АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Позиції політиків, вчених, політологів

Читайте также:
  1. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  2. Взаємозв'язок сукупного попиту та сукупної пропозиції. Рівноважний обсяг виробництва.
  3. Взаємозвязок попиту і пропозиції. Закон попиту. Вплив нецінових чинників на попит
  4. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  5. Види гіпотез, санкцій та диспозиції правової норми
  6. Виробнича функція та її вплив на формування сукупної пропозиції.
  7. Висновки та пропозиції
  8. Висновки, пропозиції, рекомендації
  9. Грошовий мультиплікатор та його роль в пропозиції грошей
  10. Еластичність пропозиції та її фактори
  11. Закон пропозиції. Нецінові детермінанти пропозиції. Зрушення кривої пропозиції під дією нецінових детермінантів.
  12. Інфляція пропозиції у моделі AD-AS.

Єдиною державною мовою в Україні була і залишається українська мова.

Про це в ході церемонії нагородження переможців 15-ого Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика заявив президент Петро Порошенко "В Україні була і є, і завжди буде єдина державна мова – наша з вами українська мова. І Революція гідності, і боротьба проти російської агресії показали ціну словоблудству, яке відводило нашу державу від цього рішення. Громадська єдність у мовному питанні було завжди. І це не було результатом державної політики»

За його словами, завжди були спроби використовувати мовне питання для розколу держави.

"Що зараз об'єднує нашу націю, державу, народ? Мова... І це не було результатом дій політики. Ми надивилися на маніпуляції цих самопроголошених захисників мов нацменшин, на їх цинічні маніпуляції з європейськими хартіями, але цим не вдасться розколоти наше суспільство", – підкреслив Порошенко.

На переконання президента, єдність українського народу стала результатом консенсусу.

"Громадяни, які розмовляли на різних мовах, вирішили: тепер всі наші діти будуть вчити українську мову", – сказав він.

Нинішня складна ситуація в Україні, зумовлена політичною та економічною кризою, ускладнюється ще й так званим мовним питанням. Чи й справді російська мова в статусі державної врятує Україну? З таким питанням звернулися до експерта Комісії з підготовки нової редакції мовного закону, директора Інституту української мови НАН України доктора філологічних наук Павла Гриценка. Він сказав, що будь-які кроки до запровадження російської як другої державної мови в Україні вкрай ризиковані. Це далекосяжний результатами крок на шляху демонтажу незалежності України, зміцнення протекторату Росії над Україною до повного її поглинання. Створити ситуацію, коли в Україні буде дві державні мови — означає створити дві держави на одній території, які будуть мати два центри управління — Київ і Москву. На практиці це означає знищення України як самостійної держави, можливо, через етап її фрагментації (названо федералізацією).

Ставлячи питання про удержавлення російської мови в Україні, політики мають чесно визнати, що насправді йдеться про кардинальне обмеження функціонування української мови, іншими словами, про демонтаж української державності.

Дві державні мови — це знищення України як самостійної держави

«Сучасна війна є прямим наслідком відсутності державної мовної політики в Криму та на Донбасі, де цілі покоління виросли за відсутності національної освіти, українських медіа та захисту мовних прав українців», – вважає політолог, переселенець з Донецька Станіслав Федорчук.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

“На мою думку, поки Україна є унітарною державою, ніякої окремої мовної політики бути не може. Коли вона стає різною, ми лише поглиблюємо наслідки русифікації, русотяпства та державного недбальства у сфері мови”.

А перший після проголошення незалежності Президент Леонід Кравчук взагалі вважає: «Якщо запровадити російську державною, то поглиблення розколу України набуде катастрофічного характеру».

Лариса Масенко, соціолінгвіст, професор Києво-Могилянської академії, розповіла Радіо Свобода, що їй доводиться проводити мовні дослідження, в тому числі в середовищі російськомовних. За її словами, абсолютна більшість погоджується з тим, що українська має бути єдиною державною мовою. Проблема в тому, переконана професор Масенко, що цією темою спекулюють політики.
Вона також навела висловлювання Валерії Новодворської, відомої російської правозахисниці, про те, що російська мова – цей той ланцюг, який прив’язує Україну до комуністичного минулого. І ми це дуже виразно бачимо, каже профессорМасенко.
За її словами, «якщо введуть другу державну, це призведе до дуже великих конфліктів у суспільстві».

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)