АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Видалення номерів сторінок, верхніх і нижніх колонтитулів

Читайте также:
  1. Блок 2. Судини і нерви дтулуба, верхніх і нижніх кінцівок
  2. Г. Видалення із продукції шляхом варіння сірчистої кислоти
  3. Додавання номерів сторінок
  4. Зміна формату номерів звичайних і кінцевих зносок
  5. Котел барабанний із природною циркуляцією, має камерну топку з твердим шлаковидаленням. Два вихрові пальники розташовані на фронтовій стінці котла в один ярус.
  6. Нумерація сторінок, розділів та підрозділів
  7. Стаття 290. Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу
  8. Стаття 495. Тимчасове видалення неповнолітнього обвинуваченого із залу судового засідання
  9. Стаття 82. Порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення

1. Двічі клацніть колонтитул або номер сторінки.

2. Оберіть колонтитул або номер сторінки.

3. Натисніть клавішу DELETE.

4. Повторіть дії 1–3 у кожному розділі з різними колонтитулами чи номерами сторінок.

Крім того сторінки можуть мати рамки і певний різновид оформлення, як і абзаци. Вони створюються шляхом використання діалогового вікна Границы и заливка, про яке мова йшла вище. Лише обирається вкладка Страница.

Непряме форматування базується на використанні тем та застосуванні стилів.

Можна легко і швидко надати документу професійний і сучасний вигляд, застосувавши тему документа. Тема документа – це набір варіантів форматування, які містять набір кольорів теми, набір шрифтів теми (в тому числі шрифти заголовків і основного тексту) і набір ефектів теми (в тому числі варіанти ліній і способи заливки).

Важливо. Теми документів впливають на стилі, які можна використовувати в документі.

Для застосування теми виконується така послідовність дій:

1. На вкладці Разметка страницы в групі Темы натисніть кнопку Темы.

2. Оберіть тему документу, яку хочете використати.

Примітки

  • Якщо потрібна тема документу в списку відсутня, натисніть кнопку Поиск тем, щоб знайти тему на своєму комп’ютері або в мережі.
  • Щоб автоматично завантажити нові теми, оберіть команду Разрешить обновление содержимого из Office.com.

Стилем називається набір параметрів форматцвання, таких як шрифт, размір шрифта і відступи абзаців, які зберігаються під загальним іменем. Коли застосовується стиль, всі інструкції форматуваня, що містяться в цьому стилі, застосовуються одночасно.

Будь-який документ створюється на основі одного із стилів, що зберігається в шаблоні цього документа. За замовчуванням використовується шаблон Normal і стиль Обычный.

Нижче наведений перелік типів стилів, які можна створити і застосувати в MS Word.

· Стиль абзацу, який повністю визначає зовнішній вигляд абзацу, тобто вирівнювання тексту, позиції табуляції, міжрядковий інтервал, границі і зафарбування, а також може включати форматування символів.

· Стиль символів, який задає форматування виділеного фрагменту тексту всередині абзацу, визначає такі параметри тексту, як шрифт і розмір тощо.

· Стиль таблиці, який задає вигляд границь таблиці, зафарбування комірок, вирівнювання тексту в комірках, а також форматування абзаців та символів тексту.

· Стиль списку – різновид форматування сукупності абзаців, який задає однакове вирівнювання, символи нумерації або маркери, елементи форматування абзаців та символів для всіх елементів списку.

Стилі можна застосовувати, змінювати, створювати.

Відповідні засоби містяться у вкладці Главная.

Для створення нового стилю виконайте такі дії:

1. Виділіть потрібний абзац чи його фрагмент (якщо створюєте стиль символів).

2. Натисніть команду Сохранить выделенный фрагмент как новый экспесс-стиль… – Изменить. З’явиться діалогове вікно (див. мал. нижче), в якому потрібно задати тип стилю, задати оригінальне ім’я, визначити стиль наступного абзацу, тип вирівнювання, границі тощо, тобто задати всі елементи форматування для відповідного типу стилю.

3. Перегляньте вигляд тексту у віконці зразку і, якщо таке оформлення влаштовує, натиснути кнопку Ок. Прапорець у полі Добавить в список экспресс-стилей дозволяє додати цей стиль до бібліотеки стилів цього шаблону.

Існує можливість перевизначення стилю, яка полягає у зміні властивостей вже існуючого вбудованого стилю. Припустимо, що при форматуванні всі заголовки в документі були вирівняні по лівому краю з використанням напівжирного шрифту Arial Narrow розміром 14 пунктів, а потім виникла необхідність змінити це форматування на вирівнювання по центру з використанням шрифту Arial Narrow розміром 16 пунктів. Для цього зовсім не вимагається заново форматувати кожний заголовок – достатньо лише змінити властивості стилю. Для цього потрібно виділити цей заголовок (у даному прикладі), а потім відкрити контекстне меню стилю і вибрати команду Изменить...

В діалоговому вікні Изменение стиля внести необхідні зміни.

!!! При цьому слід розуміти, що якщо змінений стиль був базовим стилем, то зміняться і всі похідні від нього стилі, тому ставитись до перевизначення стилю потрібно зважено.

Існує також можливість автоматичного оновлення стилів, коли Microsoft Word відстежує зміну форматування тексту, в якому міститься деякий стиль, а потім оновлює даний стиль і відповідним чином змінює формат всіх елементів тексту, оформлених цим стилем. Автоматичне оновлення стилів рекомендується виконувати досвідченим користувачам, які вже працювали зі стилями.

Для вилучення стилю потрібно:

У вікні Стили натиснути кнопку Управление стилями

У діалоговому вікні, що відкрилося, виділити необхідний стиль у списку стилів і натиснути кнопку Удалить.

Додавання титульної сторінки

У додатку Microsoft Word є колекція попередньо оформлених титульних сторінок. Оберіть титульну сторінку і замініть зразок тексту на власний.

Титульна сторінка завжди додається на початку документу незалежно від розміщення курсора.

1. На вкладці Вставка в групі Страницы оберіть команду Титульная страница.

2. Оберіть макет титульної сторінки з колекції.

Якщо необхідно, замініть зразок тексту у вставленій титульній сторінці власним. Для цього оберіть область титульної сторінки (наприклад, заголовок) і введіть текст.

Примітки

  • Якщо вставити в документ нову титульну сторінку, вона замінить існуючу.
  • Щоб замінити титульну сторінку, створену в більш ранніх версіях Word, необхідно спочатку знищити її вручну, а потім вставити нову титульну сторінку з колекції Word.
  • Щоб знищити титульну сторінку, створену в додатку Word, клацніть на вкладці Вставка в групі Страницы елемент Титульные страницы, а потім натисніть кнопку Удалить текущую титульную страницу.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)