АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етап 2 - Вільний рух

Читайте также:
  1. Міркування про цивільний позов, міру покарання
  2. Обґрунтування пропозицій про міру покарання, цивільний позов
  3. Цивільний процес. Загальні положення

A. ЕКРАН. По можливості доповніть ноутбук додатковим дисплеєм для забезпечення оптимальної ергономічної висоти. Підставка для екрану повинна мати можливість регулювання нахилу, повороту і висоти. Розмір розбірливого тексту = 12 пт. при мінімальній відстані від очей 50 см (правило 007). За допомогою засобів управління екрану налаштуйте зручний для себе контраст і яскравість. Мінімізуйте яскраве світло шляхом нахилу екрану. Користувачі з біфокальними окулярами можуть придбати лінзи, призначені спеціально для роботи на комп'ютері.

B. ДОК- СТАНЦІЯ. Додає зручність функції «plug and play» для портативних комп'ютерів, позбавляючи від необхідності від'єднувати електрошнури і додаткові кабелі щоразу при переміщенні портативного комп'ютера.

C. ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ КРІПЛЕННЯ. Виберіть кріплення для ноутбука, таке, як на малюнку, для регулювання оптимальної висоти, нахилу і повороту екрану.

D. КЛАВІАТУРА І МИША. Доповніть ноутбук додатковими клавіатурою і мишкою, розташованими на рівні зігнутого ліктя, так щоб задня частина клавіатури була відхилена назад під кутом 5 °. При слабкому освітленні направляйте світло безпосередньо на клавіатуру, щоб не напружувати зір.

E. КРІСЛО. Повинно забезпечувати відповідну опору для попереку (спини) і рук; сидіння має відповідати мінімальним нормам по ширині та довжині і бути злегка нахилений вперед для полегшення правильного положення колін.

F. ПІДСТАВКА ДЛЯ НІГ. Використовуйте підставку для ніг, якщо ноги не торкаються підлоги.

Перед виконанням будь-якого з потягують рухів з малюнка 8 на наступній сторінці проконсультуйтеся зі своїм лікарем, щоб переконатися, що вони не завдадуть шкоди вашому здоров'ю.

Не переходьте різко в представлені на малюнку положення і не виходьте різко з них; в положення потрібно переходити повільно і зберігати їх протягом короткого часу; ви повинні відчувати натяг, але не біль (якщо ви відчуваєте біль, негайно припиніть вправи і зверніться до свого лікаря). Повторіть рух для іншої сторони. Виконайте по три підходи для кожного потягування.

Глибоке дихання. Дихайте через ніс, не через рот; за допомогою діафрагми видихніть все повітря з легенів, зробіть паузу, а потім - довгий глибокий вдих і наповніть легені якомога більше. Глибоке дихання регулює ваше серцебиття і збільшує надходження кисню в ваш мозок і м'язи, розсіюючи токсичні кінцеві продукти м'язового метаболізму: вуглекислий газ, молочну кислоту, сечову кислоту. Кожен день по кілька разів закривайте очі і зосереджуйтесь на вашому диханні, щоб розслабитися і поліпшити увагу.

Відпочинок для очей. Відведіть очі від екрану комп'ютера; направте погляд на протилежну стіну або у вікно, фокусуючись на віддаленому об'єкті, щоб попрацювати очними м'язами. Якщо погляд довгий час спрямований на екран комп'ютера, це може негативно позначитися на миганні і привести до появи сухості і свербіння в очах, а також до більш серйозних ускладнень. Регулярно перевіряйте зір, і якщо ви використовуєте окуляри для читання, ви можете придбати лінзи, призначені спеціально для роботи на комп'ютері.

Уникайте зневоднення та живіть мозок. Пийте достатню кількість води, соку або трав'яного чаю протягом дня; уникайте вживання кофеїну і газованих напоїв. Живіть свій мозок складними вуглеводами, такими як фрукти, овочі, горіхи і насіннячка.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)