АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 11

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

Показники корисності різних комбінацій бубликів та яблук зведені в таблиці. Ціна бубликів - 2 грн. Ціна яблук – 1 грн. Дохід – 12 грн.

 

Кількість                    
Корисність бубликів                    
Корисність яблук                    

 

а) Проілюструйте дію закону спадної граничної корисності;

б) Визначте реальний дохід споживача, виражений у кількості куплених бубликів і у кількості куплених яблук;

в) Яку кількість бубликів та яблук купить споживач у стані рівноваги? Скільки становить гранична корисність бубликів та яблук? Якою є загальна корисність?

г) Якою буде цінність бубликів, виражених в яблуках та цінність яблук, виражених у бубликах.

 

Завдання 12

Функція попиту на товар задана рівнянням Рd = 25 - 5Q, функція пропозиції – задана рівнянням Ps = 4 + 2Q, де Рd, Ps – відповідно ціни попиту і пропозиції (в грн.), а Q - обсяг продажу (тис. шт.). Визначте параметри рівноваги.

 

Завдання 13

Функція попиту на товар має вигляд QD = 15 – 3 P, а функція пропозиції QS = -5 + 2 P. Припустимо, що товар дотується з бюджету у розмірі 2 грн. за одиницю.

Визначити: 1) надлишок покупця і надлишок продавця до і після впровадження дотації. 2) загальну суму витрат на дотування товару.

Завдання 14

Загальний обсяг попиту на зерно та загальний обсяг пропозиції зерна на тиждень на продовольчій біржі характеризується даними, що наведені в таблиці:

Попит, т Ціна за т, грн. Пропозиція, т
     
     
     
     
     
     

а) Якою буде рівноважна ціна та рівноважна кількість зерна?

б) Накресліть графічне відображення попиту та пропозиції товару.

в) Якщо уряд встановив верхню межу ціни однієї тонни зерна в 700 грн., то як це вплине на обсяг пропозиції, економічний стан підприємств та їх число на ринку?

Завдання 15

Існують криві попиту та пропозиції на ринку велосипедів. Крива пропозиції S показує, що один виробник згоден продати велосипед по 20 умовних одиниць (у.о.), два виробники - по 40 у.о., три - по 60 у.о., чотири - по 80 у.о., п'ять - по100 у.о.. Рівноважна ціна Р * дорівнює 100 у.о., а рівноважний обсяг Q * - 5 одиниць. Визначити загальний надлишок виробників.

 

Завдання 16

У таблиці наведені дані про ситуацію на ринку товару

 

Ціна, грн.          
Попит, шт.          
Пропозиція, шт.          

 

Накресліть графік попиту і пропозиції.

а) яка ситуація складається на ринку – виникне надлишок чи дефіцит - при ціні 8 грн.? Визначте обсяг надлишку (дефіциту);

б) виконайте те ж саме завдання за умов, що ціна становить 32 грн.;

в) якою є рівноважна ціна на цьому ринку?

г) зростання споживчих витрат збільшило попит населення на 15 шт. при тому самому рівні цін. Які будуть рівноважні ціна та обсяг виробництва?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)