АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Застосування в медицині

Читайте также:
  1. Акти нагляду за додержанням і застосуванням законів
  2. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування
  3. Глава 82. Застосування фізичної сили, спеціальних засобів та зброї посадовими особами органів доходів і зборів
  4. Глава 9. Методи визначення митної вартості товарів, які ввозяться на митну територію України відповідно до митного режиму імпорту, та порядок їх застосування
  5. Еластичність попиту: сутність, види, розрахунки, застосування.
  6. За додержанням і застосуванням законів
  7. За Тарифним керівництвом N 1, відповідно до Розділу 1 «Правила застосування тарифів», параграфу 1. «№Порядок визначення плати за перевезення вантажів»
  8. Завдання 2. Застосування антисептичних речовин на рану
  9. Зазначити про застосування спеціальних імітаційних засобів.
  10. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих(розшукових) дій під час судового розгляду
  11. Застосування інтерактивної дошки підчас уроку

Відвар з кори використовується при проносі, захворюваннях селезінки, спазмах судин, маткових кровотечах, підвищеній кислотності шлункового соку, порушеннях секреції жовчі, малярії. Зовнішньо ним лікують геморой з кровотечами і невралгію.

У вигляді натирань при ревматизмі, подагрі, ішіасі або артріческіх болях застосовують спиртову настоянку свіжих квітів.

П'ють цю настоянку або відвар при захворюваннях печінки, серця, анемії, гастриті, туберкульозі легенів, задишки, болях.

Лікувальні властивості листя каштана допомагають при маткових кровотечах і як болезаспокійливий засіб.

Сік квіток - це хороші ліки при варикозному розширенні вен і венозному застої, при геморої і трофічних виразках гомілки. Приймають його по 20 - 25 крапель з додаванням столової ложки меду до їди 3 рази в день.

Плоди у свіжому вигляді рекомендують при малярії і хронічному проносі, обсмажені - при гемороїдальних і маткових кровотечах. Використовують їх також при тромбоемболії, артеріїті, атеросклерозі судин кінцівок, при варикозному розширенні вен, трофічних виразках гомілок, гострих і хронічних тромбофлебітах.

Відвар з плодів і листя каштана приймають за схемою: перші 2 дні - 1 раз на день по 1 столовій ложці, потім, якщо все добре переноситься, - 2 - 3 рази на день по 1 столовій ложці, після їди. Курс лікування при геморої від 1 до 4 тижнів, при запаленні вен - від 2 до 8 тижнів (не більше 12). Готується відвар просто: 5 г сировини заливають 200 мл окропу і нагрівають на водяній бані 30 хв, потім проціджують і доводять об'єм до склянки.

Лікувальні властивості кінського каштана яскраво виражені, і тому потрібний контроль лікаря. Застосовують плоди кінського каштана для створення спеціальних масажних килимків - за допомогою клею, пришиванням або іншим способом кріплення плоди кінського каштана прикріплюють до килимка з щільного матеріалу щільно один біля одного. Виходить такий «каштановий» килимок, по якому можна ходити босими ногами - прекрасно масажуються ступні, що грає важливу роль в профілактиці різних кісткових і серцево-судинних захворювань, можна на ньому полежати - також масажний ефект дасть позитивний результат при болях у спині, остеохондрозі, надасть розслаблюючу і тонізуючу дію. Якщо лежати на такому килимку неприємно, то можна виконати масаж, використовуючи килимок у вигляді масажера - взявши його за два краї і виконуючи поперемінні руху в різні боки.

Гіркокаштан є важливим компонентом для приготування лікарських препаратів - мазей і гелів, що знімають втому ніг, допомагають впоратися з варикозним розширенням вен, лікарських рослинних зборів.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)