АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правові основи захисту прав споживачів

Читайте также:
  1. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  2. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  3. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  4. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  5. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  6. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  7. АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ
  8. Азотисті основи як складові компоненти нуклеїнових кислот
  9. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  10. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  11. Б. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ПРАВА
  12. Біохімічні основи визрівання м’яса

Функції норм конституційного, громадянського, адміністративного, кримінального, процесуального, трудового, міжнародного та ін. форм права у організації системи захисту прав споживачів.

Характеристика основних етапів формування системи заходів, скерованих на захисту прав споживачів. Поняття “захист прав споживачів”. Загальні питання майнової та інших видів відповідальності за збитки, заподіяні споживачеві товарами (роботами, послугами) неналежного рівня якості.

Основні способи правового захисту прав споживачів; їх характеристика.

Способи введення в оману споживачів товарів (робіт, послуг) та їх правовий захист і самозахист.

 

  1. Самостійна робота студентів

Самостійна робота студента - це основний засіб оволодіння навчальним матеріалом під керівництвом викладача у час, вільний від обов'язкових навчальних занять. Навчальний час, відведений для цього, визначається навчальним планом і залежить від загального обсягу годин, відведених для вивчення конкретної дисципліни.

Для вивчення навчальної дисципліни "Організація захисту прав споживачів" навчальним планом відводиться 51 година для студентів скороченої форми навчання і 49 годин повної форми навчання.

Самостійна робота включає наступні види навчальних робіт:

· опрацювання лекційного матеріалу;

· підготовка до практичних занять та семінарів;

· опрацювання окремих розділів програми, які не виносяться на лекції;

· робота в бібліотеках, комп’ютерних класах та клубах із використанням електронної мережі INTERNET;

· інші.

Час, відведений на самостійну роботу використовується студентами для опрацювання лекційного матеріалу і підготовку до практичних занять ознайомлення із додатковою літературою, матеріалами інших доступних інформаційних джерел, поглибленого вивчення окремих тем навчальної програми дисципліни, підготовки доповідей на засідання наукового гуртка, конференцій та інших заходів під час семестру.

Під час самостійної роботи студентами можливе виконання залікових модульних індивідуальних робіт (ІРС), а також рефератів (Р) у розрізі окремих тем навчального курсу, за запропонованими темами, або обраною самостійно і погодженої із викладачем. Передбачено виконання підсумкової індивідуальної комплексної контрольної роботи (ІККР), у відповідності з вимогами методичного забезпечення.

Методи контролю

Згідно з порядком оцінювання знань студентів ЛКА з урахуванням вимог Болонської декларації контроль знань студентів здійснюється у формі поточного та підсумкового контролю.

Для контролю знань студентів передбачається використання наступних методів контролю знань:

- оцінювання усних і письмових відповідей на практичних заняттях;

- поточне та проміжне тестування;

- оцінювання завдань практичних занять (на основі належним чином оформлених письмових звітів);

- оцінювання якості виконання індивідуальних домашніх завдань;

- поточні письмові контрольні роботи;

- самоконтроль.

Оцінювання знань студентів з навчальної дисципліни "Організація захисту прав споживачів" здій­сню­ється на основі результатів поточного контролю роботи студентів та підсумкового контролю (ПМК). Оцінювання проводиться за системою ЕСТS (100 -бальна шкала у діапазоні від 0 до 100 балів включно).

Для поточного контролю знань, отриманих на лекціях і практичних заняттях та в процесі самостійного вивчення інформаційних джерел, законодавчих і нормативних актів, проводяться модульні контрольні роботи (включають набір тестових завдань, теоретичні питання, ситуаційні завдання) за графіком, передбаченим календарним планом.

Тестовий модульний контроль проводиться за кожним змістовним модулем:

1 -й змістовий модуль (теми 1 - 3) - 20 балів;

2 -й змістовий модуль (теми 4 - 7) - 30 балів;

3 -й змістовий модуль (теми 8 - 10) - 25 балів.

Критерії оцінювання кожної модульної контрольної роботи передбачають врахування наступних чинників: правильність та повнота наведеної відповіді (на теоретичне питання та тестові завдання), відобра­жен­ня розуміння вивченого матеріалу, вміння аналізувати отриману інформацію для вибору правильного методу і практичного засобу отримання вірного результату, вміння вірно виконати практичне завдання з використанням рекомендованих теорією і практикою методик вирішення практичних ситуаційних завдань.

Для визначення рівня засвоєння студентами навчального матеріалу передбачене використання таких методів оцінювання знань та умінь:

- поточний контроль (оцінювання усних і письмових відповідей на практичних заняттях, оцінювання повноти та якості виконання завдань практичних робіт з навчальної дисципліни, оцінювання фіксованих (3-4 аркуші комп’ютерного тексту) виступів з дисципліни, оцінювання відповідей контрольного опитування після кожного змістового модуля (модульний контроль);

- контроль самостійної роботи студентів (оцінювання виконаних ІРС та Р);

- підсумковий контроль (ІККР, залік).

Критерії оцінювання кожного практичного заняття перед­бачають врахування наступних чинників: правильність та повнота отриманого результату, активність на занятті, дотримання графіку виконання (вчасно і вірно виконані завдання практичного заняття (оформлені у формі звіту в робочому зошиті студента або в окремій робочій папці студента), що підтверджується вмінням студента продемонструвати знання термінології та відповідних нормативних документів, розуміння матеріалу, методики вирішення професійного завдання ситуаційного характеру, в окремих випадках – вибір певної схеми виконання і аналіз результатів роботи.

Розподіл балів за результатами виконання ІНДЗ наступний: відповідь на теоретичне питання - 8 балів; розв’язання ситуаційної задачі - 1 2 балів; вирішення тестових завдань - 5 балів.

Несвоєчасність виконання без поважних причин завдань практичних занять, наявність помилок у звіті або під час усної відповіді знижують отриману кількість балів.

(Незалежно від причин пропуску занять, студенти зобов’язані відпрацювати їх в індивідуальному порядку до залікової сесії).

За повне (безумовне) виконання усіх завдань практичних занять з навчальної дисципліни, старанне відношення до вивчення курсу під час семестру (відсутність пропусків лекцій, активність при проведенні практичних занять, виступи на студентських конференціях і наукових гуртках), тощо, студентам додатково виставляються заохочувальні бали (до 1 2 балів).

Підсумкова оцінка роботи студента з вивчення навчальної дисципліни визначається на підставі набраних ним протягом семестру балів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)