АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Етап 3 - Час відпочинку - розслабтеся і відновите сили

Читайте также:
  1. Вибір оптимального режиму роботи і відпочинку
  2. Законодавче регулювання робочого часу і часу відпочинку
  3. Перерви для відпочинку і харчування не включаються в робочий час і не оплачуються.
  4. Система показників статистики культури, мистецтва та відпочинку
  5. Та умови відпочинку персоналу
  6. Цільові відпустки, що не належать до часу відпочинку.

Нахили голови в боки обертання голови

Витягування плечей прогинання в талії

Нахили голови з витягування підборіддя Нахили в боки

Витягування ліктів витягування рук

 

 

Нахил вперед Глибоке дихання.

Відпочинок для очей.

 

 

Обертання плечима – догори, назад, вниз, вперед/Зворотній рух – донизу, вперед, догори, назад

 

Робота на портативному комп‘ютері в «польових умовах»

 

Якщо ви не прив‘язані до стаціонарного робочого місця, але виконуєте більшу частину своєї роботи на комп‘ютері в дорозі, то рис. Праворуч показує деякі з причин втоми, больових відчуттів та поганого кровообігу. Хоча розташування користувача комп‘ютера в цьому разі й виглядає зручним, проте воно не забезпечує опори, яка є необхідною користувачу протягом усього часу роботи.

Тепер зверніть увагу на наступний рисунок, ситуація є подібною до розглянутої вище, проте в цьому випадку людина усвідомлює, що прийнявши нейтральне положення, почнете помічати що умови праці стають майже ідеальними.

 

Пам‘ятайте також, що принципи ергономічного рівняння залишаються незмінними, вам потрібно тільки прикласти трохи зусиль для їх застосування в конкретних умовах.

Загалом, кращий спосіб компенсувати несприятливу ергономіку ноутбука полягає у підключенні окремих пристроїв входу та виходу: плоского дисплея, клавіатури і мишки стандартних розмірів.

Ці периферичні пристрої легко можна розташувати відповідно до керівних ергономічних принципів. Проте, оскільки скрізь носити з собою додаткове обладнання непрактично, то не уникнути певного компромісу – або у плані огляду, або у плані введення даних. Ось деякі поради щодо використання портативного комп‘ютера в польових умовах без наявності стола:

Розташуйте ноутбук на плоскій поверхні для забезпечення стійкості і захисту ваших ніг від тепла, що виділяє процесор.

Скорозшивач з трьома кільцями, поміщений під ноутбук, забезпечує негативний нахил для роботи з клавіатурою і створює зручну опору для основи.

Використання неслизької підкладки (наприклад, гумового килимка) запобігає зісковзуванню обладнання; турбота про утримування дорогого комп‘ютерного обладнання у рівновазі викликає непотрібні відволікання і напругу.

Застосування ноутбука в парі з док-станцією є відмінною стратегією для людей, що використовують комп‘ютер позмінно в постійних (на роботі чи дома) і тимчасових (відрядження/інтернет-кафе) обставинах.

Знайти правильну відстань досяжності для пристроїв вводу не складно: лікті повинні розміщуватися близько до боків тулуба користувача, верхня частина руки розміщена вертикально або подана злегка вперед від вертикалі.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)