АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Які позитивні наслідки для економіки несуть нові форми власності?

Читайте также:
  1. Аграрні реформи
  2. Аналитическое трансформирование снимков.
  3. Аналогично сформированы списки ЛДПр и на не упомянутых выше выборах представительных органов власти административных центров регионов.
  4. Биологическая изменчивость людей и биогеографическая характеристика среды. Экологическая дифференцировка человечества. Понятие экологических типах людей и их формирования.
  5. В результате перцептивного действия формируются различные когнитивные структуры.
  6. В умовах сучасної ринкової економіки надзвичайно важливою
  7. В формировании личности ребенка
  8. Види, форми і методи фінансового контролю.
  9. Визначення густини матеріалу правильної геометричної форми.
  10. Використання добрив і пестицидів та його наслідки
  11. Власність: сутність, форми і місце в економічній системі.
  12. Внешняя политика во второй половине XVIII века и ее роль в формировании Российского империи.

***

В селі Сухини Корсунь-Шевченківського р-ну Черкаської області з 1961 року існувало два колгоспи: ім. Димитрова та ім. Кірова.

В 1964 році вони були об’єднані в одне колективне господарство – колгосп ім. Кірова.

В 1995 році колгосп було реорганізовано в колективне сільськогосподарське підприємство (КСП) Сухинське.

В 1997 році пройшла реорганізація і підприємство стало іменуватись – сільський виробничий кооператив (КООП СВК).

З 2001 року господарство вже називається КООП СТОВ – сільське товариство з обмеженою відповідальністю.

У 2004 році в зв’язку з заборгованістю підприємство оголошено банкротом. Після збанкротування членам товариства були роздані документи на частку майна (так звані паї), що належали цьому підприємству. 70% членів товариства віддали сої паї СТОВ «Прогрес», що пізніше реорганізувалось в приватну фірму «Торговий дім». 28% паїв було віддано місцевому підприємцеві, а 2% залишилось на руках в членів товариства. З цих 2%, а це приблизно 15-18 земельних ділянок, успішно обробляється тільки 5-6, а решта знаходиться в недбалому стані.

В 2006 році приватна фірма «Торговий дім» здає в оренду частину пайових земель ЗАТ «Панда», що займається вирощуванням цукрових буряків.

***

 

Село Сорокотяга, Жашківського р-ну, Черкаської області.

Колгосп, заснований в 1960-х роках, належав на той час державі. Включав в себе:

1. земельні угіддя;

2. худоба;

3. с/г техніка;

4. будівлі для скота та зерносховища.

При державі працювало місцеве населення – жителі села. На чолі – голова колгоспу С. П. Васькевич.

З 1998 року став належати Смичкі Т. П. В цей період, земля розподіляється між селянами, які здають її в оренду, і отримують за це гроші. Починається звільнення персоналу. За декілька років колгосп стає майже розграбований. До приходу інвесторів (2002 р.), колгосп вже повністю розграбований. Інвесторами в 2002 році колгосп викуплено. Ними ж в цьому селі було орендовано 2 ставки, які вони використовують для розведення риби. Місцевим жителям заборонено ловити рибу, при невиконанні накладалися штрафи. В такому стані і колгосп, і ставки перебувають в вище описаному стані.

За радянських часів це був колгосп-міліонер. В кінці року, всьому робочому персоналові виплачувалася додаткова зарплата (так і називалася).

Село Лозоватка, Криворізького р-ну, Дніпропетровської області.

РАДГОСП (радянське господарство). Знаходиться в самому селі, мав повну назву Інгулецький радгосп. Заснований в 1960-х роках. Включав в себе:

1) ферми по вирощуванню скота;

2) зернові культури;

3) огородньо-польові бригади (займалися вирощуванням огородніх культур).

При радгоспі знаходився «Великий колгоспний сад». Робоча сила – переважно жителі села. Коли після 90-х років радгосп перейшов у руки орендаторів, то відбулося різке занедбання самого радгоспу, саду, зменшилося поголов’є скота, невиплата зарплат робочим, що і стало причиною розпаду радгоспу. На теперішній час радгосп перебуває в руках одного підприємця. Розділений на 2 частини: в одну з них використовує в своїх цілях, а в другій працює незначна кількість людей. В такому стані і по сей день.

***


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)