АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА НАВЧАЛЬНОГО МОДУЛЮ

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. I. Краткая характеристика группы занимающихся
  3. I. Общая характеристика договора продажи недвижимости
  4. II. Загальна характеристика ХНАДУ
  5. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  6. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  7. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  8. III. Характеристика ведомственных целевых программ и мероприятий подпрограммы
  9. III.3.1. Общая характеристика и тенденция развития Правительства Российской Федерации
  10. III.4.1. Общая характеристика и тенденции развития федеральных органов исполнительной власти
  11. III.5.1.Становление судебной власти в России. Общая характеристика судебной системы
  12. III.6.1.Общая характеристика государственного устройства России

МНС України

Обласні курси підвищення кваліфікації керівних кадрів

Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

Луганської області

 

Железний О.Ф.

Викладач обласних курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів

 

«СПЕЦІАЛЬНА СКЛАДОВА»

 

ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ

 

 

Розглянуто та схвалено на методичній нараді обласних курсів підвищення кваліфікації керівних кадрів   “___” _________20__р. Протокол №________  

 

ЛУГАНСЬК - 2011

 


ЗМІСТ

Вступ  
Загальна характеристика навчального модуля  
Тема № 2.3 Організація управління спеціалізованою службою ЦЗ місцевого органу виконавчої влади    
Заняття 1. Основні завдання, функції, структура спеціалізованих служб ЦЗ, порядок їх залучення при загрозі або виникненні НС техногенного та природного характеру    
Терміни для засвоєння  
Питання для самоконтролю  
Література  
Додаток:План приведення в готовність аварійно-технічної команди машинобудівного заводу  

 

ВСТУП

 

Навчальний модуль «Спеціальна складова» покликаний сформувати у слухачів знання на посаді начальника (заступника начальника) спеціалізованої служби цивільного захисту органу виконавчої влади в організації управління службою під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного, взаємодії з іншими спеціалізованими службами цивільного захисту, управління силами та засобами, які залучені на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та мінімізації її наслідків.

Навчальний модуль «Спеціальна складова» допомагає слухачам в оволодінні вміннями щодо аналізу завдань та функцій покладених на органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, керівників установ, підприємств та організацій у реалізації заходів цивільного захисту на основі базових принципів державного управління.

Розроблені у модулі питання роз’яснюють механізми діяльності структур, як складових ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту показують їх рольовий статус. Наочні схеми покликані допомогти слухачам зрозуміти існуючі механізми та інструментарій для управління заходами і процесами у сфері цивільного захисту.

Результати навчання є методологічною основою для вивчення наступних модулів курсу з короткострокового підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері цивільного захисту.

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА НАВЧАЛЬНОГО МОДУЛЮ

Мета модулю:

Сформувати здатність слухачів виконувати в межах штатної посади додаткові обов’язки начальника (заступника начальника) спеціалізованої служби цивільного захисту органу виконавчої влади області під час загрози або виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру;

Своєчасне і систематичне оновлення, поглиблення спеціальних знань і умінь, які обумовлюють здатність (готовність) слухачів до виконання обов’язків за посадою начальників (заступників начальників) спеціалізованих служби цивільного захисту органу виконавчої влади області

сприяти застосуванню слухачами теорії для аналізу та вирішенню завдань, які виникають в управлінських ситуаціях у сфері цивільного захисту.

 

Методи навчання:

Проведення теоретичних та практичних занять з використанням презентацій, що ілюструють найбільш суттєві матеріали модулю, диспуту з використанням інтерактивних методів навчання.

 

Методи оцінювання:

Знання з основних теоретичних питань навчального модулю буде продемонстроване слухачами у ході тестування в цілому за курс з короткострокового підвищення кваліфікації керівних кадрів у сфері цивільного захисту.

Тема № 2.3Організація управління спеціалізованою службою ЦЗ місцевого органу виконавчої влади


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)