АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Точка зору американців

Читайте также:
  1. ВАША ЛИЧНАЯ ТОЧКА ОТСЧЕТА
  2. Визитная карточка.
  3. Визначення гідростатичного тиску рідини на тверде тіло у різних точках поверхні твердого тіла
  4. ВМЕСТО ЗАКЛЮЧЕНИЯ: ТАЙНА «АЛЕНЬКОГО ЦВЕТОЧКА»
  5. ВНИМАНИЕ: данная карточка ОБЩАЯ на всю семью.
  6. Где заполняется первичная медицинская карточка?
  7. Глава 11. Аспекты к кардинальным точкам
  8. ГОСУДАРСТВЕННАЯ ТОЧКА ЗРЕНИЯ» В XIX в.
  9. ЕЩЕ ОДНА ТОЧКА ЗРЕНИЯ
  10. Ещё одна шуточка
  11. КАРТОЧКА ВИДА ДЕЯТЕЛЬНОСТИ
  12. Конкурс Визитная карточка

 

Введення

Два місяці у нас працював Клаус щоб підготувати презентацію нової лазерної системи на північноамериканському ринку. Клаус був відряджений нашим німецьким партнером по спільному підприємству. Він був, звичайно, дуже компетентний і, крім того, дійсно хороший хлопець. Проте, працювати з ним виявилося досить складно, він просто вразив нас повною відсутністю гнучкості. Що Ви можете сказати, справжній німець.

 

Фаза планування

 

Клаус просто не міг зосередитися на конкретних цілях і рішеннях. Коли під час нашої першої зустрічі вирішалось хто і що робить, Клаус намагався втягнути нас в довгу дискусію про основні питання, які ми зазвичай обговорюємо на більш пізньому етапі. Він хотів запланувати все до найдрібніших деталей. Але не можна передбачити все, і тому ми повинні адаптуватися і бути гнучкими. Але Клаус просто неправильно зрозумів нашу гнучкість і відкритість. Перша зустріч має бути приводом для планування. Що саме ми хочемо досягти? Як тільки ми зрозуміємо це, ми визначаємо конкретні кроки, які нам необхідно зробити для того, щоб досягти мети. Головне завдання лідера команди на етапі планування є розподіл обов’язків між членами команди. Делегуванням повноважень завершується процедура планування.

 

Робота під керівництвом американця

 

Клаус завжди був дуже стурбований тим, що в якості керівника групи я очікував, що він несе повну відповідальність за своїм призначення. Коли я сказав йому, що оцінка буде в першу чергу на основі його результатів, він з тривогою це сприйняв, завжди говорив, що кінцевий результат може залежати від багатьох факторів, деякі з яких цілком можуть бути поза його контролем. Але, як менеджер, ви повинні встати на захист власного виконання. Немає виправдань.

У нашій компанії лідер команди визначає загальну мету і конкретні завдання, делегує обов'язки. Згодом, на етапі впровадження, керівник групи завжди відповідає на питання, забезпечує постійний зворотний зв'язок, підтримує обмін інформацією, підтримує бойовий дух команди, визначає, чи будуть завдання досягнуті у встановлені терміни та оцінює членів команди за їх роботою. В цілому, керівник групи має сильні позиції, він штовхає проект вперед.

Зрештою, Клаус підійшов з хорошими результатами, але у фінальній презентації він повністю зганьбив себе. Як люди бачать гарних виконавців, якщо самі не можуть подати приклад? Крім того, замість того, щоб представити нам свою пропозицію, він тут же почав довго пояснювати конкретні припущення, на яких була заснована його пропозиція. Коли ми всі вже стомились його слухати, він, нарешті, сказав свою пропозицію. Він досить незграбним способом зробив презентацію.

 

Робота з членами команди

 

Як тільки Клаус отримав своє призначення, він скаржився, що у нього не було достатньо інформації, щоб виконувати своє завдання. Але в цьому і полягає робота менеджера: приймати рішення в умовах невизначеності. І якщо у Вас немає необхідної інформації, Ви її потім отримаєте. Спочатку він поскаржився, що ми не достатньо обговорили цю проблему, але потім він не спілкувався з членами своєї команди і не брав участь в постійному обміні інформацією. Хоча ми постійно приходимо в офіси один до одного щоб прояснити речі, Клаус просто сидів у своєму кабінеті і працював сам по собі.

Коли ми отримуємо завдання від нашого керівника, ми, як завжди, чітко структуруємо наш робочий графік і вирішуємо кожну задачу, одна за одною. Принцип спроб і помилок є важливим і часто використовується. На цьому етапі ми використовуємо наші власні знання та часто звертаємось до колег за порадою. Цей етап реалізації, як правило, характеризується інтенсивним обміном інформацією. Ми бачимо постійний зворотний зв'язок від лідера і членів команди, тому що це важливо для досягнення наших індивідуальних завдань. Обмін інформацією відбувається неформально, через електронні листи, телефонні дзвінки, завітавши до когось в офіс або просто коротка розмова в коридорі. Всі члени команди відкриті в кожний момент часу для спілкування. Ми часто розсилаємо документи один одному для коректування робочих кроків. Якщо ми відчуваємо, що можемо поліпшити остаточне рішення, змінивши наш план, ми можемо зробимо це на кожному етапі. Якщо рішення не працює, ми намагаємося знайти інше. Таким чином ми постійно вдосконалюємо кінцевий результат. Але я думаю, Клаус не зрозумів всього цього.

В цілому, я думаю, Клаус повинен трохи розслабитися. Він дійсно може бути досить веселим хлопцем, і коли ми ходили в бар після роботи, ми добре розважались. Але наступного дня на роботі він знову був серйозний, ніколи не жартував, і поводився вельми недружньо. Зокрема, секретарі не дуже його любили, так як він ніколи не спілкувався з ними невимушено, завжди був зосереджений тільки на роботі. Крім того, жінки часом відчували незручність через його манери. Вони думали, що особливою увагою і люб'язністю він проявляв сексизм. Я не думаю, що він це мав на увазі, тому що жінок-керівників в Німеччині вважають рівними з чоловіками.

У всякому разі, Клаусу час повертатися в Німеччину. Було цікаво подивитися, наскільки різняться люди з інших країн. І я з полегшенням говорю, що в нашому способі ведення справ набагато більше чуттєвості.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)