АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЧЕРНІГІВ 2013

Читайте также:
  1. METHODS AND WAYS OF TRANSLATING VARIOUS PROPER NAMES
  2. А. Козацькому роду нема переводу.
  3. Архітектура та образотворче мистецтво України в кінці ХІХст. – на початку ХХ ст.
  4. БІЛЕТ №1
  5. Білоцерківський договір 1651 р.
  6. Благородні істини буддизму
  7. Боротьб проти фашизму на українських землях в
  8. Будівництво Києва за Ярослава Мудрого
  9. В) Стегновий (поясний) одяг.
  10. Варіант 5.
  11. Виберіть серед держав ту, що утворилася у 1449 р. і зазначте, яку політику щодо українських земель проводили її правителі у XVст., коли ця держава припинила своє існування.
  12. ВИБОРЧА СИСТЕМА

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Чернігівський державний технологічний університет

Юридичний факультет

ВАРІАНТИ КОНТРОЛЬНИХ ЗАВДАНЬ

ТА МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ЩОДО ЇХ ВИКОНАННЯ

„АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО”

 

 

для студентів спеціальності „Правознавство”

заочної форми навчання

 

 

ЧЕРНІГІВ 2013

 

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

 

Увідповідно до навчального плану студенти другого курсу юридичного факультету заочної форми навчання виконують одну контрольну роботу з предмета „Адміністративне право”, оскільки однією з форм вивчення даного курсу є саме самостійна робота.

До початку виконання контрольної роботи студент має опрацювати тематичні лекції та додатковий матеріал з курсу „Адміністративне право”: підручники, посібники, нормативні акти, що дасть змогу орієнтуватися у поставлених завданнях та вміти знаходити відповіді на них. Студентам пропонується 5 варіантів для виконання контрольної роботи, в кожному з яких є три теоретичні питання та два практичних завдання. Студенти обирають варіант контрольної роботи не за власним бажанням, а відповідно до свого шифру.

Контрольна робота має бути виконана у термін, що встановлюється навчальним графіком.

Обсяг контрольної роботи має коливатися в межах 23-25 сторінок учнівського зошита. Всі сторінки зошита мають бути пронумеровані, з полями, а вкінці роботи має бути залишене місце для загальної рецензії.

Контрольна робота студента – це творча робота, вона має містити аналіз положень чинного законодавства, точок зору різних авторів, написана грамотно й охайно, українською мовою. Відповіді на теоретичні питання контрольної роботи мають бути якомога повнішими та конкретними, вказувати на вміння автора аналізувати й систематизувати першоджерела, навчальну, методичну, наукову літературу, періодику.

Вкінці контрольної роботи має бути названий перелік використаної літератури. При посиланні на нормативні джерела мають бути названі наступні реквізити: назва нормативного акта, дата прийняття, назва офіційного видання, в якому було надруковано нормативний акт. При посиланні на додаткову літературу мають бути зазначені: прізвище та ініціали автора; якщо книжка написана декількома авторами, то перераховуються або всі прізвища (за таким порядком, в якому вони вказані в книжці) або лише прізвище та ініціали першого автора, після чого роблять приписку «та ін.»; повна і точна назва книжки, яка не береться в лапки; підзаголовок, який уточнює назву (якщо він указаний на титульному листку); дані про повторне видання; назва міста видання книжки в називному відмінку (для міст - Києва, Харкова, Москви, Ленінграда, Санкт-Петербурга вживаються скорочення: К., X., М., Л., СПб); назва видавництва (без лапок); рік видання (без слів «рік» або скорочення «р»); кількість сторінок зі скороченням «с». Кожна група відомостей відокремлюється одна від одної знаком крапка і тире (. —). Бібліографічний опис роблять мовою документа. З метою компактності бібліографічного опису при його складанні слова і словосполучення скорочують, окрім назви документа.

При вирішенні практичного завдання (задач) мають бути кваліфіковані дії учасників правопорушення, визначені елементи складу адміністративного правопорушення (суб’єктивна та об’єктивна сторона, об’єкт та ознаки суб’єкта), названі пом’якшуючі та обтяжуючі обставини, а також визначена вид і міра покарання. НАПРИКЛАД:

В діях Шевченка є склад адміністративного правопорушення, передбачений ст. 155-1 КУАП: Порушення порядку проведення розрахунків. В даному випадку його дії можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 155-1 КУАП, оскільки з умови задачі не можна зробити висновок, що Шевченко вже притягувався до відповідальності за вказане порушення.

Об’єктом посягання даного правопорушення є суспільні відносини у сфері здійснення розрахункових операцій.

Об’єктивна сторона – невикористання реєстратора розрахункових операцій у сфері послуг (в даному випадку – невикористання таксометра).

Суб’єктом правопорушення є повнолітній дієздатний осудний Шевченко. Його повноліття, дієздатність та осудність підтверджуються фактом наявності прав водія.

Суб’єктивна сторона правопорушення – прямий умисел, оскільки Шевченко знав про відсутність в автомобілі таксометра, проте не поставив його, хоча в умові задачі сказано, що він здійснював перевезення пасажирів періодично, тобто не один раз.

За умовою задачі наявні обставини, що пом’якшують відповідальність, передбачені ст. 34 п. 3: вчинення правопорушення при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин. В якості таких обставин можна вважати втрату постійної роботи та наявність на утриманні малолітніх дітей.

Обставини, що обтяжують відповідальність або ж звільняють від неї відсутні.

З урахуванням викладеного, на Шевченка за порушення порядку проведення розрахунків можна накласти стягнення у вигляді штрафу. Зважаючи на те, що мінімальна сума штрафу складає 2, а максимальна 5 НМДГ, Шевченку призначаємо стягнення штрафу в розмірі 4 НМДГ.

Контрольна робота, яка відповідає встановленим вимогам оцінюється оцінкою „зараховано”, а контрольна робота, що виконана з порушенням встановлених вимог – „не зараховано” та повертаються студенту для доопрацювання із вказівкою на недоліки роботи та строки їх виправлення.

Контрольна робота, яка виконана з порушенням технічних правил (написана неохайно, нерозбірливо, не з того варіанта) повертається студенту без перевірки із вказівкою на причини повернення. Якщо контрольна робота була повернута студенту для доопрацювання або для переробки, то при подачі нової роботи він має подати і її попередній варіант.

До іспиту допускаються студенти, які вчасно виконали контрольну роботу, власне робота була зарахована, а визначені в рецензії недоліки ліквідовані.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)