АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання до курсової роботи

Читайте также:
  1. J Додаткові завдання
  2. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  3. Автоматизация и роботизация
  4. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  5. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  6. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  7. Аналіз роботи системи
  8. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  9. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  10. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  11. Варіанти питань до модульної контрольної роботи
  12. Варіанти питань до модульної роботи

1.Отечественная история. Учебно-методическое пособие для студентов всех форм обучения на основе модульных технологий/ И.А.Юдина.- 2-е изд., перераб. и доп. – Орел: Изд-во Орел ГАУ, 2009 г. 104 с.

2. Россия в мировой истории. Учебно- методическое пособие для студентов и бакалавров очной, дистанционной и заочной форм обучения/ А.Ю.Саран – 10-е, перераб. и доп. – Орел: Изд-во Орел ГАУ, 2010 г. 56 с.

 

 

 


 

Зміст

 

ВСТУП.. 3

2. Завдання до курсової роботи. 4

3. Математичну модель системи управління рухом судна в горизонтальній площини з урахуванням компенсації вітрового збурення на основі закону управління. 8

4. Рекурентна форма математичної моделі руху судна (за методом кінцевих різниць) та сформувати початкові та граничні умови. 10

5. Моделювання руху судна в звичайних (безаварійних) умовах за допомогою ЕОМ. 13

6. Графіки зміни всіх параметрів руху судна з часом. Побудова траєкторії руху судна 16

7. Експертна система оцінки безпеки руху судна. 17

8. Корегування оцінки небезпеки з урахуванням вирішення суперечливих ситуацій 26

Висновок. 30

Література…………………………………………………………………………...…31

 

ВСТУП

Плавання по річкових ділянках і маневрування при швартовних операціях поєднує в собі обмеження властиві руху в узьких містах і на мілководді. Обмежена ширина і глибина руху змінює характер впливу гідромеханічних сил на корпус судна і ускладнює управління.

У процесах судноводіння одночасно присутні операторська діяльність і автоматичне управління, а при плаванні в обмежених умовах і під час морських операцій, переважаючою залишається робота оператора. При цьому автоматизовані тільки окремі функції з обробки інформації. Замість безпосереднього управління судном, людина- оператор відділений від об'єктів управління, а взаємодіє з їх інформаційними моделями. Це призвело до посилення вимог до його психофізіологічними функціям. Характеристики діяльності оператора, які визначають процес прийому, переробки і передачі інформації при інтелектуальної діяльності включають аналізатори, пам'ять, швидкість реакцій, антропометрію і надійність виконання людиною управлінських функцій.

Безпека плавання визначається надійністю роботи судноводія - оператора як елемента процесу управління, що приймає остаточне рішення щодо вибору стратегії, тактики і технології маневрування. Проявляється це в інтегральному показнику - рівні аварійності, дослідження котрого дозволяє визначити характер і причини виникнення випадків для розробки заходів щодо його зниження.

У цій роботі ми розглянемо ділянку в Північно -західній частині Чорного моря і найбільш небезпечною його частини - Бузько- Дніпровсько- Лиманському каналі (БДЛК). За умовами плавання вони належать до найбільш складним в навігаційному відношенні районам судноплавства України.

Розміри судів та інших об'єктів, дозволених до проводці по каналах, зазначені в «Правилах плавання і лоцманського проведення суден у північно -західній частині Чорного моря, в Бузько -Дніпровсько- Лиманському каналі довжиною до 215 м., З осадкою до 10,3 м.

 

Завдання до курсової роботи


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)