АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реінжиніринг - це використання новітніх інформаційних технологій (але не тільки їх) для досягнення абсолютно нових ділових цілей

Читайте также:
  1. XVIII-XX вв. - период абсолютной монархии.
  2. Абсолютно непружне зіткнення кулі та маятника. Енергія дисипації
  3. Абсолютного критерия вида, применяемого во всех случаях, не существует.
  4. Абсолютное пространство и истинное движение
  5. Абсолютное сознание как остающееся после уничтожения мира
  6. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  7. Аналіз асиметрій розвитку галузі побутової хімії у старих (ЄС-15) та нових (ЄС-12) країнах-членах
  8. Аналіз існуючих теоретико-практичних розробок створення інформаційних систем для вирішення обраної проблеми.
  9. Базові закони у сфері інформації та інформатизації. Закони, що врегульовують певні види інформаційних відносин (видове законодавство).
  10. Банки та банківську діяльність», а разом з нею і нових нормативів. З
  11. Вайтесь абсолютно неподвижным.
  12. Ваша суть это абсолютное Ничто

Наприклад, цінність міні-комп'ютерів, а потім і персональних комп'ютерів полягає не в тому, що вони роблять те саме, що й великі машини, а в тому, що вони породили цілий клас нових прикладних програм (ПП). Аналогічна ситуація з телеконференціями. Очікувалося, що вони приведуть до зниження числа відряджень і економії дорожніх витрат. Однак насправді їх вплив в цій області виявився незначним, оскільки необхідність в особистому контакті переважає. Цінність телеконференцій в тому, що вони змінюють стиль роботи, а не зменшують її вартість і дають ефект при використанні з метою навчання, для проведення коротких щотижневих нарад. Природно, що ІТ відіграють свою роль у зміні ділових процесів нарівні з іншими найважливішими чинниками, що визначають стратегію розвитку бізнесу, - адмініструванням, ціновою політикою, технологічними інноваціями тощо.

Чим відрізняється реінжиніринг від удосконалення системи?

Т.Давенпорт для того, щоб описати відмінність між удосконаленням і реінжинірингом бізнесу, використав наступну таблицю:

Відмінності між удосконаленням і реінжинірингом бізнесу

Найменування параметру Удосконалення Реінжиніринг
Рівень змін Нарощування Радикальний
Відправна точка Існуючий процес "Чиста дошка"
Частота змін Безперервно/ одноразово Одноразово
Необхідний час Коротке Тривале
Напрям Знизу-вгору Зверху-вниз
Охоплення Вузьке, на рівні функцій Широке, міжфункціональне
Ризик Помірний Високий
Основний засіб Статичне управління Інформаційні технології
Тип зміни Культурний Культурний/ структурний

 

Як показує таблиця, реінжиніринг бізнес-процесів здійснюється один раз протягом декількох років. Після завершення реінжинірингу компанія стає об'єктом для удосконалення. Таблиця також показує, що удосконалення здійснюється всередині одного підрозділу (функції), тоді як реінжиніринг стосується всієї компанії. Більшість щоденних удосконалень здійснюються окремими виконавцями в конкретних підрозділах, тобто удосконалення виконується знизу-вгору (по висхідній), в той час як реінжиніринг може бути реалізований тільки зверху-вниз (по низхідній), тобто за вказівкою і під управлінням вищого керівництва фірми.

Інший цікавий аспект таблиці полягає в тому, що при удосконаленні використовуються засоби статистичного управління, що пояснюють і мінімізують джерела змін. Ці засоби не можуть бути пристосовані до великих змін, характерних для реінжинірингу. Тому при реінжинірингу використовуються більш могутні засоби (інформаційні технології).

Вирішальна роль ІТ в реінжинірингу, що забезпечує отримання вагомих конкурентних переваг, була проілюстрована досвідом трьох компаній: IBM Credit, Ford і Kodak. IBM Credit завдяки реінжинірингу, досягла більше ніж 90% поліпшення, у той час як автоматизація існуючих процесів дозволяє отримати лише 10% поліпшення. Компанія Ford, провівши реінжиніринг, скоротила кількість співробітників на 80%, тоді як автоматизація дозволяла отримати тільки 20% скорочення. Фірма Kodak, завдяки реінжинірингу, майже вдвічі зменшила загальний термін розробки нового продукту.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)