АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фінансування та матеріально-технічне забезпечення діяльності органів студентського самоврядування

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  4. III. Витрати діяльності
  5. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  6. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  7. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  8. IV. СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, ЖИТЛОВО-ПОБУТОВЕ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
  9. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  10. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  11. VII. 3. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу.
  12. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .

 

16.1. Адміністрація Університету забезпечує належні умови для діяльності органів студентського самоврядування (надає приміщення, меблі, оргтехніку, забезпечує телефонним зв’язком, постійним доступом до Інтернету, відводить місця для встановлення інформаційних стендів тощо), про що може укладатися відповідна угода.

16.2. Фінансовою основою студентського самоврядування є:

- кошти, визначені вченою радою КНЛУ в розмірі не менш як 0,5 відсотка власних надходжень, отриманих Університетом від основної діяльності;

- членські внески студентів, розмір яких може встановлюватися конференцією студентів КНЛУ. Розмір місячного членського внеску однієї особи не може перевищувати одного відсотка прожиткового мінімуму, встановленого Законом.

 

16.3. Кошти органів студентського самоврядування спрямовуються на виконання їхніх завдань і здійснення повноважень відповідно до затверджених ними кошторисів.

 

16.4. Використання коштів, передбачених для діяльності органів студентського самоврядування, має здійснюватися відповідно до затверджених ними кошторисів.

Голови студентських рад Університету / факультету / гуртожитку спільно з активом розробляють плани роботи студентських рад на навчальний рік із визначенням суми видатків на проведення кожного конкретного заходу (реалізацію проекту) і подають їх до контрольно-ревізійної комісії, яка ухвалює річний кошторис витрат (бюджет) органів студентського самоврядування.

Органи студентського самоврядування звітують на конференції Університету / факультету про використання коштів та виконання кошторисів не рідше одного разу на рік.

 

16.5. Студентське самоврядування КНЛУ має право мати власні поточні та депозитні рахунки у фінансових установах (банках), коштами яких самостійно розпоряджатися.

 

16.6. За умови успішного виконання своїх завдань та повноважень керівники та члени студентського самоврядування заохочуються в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

 

17. Вибори органів студентського самоврядування КНЛУ

 

17.1. Представницькі та виконавчі органи студентського самоврядування Університету / факультету / гуртожитку обираються на основі рівного та прямого виборчого права.

Голови студентських рад Університету / факультету / гуртожитку обираються студентами Університету, факультету, мешканцями гуртожитку шляхом прямого таємного голосування строком на один рік.

Голови студентських рад та їх заступники можуть перебувати на посаді не більш як два строки.

Старости курсів факультетів обираються зборами старост студентських академічних груп курсів, старости поверхів / блоків гуртожитку – зборами мешканців поверхів / блоків гуртожитку шляхом прямого таємного голосування строком на один рік і затверджуються головою студентської ради факультету.

Старости академічних груп факультетів обираються студентами академічної групи шляхом прямого таємного голосування і затверджуються адміністрацією факультету.

 

17.2. Студенти Університету беруть участь у виборах на рівних засадах. Усі кандидати в органи студентського самоврядування мають рівні права і можливості брати участь у виборчому процесі.

 

17.3. Вибори представницьких органів студентського самоврядування є прямими. Студенти Університету, мешканці гуртожитку безпосередньо обирають представницькі та виконавчі органи студентського самоврядування.

 

17.4. Вибори представницьких та виконавчих органів студентського самоврядування є вільними. Студентам забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при голосуванні.

Застосування протиправних дій, що перешкоджають вільному волевиявленню студентів, забороняється.

 

17.5. Контроль за волевиявленням студентів забороняється.

 

17.6. Право висунення кандидатів у члени представницьких та виконавчих органів студентського самоврядування (далі – кандидати) належить студентам Університету, мешканцям гуртожитку. Це право реалізується ними через загальні збори, конференції, засідання студентських рад відповідного рівня або шляхом самовисунення в порядку, встановленому цим Положенням.

 

17.7. Членом представницького та виконавчого органу студентського самоврядування може бути обраний будь-який студент, який навчається в Університеті.

 

17.8. Виборчий процес — це здійснення суб'єктами, визначеними пунктом 17.9 цього Положення, виборчих процедур, передбачених цим Положенням.

Виборчий процес здійснюється на засадах:

– принципів добровільності, гласності, неупередженості, рівності;

– законності та заборони незаконного втручання будь-кого в цей процес;

– рівності всіх кандидатів у представницькі та виконавчі органи студентського самоврядування;

– свободи передвиборчої агітації.

Виборчий процес включає такі етапи:

– висунення та реєстрація кандидатів у представницькі та виконавчі органи студентського самоврядування;

– проведення передвиборчої агітації;

– голосування;

– підрахунок голосів студентів та встановлення підсумків голосування і результатів виборів.

Виборчий процес завершується офіційним оприлюдненням виборчою комісією результатів виборів.

 

17.9. Суб'єктами виборчого процесу є:

– студенти, що навчаються в Університеті;

– кандидати у члени органів студентського самоврядування, зареєстровані у порядку, встановленому цим Положенням;

– студентські ради Університету, факультетів, гуртожитків.

17.10. Вибори представницьких та виконавчих органів студентського самоврядування (далі – вибори) можуть бути черговими, позачерговими та повторними.

 

17.11. Чергові вибори проводяться у зв'язку із закінченням терміну повноважень органу студентського самоврядування відповідного рівня.

Чергові вибори відбуваються протягом останнього місяця року повноважень органу студентського самоврядування відповідного рівня.

Початок виборчого процесу чергових виборів студентська рада відповідного рівня оголошує за 14 календарних днів до дня виборів;

 

17.12. Позачергові вибори оголошуються головою студентської ради або студентською радою відповідного рівня в порядку, встановленому цим Положенням.

Позачергові вибори відбуваються в термін, визначений студентською радою відповідного рівня, після офіційного оголошення про дострокове припинення повноважень голови представницького органу студентського самоврядування.

17.13. Повторні вибори призначаються в порядку, встановленому цим Положенням, у випадку визнання виборів недійсними або такими, що не відбулися.

Повторні вибори відбуваються не пізніше як за 14 календарних днів з дня оголошення студентською радою відповідного рівня рішення про їх призначення. Рішення про призначення повторних виборів приймається студентською радою відповідного рівня не пізніше як у 3-денний термін з дня прийняття рішення про визнання виборів недійсними; про визнання виборів такими, що не відбулися.

 

17.14. Організація виборів органів студентського самоврядування Університету, факультетів, гуртожитків здійснюється студентськими радами відповідного рівня.

 

17.15. Студентська рада Університету надає методичну допомогу студентським радам факультетів і гуртожитків в організації та проведенні виборів.

 

17.16. Студентська рада відповідного рівня:

– організовує вибори делегатів конференції студентів окремо для кожного відповідного рівня;

– призначає чергові, позачергові та повторні вибори голови студентської ради відповідного рівня;

– встановлює дату, час, місце проведення виборів голови студентської ради, інформує про це студентів;

– організовує створення виборчої комісії;

 

17.17. На засіданні студентської ради Університету, факультету, гуртожитку ведеться протокол, який підписується її головою та секретарем.

 

17.18. Виборча комісія відповідного рівня:

– обирає на своєму засіданні голову, секретаря виборчої комісії та її членів (додаток 4);

– реєструє кандидатів на посаду голови студентської ради відповідного рівня;

– здійснює підготовку списків виборців та виборчих бюлетенів для таємного голосування (заносить інформацію про кандидатів, передбачену зразком виборчого бюлетеня; здійснює тиражування виборчих бюлетенів у необхідній кількості);

– контролює проведення передвиборчої агітації кандидатами на посаду голови студентської ради відповідного рівня.

 

17.19. Початок виборчого процесу чергових виборів голови студентської ради відповідного рівня студентська рада відповідного рівня оголошує не менше ніж за 14 календарних днів до дня виборів.

 

17.20. Кандидатів на посаду голови студентської ради Університету висувають студентські ради факультетів шляхом подання у студентську раду Університету витягу з протоколу їх засідань.

 

17.21. Кандидата на посаду голови студентської ради факультету висувають збори студентів курсів шляхом подання у студентську раду факультету витягу з протоколу зборів.

 

17.22. Кандидата на посаду голови студентської ради гуртожитку висувають збори мешканців поверхів / блоків гуртожитку.

 

17.23. Кожен кандидат, рекомендований відповідно до пп. 17.20 – 17.22 цього Положення на посаду голови студентської ради відповідного рівня; повинен подати особисто заяву до студентської ради відповідного рівня про бажання балотуватися на відповідну посаду й довідку про відсутність академічної заборгованості та заборгованості з оплати за навчання не пізніше як за 14 календарних днів до проведення виборів. У випадку неподання заяви у встановлений термін особа, рекомендована студентською радою факультету, зборами студентів курсу, зборами мешканців гуртожитку, не допускається до реєстрації та участі у виборах на посаду голови студентської ради відповідного рівня.

 

17.24. Студент Університету може самовисунутися кандидатом на посаду голови студентської ради відповідного рівня шляхом подання заяви голові студентської ради відповідного рівня про бажання балотуватися на відповідну посаду не пізніше як за 7 календарних днів до проведення виборів. Після зазначеного терміну заяви щодо балотування на посаду голови студентської ради відповідного рівня не розглядаються.

 

17.25. Висунення та реєстрація кандидатів на посаду голови студентської ради відповідного рівня завершується за 7 днів до дня виборів. Після зазначеного терміну заяви щодо балотування на посаду голови студентської ради відповідного рівня не розглядаються.

 

17.26. Виборча комісія відповідного рівня здійснює реєстрацію усіх кандидатів на посаду голови студентської ради відповідного рівня, які виконали вимоги, передбачені пп. 17.20 – 17.24 цього Положення, не пізніше як за 7 днів до проведення виборів.

У протоколі засідань студентських рад факультетів, зборів студентів курсів факультетів, зборів мешканців поверху / блоку гуртожитку з метою висунення кандидатів на посаду голови студентської ради відповідного рівня, а також у протоколі засідання виборчої комісії відповідного рівня з метою реєстрації кандидатів на цю посаду зазначаються:

– дата проведення виборів відповідного рівня;

 

– відомості про осіб, висунутих кандидатами (прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць і рік народження, відомості про попередню громадську діяльність).

Кількість кандидатів на посаду голови студентської ради відповідного рівня, які можуть бути зареєстровані в порядку, встановленому цим Положенням, не обмежується.

17.27. Передвиборча агітація з виборів голови студентської ради відповідного рівня розпочинається з моменту реєстрації кандидата і закінчується за один день до дня голосування. Може здійснюватися у будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечать чинному законодавству України, Статуту, Правилам внутрішнього розпорядку та цьому Положенню.

 

17.28. Голосування при обранні голови студентської ради відповідного рівня здійснюється за допомогою виборчого бюлетеня (додаток 5), а при обранні кандидатів у делегати конференції студентів відповідного рівня за допомогою виборчого бюлетеня (додаток 6).

 

17.29. Про дату, час і місце голосування виборча комісія відповідного рівня сповіщає студентів і кандидатів на посаду голови студентської ради не пізніше як за 7 днів до дня його проведення.

 

17.30. Підрахунок голосів проводиться в окремій аудиторії.

Підрахунок голосів студентів відповідного рівня здійснюється відкрито і гласно членами виборчої комісії. При цьому виборча комісія складає протокол про підрахунок голосів (додаток 7).

 

17.31. Недійсними вважаються виборчі бюлетені, на яких:

– зроблено більше як одну позначку проти прізвищ кандидатів чи проти прізвища кандидата;

– не поставлено жодної позначки;

– неможливо встановити зміст волевиявлення студентів відповідного рівня.

Недійсними також вважаються виборчі бюлетені, які не відповідають формі і змісту виборчого бюлетеня, встановленого цим Положенням.

 

17.32. Обраними у день виборів голови студентської ради, а також кандидатів у делегати конференції студентів відповідного рівня вважаються кандидати, які одержали на виборах найбільшу кількість голосів студентів відповідного рівня, які взяли участь у голосуванні.

Про обрання голови студентської ради, а також делегатів конференції студентів відповідного рівня за підсумками голосування у день виборів виборча комісія приймає рішення.

У протоколі виборів відповідного рівня про підсумки голосування в день виборів голови студентської ради зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, група, факультет кандидата, який відповідно до цього Положення обраний головою студентської ради.

 

17.33. У випадку, якщо найбільшу і водночас однакову кількість голосів студентів відповідного рівня набрали два або більше кандидатів на посаду голови студентської ради, виборча комісія приймає рішення про призначення повторного голосування щодо цих кандидатів.

 

Повторне голосування проводиться з дотриманням вимог цього Положення.

 

17.34. Вибори вважаються такими, що відбулися, якщо у них взяло участь не менше як 50 відсотків від загальної кількості студентів Університету / факультету / гуртожитку.

 

17.35. Кандидат на посаду голови студентської ради відповідного рівня не може відмовитись від отриманих голосів на користь інших кандидатів.

 

17.36. Студентська рада відповідного рівня оприлюднює результати виборів голови студентської ради, а також делегатів конференції студентів відповідного рівня на своєму інформаційному стенді і сайті / веб-сайті Університету / факультету протягом 2 календарних днів після проведення виборів.

 

17.37. Голови студентських рад відповідного рівня вступають на посаду не пізніше як за 7 днів з моменту офіційного оголошення результатів виборів та опублікування їх на офіційному стенді студентської ради і сайті Університету та веб-сайті факультету.

17.38. Вибори делегатів конференції студентів Університету і факультету відбуваються шляхом прямого таємного голосування.

Студентська рада Університету визначає і розподіляє квоту делегатів з числа студентів для участі в конференції студентів КНЛУ між факультетами відповідно до п. 4.2. цього Положення. Квоти делегатів з числа студентів розподіляються студентською радою Університету з урахуванням кількості студентів денної форми навчання на кожному факультеті.

Студентські ради факультетів Університету визначають квоту делегатів з числа студентів для участі в конференції студентів факультету між студентськими академічними групами, курсами факультету відповідно до п. 8.2 цього Положення.

 

17.39. Студентська рада кожного факультету створює виборчу комісію для проведення виборів делегатів з числа студентів для участі в конференції студентів Університету і факультету.

Виборча комісія факультету на своєму засіданні обирає голову і секретаря комісії.

 

17.40. Студентська рада кожного факультету визначає терміни, час висунення кандидатів у делегати конференції студентів Університету і факультету з числа студентів факультету, місце подання інформації про висунення кандидатів у делегати, дату проведення і підведення підсумків голосування з виборів делегатів конференції студентів Університету і факультету.

 

17.41. Право висунення кандидатів у делегати конференції студентів Університету і факультету мають студентська рада факультету, збори студентів курсу факультету, студентської академічної групи, а також самі студенти шляхом подання до виборчої комісії факультету витяг з рішення студентської ради факультету, зборів курсу факультету, академічної групи чи заяви студентів про намір стати делегатом конференції студентів Університету і факультету. Ці витяги і заяви реєструються виборчою комісією факультету в окремому журналі. Сторінки журналу нумеруються. Сам журнал прошивається, скріплюється підписом голови студентської ради відповідного факультету і печаткою цього факультету.

Після закінчення терміну висунення кандидатів у делегати конференції студентів Університету і факультету студентська рада кожного факультету на підставі витягів з рішень студентської ради, зборів студентів курсу факультету, академічної групи і (чи) заяв студентів затверджує списки кандидатів у делегати конференції студентів Університету і факультету, з числа студентів відповідного факультету.

 

17.42. Виборча комісія факультету готує виборчі бюлетені таємного голосування для обрання делегатів конференції студентів Університету і факультету з числа студентів відповідного факультету, а також списки виборців – студентів цього факультету (додаток 8).

 

17.43. У визначений студентською радою факультету час проводиться пряме таємне голосування за затверджених відповідно до п. 16.41 цього Положення кандидатів у делегати конференції студентів Університету і факультету з числа студентів відповідного факультету. Голосування організовується і здійснюється виборчою комісією факультету. Процедура голосування визначається студентською радою факультету і своєчасно доводиться до відома усіх студентів.

 

17.44. У визначений студентською радою факультету час виборча комісія проводить підрахунок результатів голосування з обрання делегатів конференції студентів Університету і факультету, за результатами якого складає протокол (додаток 9).

 

17.45. Студентська рада факультету на підставі протоколу виборчої комісії факультету, заповнених списків виборців (студентів), виборчих бюлетенів таємного голосування затверджує результати виборів делегатів конференції студентів Університету і факультету з числа студентів відповідного факультету. При цьому голова студентської ради факультету подає списки делегатів конференції студентів Університету голові студентської ради КНЛУ (додаток 10).

Результати виборів делегатів конференції студентів Університету і факультету відповідного рівня з числа студентів відповідного факультету своєчасно оприлюднюються студентською радою факультету на веб-сайті та інформаційних стендах відповідного факультету.

 

17.46. Вирішення питань стосовно порядку обрання представницьких та виконавчих органів студентського самоврядування, що не врегульовані цим Положенням, належить до компетенції студентської ради відповідного рівня.

 

17.47. Членство у виконавчих органах студентського самоврядування автоматично втрачають особи, які перестають бути студентами Університету.

 

17.48. Статус членства в органах студентського самоврядування поновлюється автоматично, якщо член органу студентського самоврядування втратив статус студента у зв’язку з отриманням ступеня вищої освіти «бакалавр», але знову отримав статус студента Університету у зв’язку з продовженням навчання за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.012 сек.)