АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ IV Розвідка цілей та управління вогнем

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  4. Аналіз як функція управління
  5. Апарати для розділення неоднорідних мас
  6. Б) місцеві органи управління.
  7. В. Органи державної виконавчої влади, що здійснюють управління у сфері економіки, складають четвертий вид суб’єктів господарювання.
  8. Види структур управління.
  9. Види цілей. Процес постановки цілей.
  10. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  11. Визначення, поняття та принципи побудови структури управління.
  12. Висновки до другого розділу

18.Вправи з розводки цілей призначені для того, щоб навчити виявляти
та розпізнавати цілі і визначати відстані до них.

19.Вправи відпрацьовуються в ході вогневих тренувань на учбових
місцях. Перед виконанням вправи треба вивчити в необхідному обсязі
прилади для стрільби та спостереження, засоби визначення відстані та
цілевказівки, зразки мішеней.

У разі визначення відстані окомірним способом та за допомогою прицілу (приладу спостереження) встановлюються мішені (макети) натурального розміру; у разі визначання розміру за кутовим розміром цілі дозволяється встановлення мішеней зменшених розмірів.

Мішені, які позначають цілі, що рухаються, встановлюються на візках шляхопроводів вогневих містечок.

Ціпі (мішені), що з'являються, виставляються в секторі 60-40 градусів, а цілі (мішені), що рухаються, - у секторі 30-20 градусів. Час показу цих цілей не повинен перевищувати 40 секунд.

Для оцінки точності вимірювання відстані до цілі слід керуватися такими нормами допустимих помилок: допустима помітка у визначенні швидкості цілі, що рухається, становить не більше: на оцінку "відмінно" -15%, на "добре" - 20%, на "задовільно" - 25%.

Загальна оцінка за виконання вправи знижується на один бал, якщо з числа визначених цілей виявилися нерозпізнаними більше ЗО %.

Під час ставлення завдань керівник стрільби ознайомлює тих, хто навчається, з обстановкою, показує орієнтири, місцезнаходження противника та характер його дій, місце розвідки, сектор спостереження та порядок доповіді після закінчення розвідки. Після постановки завдань, заняття тими, хто навчається, вказаних місць та доповіді про готовність керівник подає команду: "Розвідку цілей розпочати!", за якою оператор починає показ цілей. Показники розвідки цілей (цілевказівок) та хто навчається, записує або доповідають керівникові.

Після виконання вправи вони здають керівникові свої записи (якщо вони велися).

Керівник робить аналіз навчання та оголошує оцінки кожному з тих хто навчається.

Дозволяється вводити в умови вправ доповнення та зміни, враховую вид озброєння і бойової техніки, що знаходяться на озброєнні органу (установи), навчального закладу, підрозділів спеціального призначення, рівень підготовки особового складу, наявність навчальної матеріально-технічної бази.

Вправа з розвідки цілей, цілевказання, визначення відстані, виду та швидкості руху цілей

 

Вправа

Визначення відстані до цілі окомірним способом

 

Цілі та відстані до них:

бронетранспортери (2 мішені №13. додаток 1) - 1300-1800 м:

атакуючі стрільці - 2 ростові фігури (мішень №8, додаток 1) - 500-700

стрільці - 4 поясні фігури (мішень №7, додаток 1) - 250-350 м;

Час на виконання вправи: визначається керівником.

Оцінка:

"виконано" - з позитивною оцінкою визначені відстані не менш ніж до 5 цілей, у т. ч. до трьох з них - з оцінкою не нижче "добре".

" не виконано" - визначені відстані менш ніж до 5 цілей, у т. ч. менш ніж до трьох цілей - з оцінкою дооре.

Особливості виконання вправи. Відстані до цілей визначаються такими способами: за ступенем видимості, порівнянням відомої відстані між місцевими предметами (орієнтирами) з невідомою відстанню до цілі. Для цього на мішенному полі встановлюються макети двох місцевих предметів (наприклад, телеграфних стовпів з відстанями 100 м тощо).

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)