АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ VII Заходи безпеки під час проведення стрільб

Читайте также:
  1. A. Невідкладні заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  2. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  3. B. Відстрочені заходи кваліфікованої терапевтичної допомоги
  4. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  5. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  6. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  7. VI.Напрями, операційні цілі та заходи з їх реалізації
  8. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  9. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  10. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  11. АДРЕСА ОРГАНІЗАЦІЙНОГО КОМІТЕТУ ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ.
  12. Актуальні проблеми економічної безпеки України

31. Безпека під час проведення стрільб забезпечується їх чіткою рганізацією, суворим дотриманням правил та заходів безпеки, високою дисциплінованістю всього особового складу.

На кожному стрільбищі з урахуванням особливостей місцевих умов розробляється і вивішується на командному та дільничних пунктах управління інструкція із заходів безпеки, яку повинен твердо знати особовий склад підрозділів, що виводяться на стрільбу.

Особовий склад, який не засвоїв правил та заходів безпеки, до стрільби та її обслуговування не допускається.

32. Кожен працівник, курсант (слухач) повинен своєчасно і точно виконувати всі правила та заходи безпеки під час стрільби. Командири підрозділів несуть повну відповідальність за точне виконання установлених правил та заходів безпеки особовим складом.

33. Перед проведенням стрільб органи (установи), навчальні заклади та підрозділи особливого призначення - наказом, а населення - через місцеві органи влади - мають бути оповіщені про час проведення стрільб, заборону проходу та проїзду територією полігону. Запис про це оформлюється у журналі оповіщення.

34. Мішенне поле перед стрільбами мас бути ретельно оглянуто, на його території не повинні знаходитися люди, тварини та транспорт. Для забезпечення заходів безпеки перед кожною стрільбою на межах стрільбища виставляється очеплення.

35. Забороняється заходити (заїжджати) на ділянки, де знаходяться вибухові речовини. Ці ділянки є забороненими зонами з відповідними попереджувальними написами.

36. Кожен заряд вибухової речовини, що не розірвався, відразу після виявлення необхідно позначити покажчиком з попереджувальним написом і повідомити про це начальника полігону.

37. Для контролю за безпекою стрільби, а також для своєчасного попередження появи людей, тварин та транспорту на мішенному папі або в небезпечних зонах організовується спостереження. Спостерігач забезпечуються оптичними приладами (біноклями, стереотрубами) та планшетками.

Кожний працівник, курсант (слухач) повинен:

точно і беззаперечно виконувати встановлені Курсом стрільб заходи безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю;

отримавши вогнепальну зброю, перевірити, чи вона не заряджена, оглянути її в зібраному стані, а також патрони. Вважати зброю зарядженою до тих пір, доки вона не буде перевірена та розряджена;

розрядивши вогнепальну зброю, поводитися з нею як із зарядженою;

під час виконання службових обов'язків, проведення учбових стрільб, змагань пістолет носити в кобурі на ремні, який мас бути надійно пристебнутим.

 

Категорично забороняється:

1. при поводженні з вогнепальною зброєю направляти ствол у бік людей, транспорту, будинків, інших будівель та споруд. У разі необхідності вогнепальна зброя повинна бути спрямована на поверхню, яка зможе прийняти кулю, наприклад: у землю, кулеуловлювач або вверх під кутом 45-60 градусів;

2. залишати зброю без нагляду де б це не було, а також передавати її іншим особам;

3. користуватися без необхідності чужою зброєю та зброєю, навички поводження з якою відсутні;

4. проводити чистку зброї бензином та іншими легкозаймистими речовинами, а також абразивними матеріалами, палити під час чистки;

5. виймати зброю з кобури без дозволу керівника стрільб;

6. заряджати зброю бойовими або холостими патронами до команди керівника стрільб;

7. відкривати та вести вогонь без команди керівника стрільб у небезпечних напрямках;

8. залишати зброю на рубежі відкриття вогню.

Без необхідності палець не повинен бути на спусковому гачку. У всіх випадках, не пов'язаних зі стрільбою, запобіжник повинен бути у положенні "запобігання".

При поводженні з патронами не допускати пошкоджень, берегти їх від ударів, вологи, забруднення тощо.

Що стосується заходів безпеки під час стрільб, то дозвіл на відкриття вогню дає керівник стрільб.

Ведення вогню повинно бути терміново припинено кожним стрільцем самостійно або за командою керівника у випадках: появи людей, машин, тварин у зоні вогню;

підняття білого прапора (умикання білого ліхтаря) на командному пункті;

виникнення пожежі від стрільби.

Для негайного припинення стрільби керівник попас команду: "Стій! Припинити вогонь!", наказує опустити червоні та підняти білі прапори (увімкнути білі ліхтарі)

 

Начальник управління охорони,

нагляду та безпеки Державного

департаменту України зпитань

виконання покарань

полковник вн. служби М.П. Ільтяй

 


Додаток 1

До Курсу стрільб

в стрілецької зброї


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)