АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Інструкція для виконання лабораторної роботи №1

Читайте также:
  1. Базові відомості
  2. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  3. Відомості, що становлять державну таємницю
  4. Властивості свідомості та її структура.
  5. Втрата свідомості, травми
  6. для підготовки до здачі іспиту з дисципліни «Теоретичні проблеми кримінального судочинства»
  7. Духовне життя суспільств. Структура суспільної свідомості
  8. Загальні відомості
  9. Загальні відомості про діагностику захворювань
  10. Загальні відомості про елементарні частинки
  11. Загальні відомості про збудників хвороб рослин
  12. ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО НЕЙРОЦИРКУЛЯТОРНУ ДИСТОНІЮ

Інструкція для виконання лабораторної роботи №1

Тема Монтаж, налагодження електронного регулятора температури

1 Мета роботи: Набути навиків монтажу, налагодження електронного регулятора температури.

 

2Матеріально-технічне та навчально- методичне забезпечення:

1.1 Електронний регулятор

1.2 Олівець

1.3 Аркуш формату А4

 

Теоретичні відомості

У загальному випадку електронний регулятор складається з наступних основних пристроїв: первинного перетворювача, електронного регулюючого приладу, перемикача управління, ключа управління, пускового пристрою, електрич-чеського виконавчого механізму, покажчика положення, задатчика і регулюючого клапана. На рис. 1 приведена структурна схема електронного регулятора. При використанні різних електронних регуляторів структурні схеми будуть дещо відрізнятися від наведеної.

Рис1

 

1 - первинний перетворювач; 2 - електронний регулюючий прилад; 3 - перемикач управління; 4 - ключ управління; 5 - пусковий пристрої; 6 - електричний виконавчий механізм; 7 - покажчик положення; 8 - Задатчик; 9 - регулюючий клапан

Тут описується монтаж власне регуляторів (без монтажу первинних перетворювачів), різного допоміжним обладнання, блоків та апаратури, виконавчих механізмів та ін.

Електронні регулятори за функціональним призначенням аналогічні один одному. Так, регулятори РПА, Р133, блоки регулюють РБА, РБІМ, Р17, Р27, Р28, застосовують як елементів, що забезпечують підсумовування сигналів від первинних перетворювачів, введення інформації про заданому значенні регульованої величини, формування і посилення сигналу для впливу на керований процес, ручне управління навантаженням, обмеження вихідного сигналу по мінімуму і максимуму, сигналізацію граничних значень сигналу, демпфірування сигналу відхилення параметра від заданого значення і деякі інші функції.

Регулятори монтують з дотриманням одних і тих же вимог. Аналогічні вимоги і до монтажу щитів, на яких прилади встановлюються, до прокладання електричних з'єднувальних ланцюгів, обробленні кабелів і джгутів проводів

Для всіх зазначених вище приладів та блоків щит розташовують у невибухонебезпечних приміщенні; для управління органами налаштування регуляторів забезпечують необхідну освітленість і достатній фронт обслуговування. Регу-лятори монтують таким чином, щоб забезпечити хороший доступ до затискним панелям. Повітря приміщення повинні бути сухим, чистим і не містити компонентів, що діють руйнівно на ізоляцію проводів і контактні з'єднання. Температура повітря приміщення може бути від +5 до +50 ° С при відносній вологості від 30 до 80%. Конструкції регуляторів передбачають можливість подачі в корпус стисненого повітря під тиском до 100 Па для запобігання попадання пилу всередину корпусу регулятора. Для цього на корпусах регуляторів передбачено штуцер, до якого приєднується поліетиленова труба розміром 8х1,6 мм для подачі стисненого повітря.

Регулятори розраховані на застосування в умовах вібрації в місцях їх установки з частотою не більше 25 Гц при амплітуді до 0,1 мм і наявності зовнішніх магнітних полів постійного або змінного струму з частотою 50 Гц, напругу женностью до 400 А / м. При цьому слід дотримуватися таких умов: мінімальні відстані по прямій від лю-бой точки регулятора до елементів, що мають магнітні поля, повинні бути не менше 1 м.

Живлення приладів здійснюється змінною напругою 220 В частотою 50 Гц.

Для кріплення приладів і блоків на панелі щита використовують деталі, що поставляються комплектно з ними.

Електричні з'єднувальні ланцюга (вимірювальні та силові) з іншими елементами системи регулювання виконують відповідно до проекту автоматизації кабелями або джгутами проводів при дотриманні обов'язкової умови - силові ланцюги виконують окремим кабелем. Прокладка і обробка кабелю і джгутів проводів повинна со-ответствовать вимогам діючих "Правил улаштування електроустановок" (ПУЕ). Допускається безпосереднє приєднання жил кабелів до затискним колодкам приладів та блоків. Усі вимірювальні ланцюга кожного приладу і блоку можуть бути об'єднані в загальний кабель. Прилади й блоки повинні бути заземлені.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)