АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ведучий. 28 квітня 1797р. Бортнянський отримує чин – статський радник, що відповідає армійському бригадиру (генералу)

Читайте также:
  1. Ведучий.
  2. Ведучий.
  3. Ведучий.
  4. Ведучий.

28 квітня 1797р. Бортнянський отримує чин – статський радник, що відповідає армійському бригадиру (генералу).

Ведучий.

(показ слайду № 13)

Виступ хорової капели

Бортнянський шукав і знаходив у кращих своїх концертах синтез основних хорових форм європейської і російської хорових культур. Це був зовсім новий ступінь в російській хоровій музиці.
Бортнянський жив тим, що він робив, виконуючи свої обов’язки і не поспішаючи перетворював у життя свої задуми. За тридцять років ним написано більше 100-а хорових концертів, а також ряд невеликих композицій, камерно-інструментальні твори.

Придворний мелодист та високо-кваліфікований професіонал Бортнянський поєднував щирість і задушевність з тонким смаком та винахідливістю, його музику з однаковим задоволенням виконували та слухали і в палацах, і в простих будинках. У хоровому стилі Бортнянського — урочисто-пісенному, ліричному — знайшли відбиток народні мотиви, і особливо, як зазначалося, українські. Про творчість цього композитора-класика можна впевнено сказати, що вона активно вплинула на розвиток української хорової культури. На його спадщині вчилися такі славетні митці, як М. Лисенко, М. Леонтович, К. Стеценко, Л. Ревуцький, В. Лятошинський та багато ін..


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)