АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика основних прав споживачів

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. II. Класифікація основних засобів
  6. III. Визнання та первісна оцінка основних засобів
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  10. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  11. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  12. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти

Загальні поняття теорії та практики організації захисту прав споживачів

Категорії “право” та “захист права”; їх місце у формуванні та організації системи захисту прав споживача. Поняття “рівень споживання” та “гарантований рівень споживання”. Вимоги щодо безпеки товарів (робіт, послуг). Роль метрології, стандартизації та сертифікації у формуванні системи організації захисту прав споживачів.

Функції категорії “якість товару (виробу, роботи або послуги)” в організації діяльності системи захисту прав споживачів. “Недолік” товару (роботи, послуги); його характеристика. Основні форми прояву “істотного недоліку” товару (роботи, послуги).

Загальна характеристика суб’єктів комерційних взаємовідносин у системі захисту прав споживачів, зокрема: “споживач” (замовник), “виготовлювач”, “продавець”, “виконавець”, “надавач”. “Угода” (“укладання угоди”) або “домовленість” про проведення дій підприємницького характеру (реалізація або купівля-продаж) – складова частина основ захисту прав споживачів.

Тема 2

Історія розвитку та керівні принципи захисту прав споживачів

Загальна історія розвитку конс’юмерського руху в світі. Характеристика основних напрямків діяльності конс’юмерських організацій в світі. Міжнародна організація спілок споживачів. Основні задачі та функції під час здійснення її власної діяльності. Становлення та розвиток конс’юмерського руху в СРСР, країнах СНД та в Україні.

“Рух споживачів”. Основні напрямки діяльності спілок споживачів. Керівні принципи захисту прав споживачів. Характеристика основних питань, покладених в основу розробки керівних принципів захисту прав та інтересів споживачів. Мета їх розробки.

Тема 3

Загальні положення теорії поведінки споживача

Характеристика окремих груп споживачів за їх поведінковими особливостями. Характеристика чинників, які впливають на поведінку споживача. Основні принципи оцінки поведінки споживача.

Змістовий модуль 2. Організація системи захисту прав споживачів

Тема 4

Організація захисту прав споживачів

Загальне поняття про основні права споживачів та послуг.

Основні права споживачів товарів та послуг, їх характеристика. Законодавчі та методологічні основи забезпечення та реалізації конкретного права споживача.

Право споживача на державний захист.

Тема 5

Характеристика основних прав споживачів

Поняття “гарантований рівень споживання”. Право споживача на гарантований рівень споживання. Право споживача на належну якість товарів.

“Термін придатності” та “гарантійний термін”. Право споживача на гарантійні зобов’язання виготовлювача (виконавця) товарів (робіт, послуг)..

Права споживача у разі придбання ним товару належного рівня якості. Права споживача у разі порушення виконавцем умов угоди про виконання робіт і надання послуг.

Право споживача на безпеку товарів (робіт, послуг). Право споживача на безпеку товарів (робіт, послуг); обов’язкова сертифікація товарів (робіт, послуг); порядок проведення сертифікації продукції імпортного походження.

Право споживача на інформацію про товари (роботи, послуги); особливості інформаційного забезпечення щодо окремих груп товарів (робіт, послуг).

Право споживачів на об’єднання у громадські організації споживачів.

Права споживачів у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Права споживача на обмін товару неналежного рівня якості.

Тема 6


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)