АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСНОВНІ ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ

Читайте также:
  1. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  2. IV. Основні напрями реалізації Національної стратегії
  3. Бази даних. Основні відомості
  4. Біотехнічні заходи.Основні її задачи
  5. Вакуумні деаератори, будова, схеми розміщення. Основні показники роботи.
  6. Варистори та їх основні характеристики.
  7. Визначники та їх основні властивості.
  8. Визначте місце козацької держави у міжнародних відносинах та основні положення її дипломатичної діяльності.
  9. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування
  10. Виникнення економічної теорії та основні етапи розвитку. Сучасні напрямки і школи економічної теорії
  11. Відомості в галузі зовнішньої політики і економіки, які можуть становить державну таємницю, —
  12. Відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Схема включення транзистора зі спільним емітером (рис. 1.1, 1.2) призначена для підсилення вхідного сигналу по напрузі і по струму. При цьому вхідний сигнал, підсилений транзистором, інвертується (кут зсуву фаз між вихідним та вхідним сигналом становить 180°). Вхідний опір транзисторного каскаду приймає значення від сотень Ом до одиниць кОм, а вихідний – від одиниць до десятків кОм. Перевагою схеми зі спільним емітером є зручність живлення її від одного джерела, оскільки на колектор і базу подається напруга одного знака. До недоліків слід віднести залежність підсилення в схемі від частоти (з підвищенням частоти підсилення значно знижується), а також залежність роботи схеми від температури.

На схемах, наведених на рис. 1.1 та 1.2, напруга на емітерний перехід подається через резистор або резистивний дільник , у колі бази. Величини опорів цих резисторів визначають вихідну величину постійного струму бази транзистора при відсутності вхідного сигналу, тобто дані елементи підсилювального каскаду забезпечують зміщення транзистора в робочу точку в режимі підсилення змінного сигналу без спотворень (стабілізація робочої точки). Резистор – навантажувальний резистор транзисторного каскаду, призначений для подачі на коллектор транзистора електричного струму від джерела живлення. Конденсатори і виконують функцію гальванічної розв'язки від впливу зовнішніх електричних кіл.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)