АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ II Вимоги до організації і проведення стрільб

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  3. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  4. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  5. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  6. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення
  7. Апарати для розділення неоднорідних мас
  8. Благодійні та інші неприбуткові організації (НО)
  9. Визначити, які вимоги ставляться до суддів
  10. Використання динамічної маршрутизації в задачах самоорганізації мобільних дослідницьких роїв
  11. Використання результатів роботи внутрішніх аудиторів в процесі проведення аудиту фінансової звітності.
  12. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)

9. Учбові стрільби з особовим складом проводяться за наявності відповідного наказу начальника органу (установи), ректора (начальника) навчального закладу, командира підрозділу особливого призначення. Під час проведення стрільб на стрільбищах, де стрільба ведеться на кількох ділянках, старшими керівниками стрільби призначаються особи, що займають посади не нижче заступника начальника установи, старшого викладача з вогневої підготовки та заступника командира підрозділу особливого призначення, керівниками стрільби на ділянках - найбільш досвідчені працівники, викладачі, начальники курсів (заступники начальників курсів).

10. Підрозділи прибувають на стрільбище не пізніше ніж за ЗО хвилин до початку стрільби. Цей час використовується для підготовки зброї, перевірки знань особовим складом заходів безпеки, умов виконання вправ, роботи мішенного обладнання, засобів зв'язку, а також для організації занять і підготовки першої зміни до стрільби. Працівники, що стрілятимуть, прибувають у повсякденній формі одягу і з табельною зброєю, двома магазинами та відповідним спорядженням.

11. До початку стрільби керівник заняття оголошує тему, мету, учбові питання, порядок проведення занять та визначає:

вихідний рубіж - місце, де готується до стрільби чергова зміна. Він позначається табличками (прапорцями білого кольору), а вночі - ліхтарями білого кольору;

рубіж відкриття вогню - лінія, з якої дозволяється стрільба. Вона позначається табличками (прапорцями червоного кольору), а вночі - ліхтарями червоного кольору;

основний та небезпечні напрямки стрільби;

пункт бойового постачання - місце, де видаються набої. Знаходиться в тилу вихідного рубежу на відстані 5-10 м.

12. Після прибуття особового складу на стрільбище за командою керівника стрільб на командному пункті підіймається білий прапор (уночі запалюється білий ліхтар). За 10 хвилин до початку стрільб подасться звукове попередження та оголошується гучномовними засобами про початок стрільби. З виходом зміни на вихідний рубіж і до команди "Відбій" замість білого прапорця піднімається червоний (уночі запалюється червоний ліхтар).

13. На вихідному рубежі керівник стрільб перевіряє готовність зміни до виконання вправи і дає наказ видати зміні патрони. За командою керівника стрільб "Зміна, спорядити магазинні" чергова зміна споряджає магазини набоями. За командою керівника стрільб "Зміна, на рубіж відкриття вогню кроком руш”, особи, що стріляють, займають вогневі позиції та виконують вправи зі стрільби.

14. У ході виконання вправи керівник стрільб спостерігає за діями тих, що стріляють, керує показом цілей та заповнює відомість обліку результатів виконання вправи. Йому забороняється втручатися в дії тих, що стріляють, якщо вони не порушують заходів безпеки.

15. Після завершення виконання вправи стрілець повинен поставити зброю на запобіжник і доповісти: "Сержант Петренко стрільбу закінчив".

Керівник стрільби, переконавшись, що зміна закінчила стрільбу, подає команду: "Зміна, розряджай! Зброю до огляду!". Оглянувши зброю кожного стрільця, керівник подає команду: "Оглянуто”.

Після огляду зброї за необхідності огляду мішеней керівник стрільб подає команду: "Зміна, до мішеней кроком руш!". Керівник зупиняє зміну за 2-3 кроки від мішеней і заслуховує доповіді стрільців, наприклад: "Сержант Петренко виконував першу вправу учбових стрільб з пістолета (автомата), у ціль влучено трьома кулями, вибито 25 очок, оцінка -"відмінно".

Під час проведення стрільби з використанням переносного стрільбищного обладнання огляд мішеней може не проводитися. Чергова зміна виконує вправу за командою керівника стрільб.

16. Після закінчення стрільби керівник дає команду зібрати гільзи, перевірити зброю, перевіряє наявність набоїв, магазинів, сумок для магазинів та іншого спорядження, правильність заповнення відомості видачі набоїв, наявність особового складу, після чого проводить аналіз занять і оголошує оцінки за практичне виконання вправ учбових стрільб.

17. У разі організації та проведення стрільб уночі в порядок їх проведення вносяться такі зміни та доповнення:

у глибині району цілей на основному напрямку стрільби на кожній ділянці встановлюється світловий орієнтир зеленого кольору, а на флангах - ліхтарі червоного кольору, що позначають межі небезпечних напрямків стрільби;

для кожного, хто стріляє, передбачається ліхтарик з червоним світлом, який закріплюється ззаду на поясі і вмикається з виходом на вихідний рубіж, залишаючись включеним до повернення на цей рубіж;

на період виконання вправи ліхтарі у вихідному положенні, на рубежі відкриття вогню, а також навколишнє освітлення на пунктах управління вимикаються;

набої, що видаються особовому складу, можуть бути спорядженими в магазини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)