АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Моделювання процесу ухвалення рішення при виході на ринок нових товарів

Читайте также:
  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  3. АВТОМАТИЗАЦІЯ ПРОЦЕСУ АКТИВНОГО ВЕНТИЛЮВАННЯ ЗЕРНА
  4. Альтернативні моделі розвитку. Центральна проблема (ринок і КАС). Азіатські моделі. Європейська модель. Американська модель
  5. Аналіз міжринкової взаємодії товарів і грошей
  6. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту
  7. БЕЗПЕЧНІСТЬ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ПРОЦЕСУ
  8. Валютний ринок і валютні курси. Системи гнучких і фіксованих валютних курсів: порівняльна ефективність
  9. Валютний ринок і валютні системи
  10. Валютний ринок та види валютних операцій ( касові (СПОТ) і строкові)
  11. Валютний ринок та його рівновага
  12. Валютний ринок та його рівновага

 

За даними американських експертів, 32% комерційних невдач пропонованих новинок відбуваються через невірну оцінку вимог ринку, 13% — за рахунок неправильної політики збуту, 14% — внаслідок завищених цін, 10% — через несвоєчасний початок продажу, 8% — через протидію конкурентів і тільки 23% терплять невдачі з технічних причин. Подібні помилки відбуваються, в основному, внаслідок недооцінки ризику. Випуск нових товарів і ризик є об'єктивно взаємозалежними.

Для зменшення ризику зазнати невдачі на ринку при випуску новинки пропонується робити моделювання процесу прийняття рішень при виборі оптимального у певному значенні варіанта нового товару, стратегії і тактики його збуту.

Процес відновлення виробництва доцільно розглядати у вигляді загальної організаційної моделі, яка повинна виступати інструментом, за допомогою якого відображають процеси, що відбуваються.

Процес прийняття рішень можна розчленувати на наступні основні етапи:

1. визначення цілей, завдань, пріоритетів і критеріїв прийняття рішень;

2. розробка варіантів рішень з досягнення поставлених цілей;

3. обговорення, оцінка, перевірка запропонованих варіантів;

4. вибір оптимального варіанта відповідно до встановленого критерію;

5. уточнення рішень, підготовка працівників до їхнього здійснення і створення необхідних передумов для реалізації;

6. апробація рішень і створення необхідних передумов для реалізації;

7. контроль одержання результатів, їхній аналіз і коректування прийнятих рішень у разі потреби.

При такім трактуванні процесу ухвалення рішення в нього включені:

- визначення цілей;

- аналіз релевантної інформації;

- мотиваційні заходи;

- оцінка варіантів рішень і вибір найкращої альтернативи;

- забезпечення і реалізація прийнятих рішень.

Програма відновлення виробництва на підприємстві є синтезом рішень. У неї повинні включатися всі нововведення (новації) з їхніх видів за всіма етапами нововведень із вказівкою виконавців цих змін.

Ця програма є комплексним процесом прийняття рішень з освоєння нових виробів, відновлення парку машин і устаткування, технологічних, конструкторських, організаційних, соціологічних та інших змін.

У результаті цього процесу оновлюється все виробництво, у тому числі і виробничо-технічна база підприємства, а також капітальне будівництво, технічне і матеріальне забезпечення виробництва.

Недоцільно рішення про виробництво нового виробу звузити тільки до технічної сторони питання, як іноді відбувається на практиці. Необхідно враховувати обставини комерційного, економічного, виробничого характеру.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)