АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рожеве озеро в Криму - що варто знати

Читайте также:
  1. D. Затримання заявника та тримання його під вартою
  2. Альтернативні теорії вартості
  3. Б) Маркс вважав, що суперечність у трудовій теорії вартості Сміта- Рікардо розв’язується, якщо предметом купівлі-продажу вважати робочу силу, а не працю.
  4. Біле озеро Рівненський природний заповідник
  5. Варіанти контрольних робіт розподіляються серед студентів згідно порядкового номера списку групи (який варто уточнювати в заочному деканаті).
  6. Вартості частки та розрахунки з учасником
  7. ВИТРАТНИЙ (МАЙНОВИЙ) ПІДХІД В ОЦІНЦІ ВАРТОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
  8. Вихідні дані для обчислення середньорічної вартості основних виробничих фондів
  9. Внутрішньогалузева конкуренція і утворення ринкової, або суспільної, вартості
  10. Глава 46. ОЗЕРО СМЕРТИ
  11. Глава 8. Загальні положення щодо митної вартості
  12. Глава 9. Методи визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, та порядок їх застосування

Ця рожева красива водойма розташувалася на території мису Опук. Піщаний насип відділяє озеро від Чорного моря. Рожеве озеро має площу 500 гектарів, а середня глибина не досягає й метра. Котловина озера багата цілющими грязями.

  • Озеро Уюні - загадка серед пустелі

Цікаво, що Кояське озеро вважається найсолонішим із усіх озер Криму. Концентрація солі - 350 грам на літр води. У Середні віки тут навіть займалися промислом солі.

Рожеве озеро в Криму - звідки ж колір?

Насправді ніхто в озеро марганцівки не наливав, річ у тому, що через бактерії у спекотний період озеро стає червонуватого кольору. Коли ж спека досягає свого піку, в Кояському озері все висихає, а камені та степові рослини покриваються кристаликами солі.

У цей час картина дуже захоплююча - ти бачиш перед собою іній, все ніби іскриться у снігу, однак надворі плюс.

· Найкрасивіша річка у світі: річка п'яти кольорів

"У певний період, коли води стає зовсім мало, воно стає рожевим! - розповідає про побачене у своєму ЖЖ мандрівник dritten. - Сіль покриває все навкруги! І виходять ось такі "зимові" композиції".

Що більша концентрація солі в озері, то менше залишається живих організмів. Адже в такій соляній суміші виживе не кожен. У таких водах зазвичай живуть одноклітинні рухливі водорослі.



Кояське озеро населяє дюналіелла - мікроскопічна одноклітинні рухлива водорість, у складі її клітин міститься червоний пігмент b-каротин. Він, відповідно, й надає озеру рожево-червонуватого забарвлення.

Також один із найцікавіших забарвників Кояського озера - рачок артемія. Його величезні колонії фарбують озеро у відповідний колір. Забарвлення артемії залежить від їжі й концентрації розчиненого у воді кисню та міняється від зеленуватого до яскраво-червоного.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)