АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання №3. Матриці

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. II. Завдання та обов'язки
  3. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  4. II. Перевірка домашнього завдання.
  5. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  6. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  7. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  8. VI. Домашнє завдання.
  9. VI. Домашнє завдання.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VII. Домашнє завдання.
  12. А. Завдання

1. Задано дійсну квадратну матрицю. Знайти найбільший елемент серед мінімальних елементів тих рядків, в яких є від’ємний елемент на головній діагоналі.

2. Дана прямокутна матриця А розмірності з елементами . Побудувати матрицю B, кожен елемент якої рівен сумі елементів i -го рядка матриці A, які лежать правіше елемента , включаючи його самого.

3. Здійснити поворот елементів матриці навколо її центру на 90° за годинниковою стрілкою.

4. Дана дійсна квадратна матриця порядку . Побудувати послідовність з нулів та одиниць, в якій рівні 1 тоді і тільки тоді, коли елементи i -го стовпчика матриці утворюють зростаючу послідовність.

5. Знайти число, яке зустрічається в матриці найбільшу кількість разів.

6. Знайти максимальне з чисел, які зустрічаються в матриці більше одного разу.

7. Задана квадратна матриця порядку . Серед елементів матриці, розташованих на бічній діагоналі або нижче неї знайти найменший і замінити його нулем.

8. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Знайти найменший і найбільший елементи матриці, і поміняти місцями стовпці, у яких вони розміщені.

9. Дана дійсна квадратна матриця розмірності та натуральні числа , . Викинути з матриці i -ту стрічку та j -й стовпчик.

10. Дана дійсна квадратна матриця розмірності та натуральні числа , . Вставити в матрицю після -ї стрічки стрічку з нулів, а після -го стовпчика стовпчик з одиниць.

11. Перетворити кожен рядок матриці так, щоб спочатку йшли від’ємні елементи (зі збереженням порядку), а потім додатні (зі збереженням порядку).

12. Для заданої цілочисельної матриці знайти максимум серед сум елементів вздовж діагоналей, що паралельні головній діагоналі матриці.

13. Для заданої цілочисельної матриці знайти мінімум серед сум елементів вздовж діагоналей, що паралельні бічній діагоналі матриці.

14. Дано матрицю розмірності і вектор розмірності . Непарні стрічки матриці замінити на вектор .

15. Задана квадратна матриця розмірності ( – непарне). Знайти максимальний за модулем елемент матриці. Переставити рядки і стовпці матриці так, щоб цей елемент опинився на перетині діагоналей матриці.

 

16. Задана дійсна квадратна матриця порядку ( – непарне), всі елементи якої різні. Серед елементів, розміщених на головній і бічній діагоналях, знайти найменший і поміняти його місцями з елементом, розміщеним на перетині цих діагоналей.

17. Вивести на екран всі елементи матриці, які більші за середнє арифметичне решти елементів свого стовпця.

18. Здійснити поворот елементів матриці навколо її центру на 90° проти годинникової стрілки.

19. Для заданої матриці знайти всі елементи, які є найменшими у своєму рядку і одночасно найбільшими у своєму стовпці.

20. Визначити, чи задана ціла квадратна матриця є ортонормованою, тобто такою, в якій скалярний добуток кожної пари різних рядків дорівнює 0, а скалярний добуток кожного рядка на себе дорівнює 1.

21. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Знайти найменший і найбільший елементи матриці, і поміняти місцями рядки, у яких вони розміщені.

22. Задана дійсна квадратна матриця порядку . Знайти найменший додатний і найбільший від’ємний елементи матриці, і обчислити скалярний добуток рядків, у яких вони знаходяться.

23. Задана квадратна матриця порядку . Серед елементів матриці, розташованих на головній діагоналі або вище неї знайти найбільший і замінити його нулем.

24. Задана прямокутна матриця. Знайти в кожному рядку матриці максимальний і мінімальний елементи і поміняти їх місцями з першим і останнім елементами рядка відповідно.

25. Переставити стовпці матриці розмірності в порядку зростання елементів -го рядка.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)