дітей»

Детальніше у статті Благодійний фонд «Приятелі дітей»

У рамках програм Фонду діти-сироти інваліди вихованці Наддвірнянського будинку дитини Івано-Франківської областіперебували на оздоровлені у літньому таборі “Приятелів дітей” у Ворохті Івано-Франківської області. Зокрема, у 2003 році 13[6] сиріт-інвалідів відвідати табір. Інші діти приїжджають до Києва на лікування та протезування.[6]

· Фонд Святослава Вакарчука «Люди Майбутнього»

У червні 2010 р. Фонд прийняв програму — «3D-Проект: Dумай! Dій! Dопомагай!», що повинна зрушити з місця проблему комп’ютеризації дитячих будинків. У рамках программи закупівля комп'ютерної техніки для дитячих будинків десяти областей України.[7]

· Фонд «Україна 3000»

Детальніше у статті Україна 3000

Фонд неодноразово[8] допомагав різним будинкам-інтернатам. Зокрема, у грудні 2011 р. передав[8] для вихованців Замглайського дитячого будинку-інтернату для розумово відсталих дітей канцтовари та одяг, Богуславському дитячому будинку "Оберег" було передано канцтовари, іграшки та спортивне спорядження тощо.

 

Висновки

Значна частина вихованців дитячих будинків схильна виникнення негативних психічних станів, які призводять до неадекватної самооцінки, несамостійності в судженнях і поведінці, переважанню короткострокових цілей, зосередженості тільки на справжньому, відсутності цілісної часової перспективи досягнення успіху. Ці та інші причини можуть негативно вплинути на їх соціалізацію. Тому одним з важливих напрямів роботи соціального педагога має стати вивчення соціалізірованності вихованців дитячого будинку.

Соціалізація вихованців дитячого будинку носить особливий характер.

Діти - сироти - це діти, які втратили батьків внаслідок смерті останніх.

Діти, які залишилися без піклування батьків - це діти, чиї батьки живі, але в силу тих чи інших причин не виховують своїх дітей.

Дітям - сиротам та дітям, які залишилися без піклування батьків, властиві процеси загального відставання в психічному розвитку, які охоплюють інтелектуальну, вольову, емоційну сферу життєдіяльності.

У дітей сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, виявляються деформація особистості, спотворення формування самосвідомості, спровоковані нереалізованої потреби у любові, прихильності і визнання. У спілкуванні вихованців дитячого будинку з оточуючими проявляється настирливість і невтомна потреба любові та уваги. В емоційному відношенні вони дуже вразливі: навіть дрібне зауваження може викликати у них гостру емоційну реакцію.

Список використаних джерел та літератури:

1. Астоянц М.С. Діти-сироти: аналіз життєвих практик в умовах інтернатного закладу / / Социс. - 2006. - № 3. - С. 54-63.

2. Васильєва А. Реформування дитячого будинку: актуальний підхід / / Народна освіта. - 2007. - № 8. - С. 55-61.

3. Гудоніс В. Дослідження соціальних навичок вихованців дитячого будинку / / Дефектологія. - 2008. - № 6. - С. 85-89.

4. Гусєв О.О. Виховання соціальної компетентності / / Дитячий будинок. - 2003. - № 8. - С. 7-11.

4. Дементьєва І. Діти, які потребують державної допомоги і підтримки / / Соціальна педагогіка. - 2003. - № 3. - С. 69-73.

5. Евстіфеева Н.Б. Вплив самооцінки на мотивацію досягнення успіху вихованців дитячих будинків / / Початкова школа. - 2007. - № 6.- С. 75-79.

6.Наказ Мінпраці України Про затвердження типових положень про дитячий будинок-інтернат, молодіжне відділення дитячого будинку-інт [...];, Положення від 02.04.2008 № 173 [Електронний ресурс] http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0675-08

7.http://www.ubm.org.ua/syrotyntsi/Vynohradivskyi-dytiachyi-dudynok-internat/szyttya_zaklady.html

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)