АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пристрої, системи та мережі зберігання даних

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Облік і контроль наявності та руху запасів в місцях їх зберігання
  3. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  4. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  5. VI. Вплив виборчих систем на політичні системи
  6. Автоматизовані системи управління проектами
  7. Автоматичні системи аналогового регулювання
  8. Адаптація національної інноваційної системи до умов глобалізації та підвищення її конкурентоспроможності
  9. Адаптація операційної системи до зміни її завантаження за критеріям витрат
  10. Аналіз даних засобами Excel
  11. Аналіз систематизованих та згрупованих статистичних даних
  12. Аналіз системи «витрати-випупуск-прибуток» як інструмент обгрунтування виробничо-маркетингових рішень

Комп'ютерні системи різних класів мають потребу і в різних класах пристроїв зберігання. У простому випадку до одного хосту підключається однин або кілька власних (локальних) пристроїв зберігання. У разі об'єднання комп'ютерів у мережі з'являються складніші конфігурації і варіанти з'єднання пристроїв зберігання та хостів.

Хост (host) – це комп'ютер (процесор і пам'ять), до якого підключається пристрій зберігання.

Фізичний пристрій зберігання – елементарний пристрій, що дозволяє виконувати енергонезалежне зберігання блоків даних на одному носії (можливо, змінному). Приклади – вінчестер, привід CD / DVD, флеш-пам'ять з інтерфейсом USB і т. п.

Підсистема зберігання являє собою множину пристроїв, підключених до концентратора, що має інтерфейс зв'язку з хостом.

Підсистеми зберігання, як правило, конструктивно оформляються у вигляді зовнішнього (по відношенню до комп'ютера) блоку зберігання або шасі, до складу якого, крім концентратора, пристроїв та блоку живлення, можуть входити додаткові засоби обслуговування.

Система зберігання даних – це конструкція, що забезпечує автоматичний доступ до більш ніж одного змінного носія:

Автозавантажувач – конструкція з одним приводом (стрічковим або дисковим), обладнаним магазином, в який встановлюються кілька носіїв. Завантаження носія в привід виконується автоматично (по команді до пристрою) в довільному порядку.

Стекер – конструкція з одним приводом і механізмом подачі, в який встановлюється стопка носіїв. Носії в привід завантажуються в тому порядку, в якому вони встановлені, і лише однократно. Стекери використовуються для автоматичних систем резервного копіювання та архівування.

Бібліотека – конструкція з декількома приводами і великою кількістю носіїв, пов'язаних роботом, який може будь-який носій помістити в будь-який привід (і витягти). Бібліотека забезпечує одночасний доступ до декількох носіям, а також підвищення надійності (допускається відмова одного приводу).

Хост, який надає доступ до своїх сховищ іншим хостам, пов'язаним з ним по мережі, є сервером.

Файл-сервер надає можливість виконання файлових операцій своїх клієнтів (віддалених хостів): відкриття, читання, запис, створення, видалення файлів і каталогів, розташованих на доступних йому сховищах.

Сервер додатків дозволяє своїм клієнтам працювати з даними, розташованими на доступних йому сховищах. У цьому випадку клієнти звертаються до сервера з іншими запитами, які викликають запити сервера до своїх сховищ.

Сервер резервного копіювання забезпечує своїм клієнтам (агентам, що працюють як на інших серверах, так і на комп'ютерах кінцевих користувачів) можливість збереження (і відновлення) даних на доступних йому сховищах.

Традиційними є сховища, безпосередньо підключені до сервера; найчастіше сховищами є внутрішні вінчестери комп'ютера-сервера.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)